IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЖКЗ-та

Кали, сроковете, които цитираш, са регламентирани в Наредба за дейността на ЦД по регистриране
    на издаването, сделките и по извършване на плащанията с КИ
    1/ Съгласно тази наредба ОУ предоставя на АП информация за издадените от нея записи - щом си
    получила писмо от ОУ значи това е изпълнено
    2/ АП е длъжна съгл. чл. 3, ал.1 от наредбата най-късно всеки последен работен ден от седмицата,
    следващ уведомлението от издателя, да предостави информацията на ЦД - тук идва въпроса дали
    се спазва този срок. Затова с полученото писмо имаш пълно право поне според мен да поискаш
    справка.
    3/Ако всичко е наред с твоите записи според чл. 5, ал. 1 от наредбата в 3-дневен срок от получаването
    на информацията ЦД регистрира КИ по твоя сметка и те се считат за издадени.

Коментар

• ЖКЗ-та

Чак пък 18% - пак ли смут?

Ето тук:
      http://www.euro-fin.com/bg/updates/kompensatori_bg.htm

Коментар

• ЖКЗ-та

Цената съвсем логично отива към 18% заради дисбаланса между търсене и предлагане, който се получава.

Коментар

• ЖКЗ-та

На мен ми се струва, че са доста чести такива молби за регистрация, щом още нямат процедура как да правят справки... Бюрокрацията не я интересуват нечии ЖКЗ, разбира се.

А цената им пада.

Да се присъединя и към този въпрос - "ПРИТЕСНЯВА МЕ, ЧЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ПОТЪНЕ
          В ДЕПОЗИТАРА ИЛИ АП И ДА СЕ ИЗПУСНАТ СРОКОВЕТЕ ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА ТЕХНИТЕ МЪЛЧАЛИВИ ОТКАЗИ.
          ....ОСВЕН ТОВА МОЛБИТЕ КОИТО СЕ ПОДАВАТ ДО ОУ, НЕ СА МОЛБИ ДО ДЕПОЗИТАРА И АП И ИЗЛИЗА
          ЧЕ АКО ТЕ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИШО, НЯМАМЕ ОТКАЗ ОТ ТЯХНА СТРАНА ТЪЙ КАТО НЕ СМЕ МОЛИЛИ ТЯХ
          А ОУ И СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА КАКВО ДА СЕ ОБЖАЛВА.
          НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ, АКО ОТ ДЕПОЗИТАРА ИЛИ АП НЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА, КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ
          ПРЕДПРИЕМЕ. АКО ИЗВЪРТЯТ ТОЗИ НОМЕР ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО"

Коментар

• ЖКЗ-та

В понеделник звънях в Централния регистър на АП. От там ми обясниха, че при тях може да се
            направи справка на база на полученото от ОУ писмо докъде е стигнала регистрацията на записите,
            но още уточнявали по какви данни /номер на ВУ, вх. номер или др.../ ще става справката.
            Казаха ми да звънна пак утре за допълнителна информация.

Коментар

• ЖКЗ-та

"АП е ДЛЪЖНА да изпрати данните в централния депозитар до края на седмицата, следваща седмицата в която е получено писмото на ОУ. Централния депозитар регистрира записите в тридневен срок от получаването на данните от АП. "

"Полученото от ОУ писмо не означава, че можеш да участваш в приватизация със записите си,
              а чисто и просто те уведомява, че тези записи са подадени към АП за регистриране в Централния
              регистър и ЦД. Тази регистрация става най-много за 1 месец, както ми обясниха от АП. "

Е, какви са сроковете в крайна сметка? В АП се проверява с писмото от ОУ, или как? Някой минал ли е всички етапи с "обикновена молба"?

За да няма смут...

Коментар

• ЖКЗ-та

TAD neshto pak se e obarkal. Nova emisiq, nov kod, dran dran che plqs. Momche, opichai si akala.

Коментар

• ЖКЗ-та

TAD neshto pak se e obarkal. Nova emisiq, nov kod, dran dran che plqs. Momche, opichai si akala.

Коментар

• ЖКЗ-та

TAD, ти не разбираш ли, че нищо няма да се промени докато не ги качат на борсата. За това че трябва
                    да имат друг код за първи път чувам.

Коментар

• ЖКЗ-та

Докога ще всявате смут и паника?
                      Не разбрахте ли, че няма да се правят нов регистър и нова емисия на БФБ. Просто записите
                      се регистрират към емисия GKZ и ще се котират на борсата като обикновени жилищни компенсаторни
                      записи. За момента поне положението е такова!!!
                      Полученото от ОУ писмо не означава, че можеш да участваш в приватизация със записите си,
                      а чисто и просто те уведомява, че тези записи са подадени към АП за регистриране в Централния
                      регистър и ЦД. Тази регистрация става най-много за 1 месец, както ми обясниха от АП.
                      След това ако искате си продайте записите на борсата или участвайте с тях на ЦПТ !
                      И стига вече сте писали за цени от 4-5 стотинки, защото ако вие самите не сте осведомени
                      колко струват записите ви, накрая действително ще ги продадете за без пари.

Коментар

• ЖКЗ-та

Na men mi izpratiha kakto wi kazah (za sedmica i polovina). S NEGO MOGA EDINSTVENO DA U4ASTVAM v privatizaciqta iza plashtaniqta razresheni po zakon. ZA TEZI, KOITO ISKAT DA SI prodadat knigata na borsata- NEVUZMOGNO E DOKATO NYAMAT KOD i ne se izgotvi registur, v koito da se vpishat. MOGETE da gi prodavate i prehvurlqte na udovletvoritelni za vas ceni, NO NE prez BFB. Neznam kak da vi go obqsnq....a za tezi na koito im trqbva obrazec na molba"SVOBODEN TEXT"!!!!!!!!! nqma da kaga nishto, vse pak po-vagno e 4ovek pravilno da precenqva vuzmognostite si... Netware 5, az li4no nau4ih ot tuk novinata...vse pak dogivqhme

Коментар

• ЖКЗ-та

НЯКОЙ ПРОСТОСМЪРТЕН КАЧИЛ ЛИ СИ Е ЗАПИСИТЕ? ЗА СПЕЦИАЛНИ ХОРА ПО СПЕЦИАЛЕН НАЧИН
                          ЗНАМ, ЧЕ ИМА КАЧЕНИ. НЕ ЗНАМ НЯКОИ ДА СИ ГИ Е КАЧИЛ НА БОРСАТА ПО НОРМАЛЕН НАЧИН.
                          NETWARE 5 , сигурен ли си, че твоят познат , когото си срещнал и си е качил ЖКЗ-ТА на борсата
                          не е мънкал и крил , именно защото не иска да се разбере, ЧЕ ЖКЗ НЕ СА МУ КАЧЕНИ САМО С
                          ОБИКНОВЕННА МОЛБА , А ЧЕ ТОВА Е СТАНАЛО СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО СТИМУЛИРАНЕ ИЛИ ДРУГИ
                          ШИРОКО ИЗПОЛЗВАНИ В НАШЕТО ОБЩАЕСТВО МЕТОДИ. ЗА ПЪРВОНОЧАЛНО КАЧЕНИТЕ СЪМ СИГУРЕН,
                          ЧЕ Е СТАНАЛО ИМЕННО ПО ТОЗИ НАЧИН.
                          ПИША ТОВА ЗАЩОТО МИНА МНОГО ВРЕМЕ ОТ ПЪРВОТО СЪОБЩЕНИЕ, ЧЕ НЯКОЙ "СЛУЧАЙНИ ХОРА"
                          СИ КАЧВАТ ЗАПИСИТЕ, НО ОЩЕ НИКОЙ ОПИТАЛ ДА ГИ КАЧИ С ГОЛА МОЛБА НЕ Е
                          Е СТИГНАЛ ДО РЕГИСТРАЦИЯ В ДЕПОЗИТАРА. ПРИТЕСНЯВАМЕ, ЧЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ПОТЪНЕ
                          В ДЕПОЗИТАРА ИЛИ АП И ДА СЕ ИЗПУСНАТ СРОКОВЕТЕ ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА ТЕХНИТЕ МЪЛЧАЛИВИ ОТКАЗИ.
                          ОСВЕН ТОВА МОЛБИТЕ КОИТО СЕ ПОДАВАТ ДО ОУ, НЕ СА МОЛБИ ДО ДЕПОЗИТАРА И АП И ИЗЛИЗА
                          ЧЕ АКО ТЕ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИШО, НЯМАМЕ ОТКАЗ ОТ ТЯХНА СТРАНА ТЪЙ КАТО НЕ СМЕ МОЛИЛИ ТЯХ
                          А ОУ И СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА КАКВО ДА СЕ ОБЖАЛВА.
                          НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ, АКО ОТ ДЕПОЗИТАРА ИЛИ АП НЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА, КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ
                          ПРЕДПРИЕМЕ. АКО ИЗВЪРТЯТ ТОЗИ НОМЕР ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО.

Коментар

• ЖКЗ-та

Netware5, и на всички останали, които споделят информация - още веднъж благодаря.

Отново позитивни новини за придвижване на нещата - много ми бяха нужни. И на мен вчера ми казаха, че молбата била при някой си господин с неотговарящ телефон, който трабвало да разпредели молбата при експерт. Та си мислех да разпечатам решението по делото и интервюто с Росен Владимиров и да ходя с тях при експертите да ги питам какво ще предприемат. Също не знаех какво и в какви срокове трябва да направят в АП и ЦД.

Коментар

• ЖКЗ-та

Бихте ли ми дали малко информация относно тези дела, кой поема разноските и малко подробно инфо за тяхл Благодаря Ви предворително

Коментар

• Образец на молба и информация за процедурата

и аз много благодаря ня NETWARE5 - доста ми помогна!

Мисля, че и двете дами, дето заведоха и спечелиха делото за регистрация на ЖКЗ заслужават почерпка от всички нас.

Коментар

Working...
                                X