IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ivo12

И в София да беше пак с 0.03 лв. щяха да те компенсират в твоя случай. Аз познавам много хора, които още като приеха закона (ЗУЖВГМЖСВ) си обърнаха лихвоточките в пари в съотношение 1 към 0.03 лв. Какви ли не трикове използваха (фиктивни договори със строители, фиктивни продажби), но си взеха парите. Сега не виждам от какво могат да се оплакват.

Коментар

• до Netware5, в.Монитор и www.investor.bg

аз имах 300000 лихвоточки купих си апартамент и ги използвах в ПЛовдив ми ги изплатиха по 0.03 стотинки а сега какво стана какво мога да направя и въобще мога ли нещо да направия

Коментар

• до Netware5, в.Монитор и www.investor.bg

P.S.
        Investor.bg Всички права запазени. За информация info@investor.bg.
        Investor.bg разрешава публикуването на новини, анализи и коментари, ако изрично се цитира:
        "източник Investor.bg" и се прилага линк към сайта.

Коментар

• до Netware5

моля те запази статията . Тук съм.

Коментар

• Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

Trjabva da se spasi sakona dokrai i sobstvenicite trjabva da mogat da si prodavat sapisite..

Коментар

netware5
              Поздрави и от мен, кефиш :-)

Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ

Коментар

• Хайде малко да се повеселим

blagodaria ti netware. mnogo dostoino ot tvoia strana.

Коментар

към netware5
                  ПИСМОТО Е СТРАХОТНО!!!!

Най-учтиво Ви молим да ни уведомите ако г-н Петьо Блъсков Ви отговори.
                  А ако Ви покани на салтка и кебапчета, чакаме подробен "репортаж"
                  Ако ли пък подминат писмото Ви с мълчание - готови сме да се подпишем под всякакво оплакване до всякакви органи! И ако в следствие на това наше дело КФН бъде "преобразувана" в баня, Парламента - в подлез, а БФБ стане школа за елитни теляци - идните поколения само ще ни благодарят!

Коментар

По-долу поствам писмото, което изпратих на главния редактор на "Монитор" Петьо Блъсков тази сутрин. Поводът е, че отново "компетентни журналисти" са се изходили по въпроса, като при това са крали некадърно от този форум.

ДО
                    ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА В. “МОНИТОР”
                    Г-Н ПЕТЬО БЛЪСКОВ

Уважаеми г-н Блъсков

Поводът да се обърна към Вас е коментарът озаглавен “Нов резил във войната с компенсаторките”, разположен на стр. 12 на броя на в. “Монитор” от 13 декември 2004 г. Читател съм на “Монитор” от неговото създаване и мога да твърдя, че не съм изпуснал брой досега. Затова се разстроих много дълбоко, когато видях, че моят вестник е последвал масовата напоследък журналистическа практика (главно в германските вестници) да се плагиатства директно от форумите в Интернет с цел да се прикрие очевидната недостатъчност на знания по даден проблем. Повсеместната тъпотия, която шества из нашата преса не се дължи само на издателска политика, но и на факта, че много от съвременните “журналисти” са просто тъпи, необразовани и нахални същества, които нямат и представа от истинска журналистика. За да прикрият своята очевидна природна тъпота и да не бъдат изритани от издателя, те крадат коментари на по-умни от тях хора, писани в Интернет, и после ги представят за свои, без да си направят труда да вникнат в същината на проблема. Най-голямото свидетелство за очевидна некадърност е че на всичкото отгоре не могат и да крадат като хората. В желанието си да прикрият плагиатството, те разместват някои изречения или думи и в резултат се получава пълна безсмислица.
                    В случая, Вашият автор г-н Валентин Георгиев най-нагло и некадърно е преписал информация от мой постинг във форума на Investor.bg на тема “Компенсаторките от лихвоточки”. Ето доказателствата:

“Монитор”, 13 декември 2004 г.

“Странното е, че властта сега си мълчи. А как само за някакви си три месеца от декември 1999 г. до февруари 2000 г. всички държавни институции - областен управител, Агенция за приватизация, Централен депозитар подозрително бързо за нашата бюрокрация си свършиха работата след като се разгоря скандалът за статута на тези записи, регистрираха ги в депозитара, а после умно прехвърлиха топката на БФБ, чиито решения не са административни актове и не могат да се обжалват.”

Investor.bg, 12 декември 2004 г., 14:35 часа
                    http://www.investor.bg/Comments/View...1646&LRID=9805

“Разбираш ли хитрия номер - всички държавни институции (областен управител, агенция за приватизация и централен депозитар) подозрително бързо за нашата бюрокрация си свършиха работата след като се разгоря скандала в средата на годината и ни регистрираха записите в ЦД, а после умно прехвърлиха топката на БФБ, чиито решения не са административни актове и не могат да се обжалват.”

Очевидно човекът е преписвал некадърно и тотално е объркал нещата. В моя постинг говоря за събитията от май-юни 2004 г., когато се разбра за положителното решение на ВАС по делото на сем. Белови и съответния скандал с регистрирането на записи от лихвоточки като записи по ЗОСОИ. Имах предвид, че сега ние първособствениците даже не можем да обжалваме отказа на СД на БФБ АД да ги регистрира – как ще обжалваш решение на управителен орган на търговско дружество? А Вашия човек тотално е объркал нещата, като е изместил нещата през 1999-2000 г. Да, ама така звучи “по-скандално”, по-добре ще се продаде продукта, друго си е да има някаква разкрита “грандиозна далавера”, някой “заговор”, да набъркаш 2 парламента и две правителства, да убедиш читателя, че заговора е почнал още през 1999 и продължава до сега, ръководен от някакъв “таен център”. Тъжното е, че обикновения читател не е толкова навътре в нещата, не е посветил голяма част от времето си да проучи нещата дълбоко и разчита на вестниците за да получи вярна, пълна и сдъвкана информация. Е, със сигурност няма как да я получи в случая от “Монитор”. Още повече, че лицето Валентин Георгиев очевидно е “главният експерт” на “Монитор” по въпроса, тъй като се е изходил и на стр. 17 с фундаменталната статия "Прекупвачи на компенсаторки от лихвоточки чакат 35 % от БТК”. Тук отново се прави опит да се направи от мухата слон и да се изкара някой световен заговор. Няма да коментирам в подробности, само ще посоча следните факти: Общото количество GKZL към момента е малко над 34 млн, общото количетво компенсаторни инструменти е над 1 млрд, а т.нар. прекупвачи на GKZL по приблизителни оценки имат около 3-5 млн. Много ми е интересно как с този мижав ресурс “чакат 35 % от БТК”. Ама друго си да има някой заговор, друго си е там в тъмното да дебнат комунисти, ченгета, фашисти, костовисти, международни мошеници и всякаква друга паплач и любимия вестник да ни предпази. Добре е също и заглавието да хваща окото, за да бием по тираж германската измет, макар че трудно можеш да достигнеш пък тяхното ниво на простотия.
                    Единственото утешение в тази история, е че другата преса постигна още по-големи успехи в лъжите, некадърността и явното плагиатстване от форума. Постиженията на в. “Сега” например не могат да бъдат подминати.

Уважаеми г-н Блъсков,

Не си направих труда да напиша това за да искам хонорар или обезщетение за нарушени авторски права. Просто бих желал МОЯТ вестник, защото го считам за такъв да предлага на читателите вярна, точна и полезна информация. Що се отнася до дълбокото разстройство, което получих четейки статията и последвалите душевни терзания, които бързо бяха подтиснати с една две ракии рано сутрин, Ви предлагам да ме компенсирате по следния начин:

1. Да отрежете значителна част (ако не целия) от хонорара на въпросния автор и тези пари да изпратите в някой дом за сираци или детска болница, за което да ме уведомите на посочения e-mail или чрез вестника.
                    2. Да ме поканите на 2 гроздови, шопска салата или кисело зеле с червен пипер и олио, тройка кебапчета с кръчмарска гарнитура и достатъчно количество червено вино, за да обсъдим издълбоко проблемите на компенсаторния пазар и приватизацията на БТК.
                    3. Да възложите на някой по-умен журналист да направи истинско журналистическо разследване на въпроса. Мога да му предоставя доста информация.

В случай, че не желаете да се занимавате с горните досадни неща, ще приема отговор подобен на този в рубриката “12 стола” на Литературная газета по повод установените нарушения в една обществена баня: “Телякът е уволнен, директорът е преместен на друга ръководна длъжност а банята е преустроена в подлез.”
                    Ако не ми отговорите и по този начин, възнамерявам да занимая със случая такива институции като Арменския поп, Светия Синод, дружеството за защита на пчелите от сексуален тормоз, както и да се оплача в Спортния тотализатор както правят героите на известна песен на Владимир Висоцки.

С уважение,

Netware5
                    netware5@abv.bg
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Stiga sloba, prosto hora koito po 20-30godini sa4akali sa parite si 6te polu4at 4asti4no udovoletvorenie..

Коментар

NEW 1,
                        защото някой трябва да поеме отговорност, защото е простичко, защото на този етап Парламента мисли за новогодишната трапеза :-)
                        NEW 1-прав си и аз си мисля,че по принцип в КФН малко се чете :-) и затова предлагам Жоро Драйчев да изпрати писмо-молба ,че поради ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ настоява от КФН да му се разреши да допусне GKZL до БФБ, и защото до сега аз поне не съм видял КФН да е защитила интересите на дребните нито акционери нито каквито и да е било физ.лица....май започвам да се ядосвам, а сме понеделник :-)))
                        Сега се извинявам на тези които ще ме питам след малко нещо,но излизам,ще бъда тук довечера :-)

Нека КФН даде писмено разрешение за GKZL на БФБ
                        :-)

Коментар

.....егати ееее защо така. май е време притежателите на лихвоточки да се пообадят !
                          ...и без това идват избори....

Коментар

към някакъв: срокът за преобразуването на ЛТ в GKZL беше от 1 до 29 февруари 2000 г.

Коментар

kum state:
                              Благодаря ти за отговора! Но защо непрекъснато настояваш във форума КФН да даде писмено разрешение ?? Мислиш ли, че някой от тях го чете? Не е ли по-логично - щом толкова настояваш - да напишеш, че си пуснал запитване към КФН???

Коментар

...... а лихвоточките могат ли да се преобразуват в GKZL ?
                                Благодаря редварително за разяснението.

Коментар

Working...
                                X