IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

neo, bor_is,
    та за това иде реч,че има страшно много батаци свързани с GKZL,това което казваш е само един от проблемите,не случайно някои депутати от Парламента сравняваха GKZL с IBON и цените около, но всички проблеми могат да се разрешат само в Парламента.
    Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ!
    :-)

Коментар

Така е!!!!!! Виж какво е написал Sobstvenik na GKZL и явно не е сам!!!!Какво ли ще стане след 4-6 седмици
      истерия и вой до небето и пак играчи ще прецакат хорица но КФН и БФБ ще си измият ръцете.Според мен парламента трябва да си оправи законите спешно както пролетта удължи срока за ibon

Коментар

Имам една много добра позната , която притежава 195000 лихвоточки, които са конвертирани от областния управител на Пловдив в компенсаторки но при съотношение 1л.т. за 0.03GKZL, тоест в
        5850 GKZL.Следя отдавна форума и съм останал с впечатлението, че в София конвертирането е било
        1 към 1.Може ли някой да ми отговори дали е така и какво може да се направи по въпроса за да не останат пловдивските притежатели ощетени?

Коментар

Нека да изясним нещо -в брифинга на ОББ се съобщава че 81 клона ще извършват замяната на КИ с акции на БТК, оттук следва че няма да има участие на БФБ , а ще енеобходима само регистрация на КИ в Централетн депозитар ако технологията е по-различна поправете ме!!!

Коментар

Марто,съгласен и точно заради това предлагам,
            нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ.След като видяхме колко са загрижени за пенсионните фондове ,инвестиционните дружества,хайде сега да покажат колко са загрижени за обикновените граждани,които могат да станат обект на измама дпупосочно -един път да продадат своите GKZL на 10% например, а след 6 месеца например /след решение на Парламента/ тези GKZL да се търгуват на 80% и втори път обект на измама може да има макар и неволно :-)) за купувачите които сега решат да купят "изгодно" GKZL пък малко преди аукционите държавата да и уври мозъка и да не допусне временно :-) тези странни "инструменти" GKZL :-)))....... затова повтарям пак :-))
            Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ!
            :-))

Коментар

Лично аз нямам нищо против КФН да се размърда и да свърши малко работа същото важи и за парламента защото нека бъда честен спомням си как гласуваха поправката "Миков".Както знаеш аз се занимавам с КИ защото искам да изляза от играта и затова питах за различни неща които не ми бяха ясни .Надявам се че не се сърдиш за размяната на мнения които не винаги съвпадат.
              Въпрос:КФН издала ли е забрана за търговия с GKZL ? за половин година знам няколко забрани за търговия , знам и за решението на БФБ за недопускане до търговия но забрана в прав текст с публично решение няма :-)

Коментар

state, е абсолютно прав. Останалото са курвенски номера, които ще докара по-големи бакии.

Коментар

marto,
                  симпатичен си ми, но законът е с хронични пропуски и празноти,които поставят в облаготетелствено положение една малка част за сметка на болшинството които не са си сменили лихвоточките през онзи "месец" когато пък не са били дадени съответните права на ЖКЗ от лихвоточки - т.е. да се използват в приватизацията и да не се повтарям, повечето от този форум знаят,че съм прав и,че трябва Парламентът да разреши изцяло проблемът с лихвоточките.......
                  .....затова и предлагам ако всичко е наред то,
                  Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ
                  :-)

Коментар

State има закон по този въпрос. Спора беше дали GKZL са свободно прехвърляеми или не други законови пречки няма а АП за да си измие ръцете ги пуска като непрехвърляеми и БФБ не трябва да има повече въпроси нали това им беше болката. Колкото до делата последното спечелено доколкото знам
                    е от притежатели на GKZL.

Коментар

Какво каза КФН за тези, които си продадоха GKZL? Санкционира ли някого?

Коментар

Не искам да ви обезсърчавам,но според мен няма да може да се участва с GKZL в аукционите за БТК,т.к. държавата ще си го вкара сама още по-навътре отколкото и е в момента.Проблемът за цената и приложението на GKZL ще е ясен едва след съответното решение на Парламента по казуса ЛИХВОТОЧКИ като цяло.
                        Наистина е правилно в момента притежателите на GKZLда се опитват френетично да разпродават каквото могат и на каквато дойде цена, но пък купувачите ще рискуват изключително много.
                        Ако аз съм на мястото на Жоро Драйчев, ще искам ПИСМЕНОТО разрешение от КФН с подписите на Апостол и проф.Стоименов :-)), да приема наличните към момента GKZL да се използват в аукционите на БТК.Като знам обаче какво мислят от КФН за КЗ мога да си представя как ще подпишат едно такова разрешение :-)))...тогава пък от КФН ще натискат Парламента за час по-бързо разрешение на казуса с лихвоточките!
                        Жоро ти си пич, прехвърли топката на Апастол и проф.Стоименов да ти е мирна главата :-))) щото иначе идат дела,дела,дела........пък старите брокери знаят,че на администраторите им идва акълът,но все по-късно и са го отнасяли все най-невинните!.......затова нека писмено да дадат съгласие от КФН :-)))
                        P.S....нека не ме намразват всички притежатели на GKZL,но това което предлагам е от полза за всички Вас, защото имаме вече прецеденти държавата да иска да и се връщат вече издадени КИ и тогава пак текат дела,дела,дела........а всички искаме да спим спокойно и да си харчим парите до реалните им размери :-)))

Коментар

• отговор

при около 53 000 лихвоточки колко GKZL е можело да се притежават и колко е цената на 1 бр. GKZL
                          приблизително, разбира се.

предварително благодаря.

Коментар

• Предложение към ИП и спекуланти

Притежавам около 200 000 GKZL(първособственик). Познавам други първособственици и общо можем да съберем пакет около 2 млн номинал. Според мен има юридически коректни начини да се заобиколи изискването на търга за БТК да участват само първособственици. Например нотариално заверено пълномощно някой да се разпорежда с нашите GKZL и после да стане собственик на закупените акции от БТК. Сигурно има компетентни хора, които знаят как да се уреди въпроса.

При заформящата се истерия на пазара, покупката на GKZL на прилични цени си е една добра инвестиция.
                            Очаквам предложения, идеи, телефони и и-мейли за контакт на следния e-mail:

pinko6243@yahoo.co.uk

Моля, без тъпи предложения! Може да разчитате на коректност и цени свързани с (но по-ниски от) пазарните. Предложения за целия пакет се разглеждат като ГОЛЯМО предимство.

Коментар

• отговор

По добре четете законите а не в.Сега .Срока за конвентиране на лихвоточки отдавна мина.Тези които си ги конвертирахме през 2000г. трябваше да отговаряме на ред условия ,като мин 20 годишен влог до 1990г. доказани жил.нужди и т.н. Вчера и Dir.bg пусна същата тъпотия за лихвоточките и за жалост изнерви притежаталите на лт.Ако искате може да проверите в обласната управа на ул.Алабин там имаше залепена обява която разяснява точно проблема.
                              Много може да научите ако прочетете форума назад до м.Юни (това е препоръка за новинарите от Dir.bg и в. Сега)

Коментар

• Въпрос

Наистина е изтекъл срока. Не знам какво можеш да очакваш в бъдеще.

§ 9. (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2000 г.) (1) Гражданите, включени в групите по чл. 3, ал. 1 от закона, могат да поискат определените им към 31 декември 1990 г. спестовни числа да се преобразуват в жилищни компенсаторни записи.
                                (2) (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) С тези записи може да се участва в приватизационни сделки за закупуване на дялове или акции на търговски дружества, включени в списъка по чл. 11 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, както и да се купуват жилища и парцели, предназначени по плана за жилищно строителство.
                                (3) Гражданите, получили жилищни компенсаторни записи, се изваждат от списъците по чл. 3, ал. 1 от закона.
                                (4) Исканията за получаване на жилищни компенсаторни записи се подават чрез местните комисии към общините по чл. 8, ал. 2 от закона до областните управители в срок до 29 февруари 2000 г.
                                (5) Местните комисии по ал. 4 разглеждат, проверяват и комплектоват исканията в 14-дневен срок от постъпването им и ги изпращат с писмено становище до областния управител.
                                (6) Областният управител се произнася по исканията в едномесечен срок от постъпването им в областната администрация, но не по-късно от 30 април 2000 г.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X