IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• лихвоточки, GKZL и още нещо.

Здравейте. Мисля, че прочетох почти всички мнения но пак не мога да си отговоря на някои въпроси затова ще си попитам пък дано се намери някой добър човек да ми отговори. Няма кой знае какво да му предложа в замяна но примерно бих го споменал в молитвите си
    Баща ми има лихвоточки. Една такава червена книжцица, която замени за зелена спестовна книжка в ДСК (един приятел спомена, че това е задължително ако иска да направи нещо с тях).
    Сега от тук накъде? Имам пред себе си "Закон за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове", "Правилник за прилагане на Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове" и процедуратата за включване в списъци за парично обезщетение на лица имащи дългогодишни жилищно-спестовни влогове. Чета ги тези ми ти закони и главата ме заболява но аз продължавам да ги чета Като крайно решение прецених, че баща ми е изпуснал сроковете и сега трябва да чакам някакво решение по въпроса но прочитайки някои от мненията тук почвам да си мисля, че има вариант тези лихвоточки да се превърнат в GZKL като съотношението е 100 към 3. Някакси ми звучи адекватно това въз основа на всичко прочетено от мен. Ако до тук съм прав и някой знае как става въпросното преобразуване, моля да сподели. Прочетох за молби до областния управител ама това май е да ти вкарат въпросните GKZL в централния депозитар. И още едно питане. Могат ли тези лихвоточки да се прехвърлят (на член от семейството)?

Предварително благодаря на всички!
    Приятен ден
    Keep walking ...

Коментар

• GKZL

Zdraveyte! Izvinyavam se, ako sym propusnal neshto pisano po temata tuk, no znae li nyakoi dali ako pusnat BMF i BDJ za privatizaciya chrez KI, shte mogat da se polzvat i tezi ot lihvochislata, kakto beshe za BTK?

Merci predvaritel no!

Коментар

• GKZL

3 ст. е реално обезщетение. Това за 1л.т.=1GKZL, мисля че няма да се случи отново.

Коментар

• GKZL

Същото е и в Стара Загора. И там спестовните числа са преоформени в ЖКЗ по 0.03.
          Унитех

Коментар

• GKZL

Ако има и други притежатели на GKZL от Пловдив, тоест преобразувани по 0.03лв нека да се обади и да видим дали може да се направи нещо.Страшно ме е яд и мен, че тъпака Андон Андонов е решил, че така трябва да се преобразуват.А иначе моите 195000 лихвоточки са приравнени на 5850 GKZL и бяха регистрирани в депозитара, но как да ги използвам като може да се боря за по справедливо уреждане на ситуацията.Някой ако има мнение нека го сподели.

Коментар

• GKZL

Благодаря за информацията! Всичко това го знам. Въпросът е, че хората в София, които са включени в 4-тия и 5-тия списък на общината, просто не могат да ги преобразуват в GKZL, тъй като са направени след упоменатата дата- §9 от Заключителните разпоредби на Закона за уреждане на жилищните въпроси......Въпросът е какво от тук нататък. Тези депутати се моткат, тепърва искат да обсъждат, някакви коефициенти за превод към КИ предлагат, А БТК им показа пътя, коефициентите да ги определя борсата. Според мен всичката тая каша може да се оправи с едно изменение на срока в §9- примерно до края на годината. Защото докато те се моткат, приватизацията ще свърши и тогава какво ще прави държавата с тези задължения. Освен това ще постави в неравностойно положение тези притежатели с онези, които вече успяха с БТК, а такова разделение на хоратане бива да се допуска, защото не им завиждам на управляващите при такава ситуация, идат избори....Още един път благодаря!

Коментар

• GKZL

NIE,

Очевидно се притесняваш и търсиш информация и съдействие. Прав си по принцип.
                На 13л01л2005 в 10.29 Netware5 хубаво обясни подробностите около лихвоточките и превръщането им в компенсаторни инструменти. Цитирани са и точни документи. За да имаш успех смятам, че е необходимо и да си подготвен добре. Просто прочети Закона... и по-точно тоа, което беше цитирано в онзи постинг. Така няма да задаваш повече въпроси ( ще си си изяснил всичко, но ще продължаваш да се притесняваш- това е естествено).
                Обърни внимание на две неща:
                1. За да можеш да правиш каквото и да е с лихвоточките ( в смисъл нещо полезно) трябва да си имал имущество под 150 000 лв. Netware5 пише че тогава отговарял на условието, ти не си отговарял- не си бил правоимащ.Това ще рече, че просто притежателите на лихвоточки са били разделени на Правоимащи ( бедни, непритежаващи имущество за 150 000 лв) и Неправоимащи (богати - които са имали имущество за 150 000.01 лв - всичко в неденоминирани стойности).
                2. Държавен вестник 9/01.02.2000 ти дава възможност до края на м. Февруари - той е много дълъг да изразиш желанието си да превърнеш лихвоточките в компенсаторни инструменти. Всеки наблюдаващ този форум е достатъчно интелигентен, за да разбере, че ако времето за подаване на едно заявление/молба е средно около 2-3 мин. за работните дни на м. Февруари при 8 часов работен ден ( което в никаъв случай не е така- обикновено се получава ефективно работно време по приемане на документи по-малко) колко заявления/молби за превръщане на линвоточки в КИ могат да се приемат. След това да ги сравни с броя на притежателите на лихвоточки. Ще получиш пълна и ясна картина на това дали всички са били поставени пред равни права. Естествено, трябва да се отчете, че има хора, които и сега си нямат хабер, че могат да направят нещо с лихвоточките си. Но това е друга тема.
                Та така стоят нещата.

Коментар

• GKZL

izpolzvai Elana- tam malko se gavrqt s pritejatelite na GKZL , no v kraina smetka ne mogat da te vurnat-osobeno ,ako predi tova si se oplakal na upravitelq

Коментар

• GKZL

Интеркапитал Маркетс - изключително свестни хора!

Коментар

• GKZL

Може ли някой от тези които успешно си купиха акции от БТК да каже кой ИП е използвал, за да знам към кого да се обърна и аз евентуално. Доколкото разбрах доста от ИП-тата не са в час и не приемат GKZL за търгуване. На кого може да се има доверие и как става цялата работа?

Коментар

• GKZL

Да. А за неравностойното положение.. в Пловдив за 100 лихвоточки даваха 3 GKZL, a в София 100 GKZL. Така че надали някой се е разтревожил за тези които не са ги обърнали. Изтървана възможност. А незнам дали ще се съгласите с мен но ако си дал 1 заплата и сега ти върнат 400 000 лв. в акции не е никак равностойно. Остава да се ядосвате на себе си, че не сте ги обърнали до началото на 2000г.

Коментар

• GKZL

Нали ти отговориха, че си изпуснал влака-2000 г. е трябвало да подадеш молба при Областния си управител, а той В ОПРЕДЕЛЕН СРОК, който е изтекъл вече, да направи необходимото, за да ти издаде GKZL-тата, които да изтъргуваш на БФБ. Изтървал/а/ си срока. Пази си ги, ако излезе нещо ново, то ще се чуе...

Коментар

• GKZL

рардон, ккак да ги обърна в компенсаторни записи

Коментар

• GKZL

аз също имам необърнати лихвоточки. Срокът за превръщането и м беше до 28.02.2000 г. Сега в НС има проект, скойто се цели да се премахне тяхното превръщане в лихвоточки. Предлагам да напишем писмо до който трябва да искаме този срок да се удължи примерно до края на год., защото така се поставят в неравностйно положение тези с необърнатите лихвоточки и т.н. Иначе направо губим. Трябва да вдигнем шум по радио, телевизия, вестници и т. н.

Коментар

• GKZL

kre, в момента не можеш да ги обърнеш, момента е бил в края на 1999. А за това какво евентуално може би ще може да се направи с лихвоточките, отиваш на www.google.com, пишеш "лихвоточки" и натискаш бутона за търсене. После чети, чети. Има разни съвременни статии от депутати и прочее с евентуални планове какво ще се прави, но всичко е в сферата на "може би"-то засега. А и с идващите избори и прочее, нещата могат да се попроточат...

Коментар

Working...
                                X