IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

винаги е можело за нпт и цпт

Коментар

Коментар

Коментар

Коментар

Досега в ЦПТ и БТК, вече и в НПТ !!!

2004-12-11 - Съобщение от БФБ София АД
            Във връзка със стартирането на аукционите за приватизация посредством неприсъствен публичен търг на 13.12.2004 г., БФБ-София АД уведомява всички борсови посредници за следното:
            1. За всяко дружество, в търговската система на БФБ-София, на листинга "NPT", до наименованието, е указано дали то се приватизира срещу непарични платежни средства или с пари. Изключение е единствено "Агротехник" ООД, с. Пчеларово, за което се изисква комбинирано плащане. За непарично платежно средство могат да се използват и жилищните компенсаторни записи по Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, регистрирани в Централен депозитар с код GKZL.

Коментар

State,

Нека ти отговоря на поставените въпроси. На въпроси 1, 2 и 3 отговорът е НЕ Е НОРМАЛНО, но е ЗАКОННО. Хайде да не бъркаме понятиятя законност, справедливост, нормалност и т.н. Справедливостта (социална и всякава друга) е предмет и задължение на политиците и трябва да мислят за нея ПРЕДИ да гласуват законите. След обнародването на закона вече говорим само за законност. Ако на някой не му харесва или счита някой закон за несправедлив да накара депутатите да го променят. Толкова по този въпрос.

По въпрос 4. - аз лично притежам номинал 206 000 лв. и съм първособственик. Ако отидеш в областната управа ще видиш изнесен списък (ако не са го махнали сега, но вися там в продължение на години) на първособственици и номинали. Тогава ще разбереш, че номинал 200 -300 хиляди и даже 500 хиляди е нещо нормално. Така, че спокойно може група от десетина човек а да притежава 2 милиона. Не отричам, че е имало спекуланти, един от тях - Муравей дори пишеше редовно тук във форума и човека коректно си призна, че е спекулант и е изкупил няколко милиона. Всъщност именно спекулантите си опекоха работата през първата половина на 2004 и си пробутаха записите на борсата като GKZ. Ние първособствениците бяхме прецаканите. Не знам кой е Pinko6243, но може да е както първособственик, може и да е спекулант. Във всички случаи обаче, съм убеден, че проблемът с прехвърлянето е изкуствено измислен от БФБ за да не регистрира GKZL на борсата и да изпълни исканията на Васил Христов от дружеството на притежателите на компенсаторки. Имам големи съмнения, че решението е взето под натиск. Записите са свободно прехвърляеми и за това има доказателства, включително и нормативни. За съжаление БФБ не е държавен орган и няма как да се обжалва решението на Съвета на директорите, иначе досега да съм ги осъдил. Разбираш ли хитрия номер - всички държавни институции (областен управител, агенция за приватизация и централен депозитар) подозрително бързо за нашата бюрокрация си свършиха работата след като се разгоря скандала в средата на годината и ни регистрираха записите в ЦД, а после умно прехвърлиха топката на БФБ, чиито решения не са административни актове и не могат да се обжалват.

На въпрос 5. Отново говориш за нормалност и справедливост. Може да не е справедливо, но такъв е живота. Хилядите собственици на ЛТ не дойдоха да висят на дългите опашки в края на февруари 2000 г. Всеки който е поискал си е трансформирал ЛТ в записи, а други предпочетоха сигурността на паричките от Националния компенсационен жилищен фонд. не к сега тези хора да не ми говорят за справедливост, честност и т.н. Ни е рискувахме и сега може да спечелим може и да загубим, те не рискуваха и най-малкото си имат гарантираните от държавата 4 ст. на лихвоточка.

За края на постинга ти - Да, GKZL трябва да се регистрират на борсата и това е ЗАКОННОТО решение на проблема, без да коментирам неговата СПРАВЕДЛИВОСТ.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

netware5,
                моите уважения, но сам си противоречиш или всичко е ясно и зелен светофар или повече са неяснотите и се спира използването на GKZL в каквито и да са операции.
                Само виж в няколко поста по-долу се споменават някои от проблемите...

1.Трансформация на ЛТ в GKZL при съотношение 3:1 в Пловдив, а в София 1:1.Това нормално ли е?

2.Даването САМО на 1/един/ месец през 1-29.02.2000 г. за трансформирането на ЛТ в GKZL.Тогава е липсвала възможността с GKZL за се участва в приватизацията.Тогава с тези записи би могло да се купуват само жилища и парцели предназначени по плана за жилищно строителство. Това нормално ли е?

3.Три години по-късно!!! с §24 от ПЗР на ЗИДЗПСлпК РЕДАКЦИЯТА на ал.2 на §9 от ЗИДЗУЖВГМЖСВ обн.ДВ, бр.31 от 2003г. е претърпяла изменение,с което, наред с възможността за закупуване на жилища и парцели,предназначени за жилищно строителство, е предвидена възможност с тези записи гражданите да УЧАСТВАТ И В ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДЯЛОВЕ ИЛИ АКЦИИ НА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА,вкл. в списъка по чл.11 от ЗПСлпК.Това нормално ли е?

4.Малко по-долу ще видите един Sobstvenik na GKZL /първособственикът Pinko :-)/, който е написал "Притежавам около 200 000 GKZL(първособственик). Познавам други първособственици и общо можем да съберем пакет около 2 млн номинал."...съжалявам, но това ми намирисва на организираната група, която малко преди да се популяризира решението на ВАС на 18.12.2003г. някъде до 4-5.2004г. изкупуваше от първособственици ЛТ по 3-4ст.!!! и сега вероятно ще се опитат да ги продадат на някои балъци!!!
                Много са ми интересни тези пърособственици с 200 000 ЛТ,които могат да съберат! пакет около 2 000 000 ЛТ. Хайде КФН да се поинтересува за тях,човекът си е дал и мейл pinko6243@yahoo.co.uk.Това нормално ли е?

5.Но най-голяма несправедливост има спрямо хилядите сабственици на ЛТ, които държавата за сега пренебрежително подминава и си завира главата в пясъците, но това ще е за кратко т.к. ако се допуснат GKZL до БФБ ще бъде пуснат духът от бутилката и проблемът ще се върне със страхотна сила върху главите на тези които сага трябва да вземат справедливо решение.Според вас нормално ли е собствениците на ЛТ да разчитат на 4 ст. за ЛТ, а притежателите на GKZL на 100 ст.Като и едните и другите са абсолютно равни притежатели на ЛТ! Това нормално ли е?

Ще завърша накрая,че проблемът сега може да се разреши само от негово величество - Гражданското Общество и моят съвет е всеки да започне да пита и да изпраща мейли до БФБ и КФН и Парламента,с копия до медиите.Защо не инициатор на това начинание, стане инвесторбг,което ще е от полза на всички твърдя и на притежателите на GKZL и на притежателите на ЛТ както и на администрациите на БФБ и КФН.По този начин при един успех ще спечелят абсолютно всички, защото всички имаме нужда от закони които обслужват всички равнопоставени граждани на Република България,предричам също,че ако Инвестора застане начело ще си вдигне още повече популярността и от тук цената на акциите си.:-)))
                Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ!
                :-)

Коментар

Абе що приказвате глупости само......?

Нещата с GKZL са абсолютно ясни - четете форума назад във времето и всичко ще ви стране ясно.

Първо:
                  GKZL са ясни като количество защото конвертирането е спряло на 29.02.2000 г. и просто няма откъде да се вземат повече бройки!

Второ:
                  Няма никакви пречки и съмнения GKZL да се използват за приватизацията на БТК.

Treto:
                  Единствения проблем са неясните възможности за прехвърляне на ГКЗЛ от първособствени к към купувач.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Писмото до Парламента не пречи :-)...от там по принцип не отговарят :-)...та следва изпълнителната власт/и/ да се справя/т/ както намери/ят/ за добре ! ! ! :-)))
                    Сега е моментът НЯКОЙ да поеме отговорност ако се спука миражът GKZL и аз предлагам този НЯКОЙ да е най-висшият регулаторен орган - КФН !
                    Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

Коментар

Да ама Жоро Драйчев прати писмо до парламента а не да КФН .Значи ли това че не иска или не знае???
                      Или е нечии играч т.е. играе за някой ?

Коментар

друг остава въпроса за неконвертираните в GKZL Л.Т.

ще има ли воля да бъде одобрена нова процедура за конвертиране !?

Коментар

много просто :-)
                          Жоро Драйчев да изпрати писмо -молба до КФН, да се разреши писмено допускането до аукционите на GKZL т.к. има целесъобразни причини които го карат да откаже допускането на този вид "инструменти"
                          Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

Коментар

ВЕРНО Е МАЙНИТЕ СА/СМЕ ПРЕЦАКАНИ . И АЗ ЗНАМ ЗА ПРАКТИКА, ЧЕ В ПЛОВДИВ СА ПРЕДЛАГАНИ 0,03 GKZL ЗА 1 Л.Т.

ТОВА ОЗНАЧАВА ОЩЕТЯВАНЕ В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ, ОГРОМНИ,

НЕ СА МНОГО ХОРАТА, КОИТО ПРЕДИ ГОДИНИ СА ЗНАЕЛИ, В КАКЪВ КАПАН СКАЧАТ.

КАК СЕ ИЗЛИЗА ОТ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, НЕ ЗНАМ.

ТОВА, ОБАЧЕ ГОВОРИ ЗА ДИВ ГРАБЕЖ.

Коментар

ВЕРНО Е МАЙНИТЕ СА/СМЕ ПРЕЦАКАНИ . И АЗ ЗНАМ ЗА ПРАКТИКА, ЧЕ В ПЛОВДИВ СА ПРЕДЛАГАНИ 0,03 GKZL ЗА 1 Л.Т.

ТОВА ОЗНАЧАВА ОЩЕТЯВАНЕ В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ, ОГРОМНИ,

НЕ СА МНОГО ХОРАТА, ПРЕДИ ГОДИНИ СА ЗНАЕЛИ, В КАКЪВ КАПАН СКАЧАТ.

КАК СЕ ИЗЛИЗА ОТ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, НЕ ЗНАМ.

ТОВА, ОБАЧЕ ГОВОРИ ЗА ДИВ ГРАБЕЖ.

Коментар

А как да ги накараме ? БФБ изпрати запитване до икономическата комисия тя го препрати до мин. съвет попита Шошулева какво смята да прави и някой да е чул нещо

Коментар

Working...
                                X