IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво да правя

Госпожо, намерете си адвокат. Цитираните аргументи от страна на областния управител са абсолютно несъстоятелни.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Какво да правя

Работата е там, че областният управител на Бургас се е произнесъл по молбата ми на 6.04.2000 г., като само е признал правото ми на преобразуване на спестовните числа. И нищо повече цели 5 години. Многократно проверявах какво се случва по въпроса, но единственият отговор беше: "Засега нищо ново." И така до 23. 02 2005, когато получих писмо, че "с оглед предприемане на необходимите действия за регистрация на притежаваните ЖКЗ......се определя левов индекс на лихвоточките в размер на о.о4 лв." Тепърва ще ги пегистрират в Централния регистър. Имам право да обжалвам, но кой ще ме чуе като навремето дадоха правото на областните управители да определят размера на компенсацията. Те това и правят, всеки както си знае. И затова са тези фрапантни разлики. И сега ...

Коментар

• Какво да правя

Госпожо,

Моите уважения, но решението на Вашия областен управител е незаконно и НИЩОЖНО! Няма значение дали е за 1, 0.03 или 0.04 лева. Той е бил длъжен да се произнесе по Вашата молба до 31 март или април 2000 год. (не помня точно, но мога да проверя) и то при положение, че сте подали тази молба преди 29.02.2000 г. Всичко останало е незаконно! От тук нататък, ако Вие сте изрядна (молба преди 29.02.2000) можете да го съдите за пропуснати ползи, защото не е спазил законовия срок.

Коментар

• Какво да правя

А какво да правят всички като мен, които след петгодишно (!) чакане най-накрая получиха решение от Областна управа гр. Бургас, според което лихвоточките им се трансформират при курс 0.04 лв. за лихвоточка. Вече писах тук някъде, че за 160 793 лихвоточки сега ми издават записи на стойност 6400 лв. Абсолютно унижение за труда и търпението на родителите ми. Как така някои Областни управи компенсират при цена 1лв. за лихвоточка, а други - при споменатата смешно ниска стойност? И после всички тези записи са еднакво валидни в цялата страна?? Имам предвид, че областният управител на Бургас се позовава на някакво решение на Националния компенсационен жилищен фонд за цената на едно спестовно число. Това решение явно не е задължително за всички? Пълна каша!

Коментар

• Какво да правя

вземете мерки с другата подобна тема

Коментар

• Какво да правя

браво бе толкова милиони има издадени и да няма продавачи

Коментар

• Какво да правя

Задължително набутай баща ти там! Ако не влезеш е интересно какво ще стане ама си мисля, че ще ги изгубиш. Не напразно списъка се води окончателен.

Коментар

• Какво да правя

Не става въпрос за GKZL.

Просто правят поредното допълване на "онези" списъци, където за да влезеш трябва да си "беден" и "бездомен". Като влезеш в тия списъци получаваш право на 0.04 лева за лихвоточка ако си купиш жилище или почнеш да строиш.

Коментар

• Какво да правя

можеш само да гледаш в твоя случай. тази покана не е за преобразуване, а само за регистрация на правоимащи лица, каквото баща ти не е.

Коментар

• Какво да правя

Във връзка с изготвяне на Шести окончателен списък по чл. 7 от Правилника за прилагане на Закона за уреждане жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове за град София, Централната местна комисия при Столична община обявява прием на документи, считано от 01. 03. 2005 г., съобщиха от общината.

Документите, изискващи се от закона, ще се подават лично от титулярите на жилищно-спестовни влогове и ще се приемат в районите по местоживеене.

Право на подаване на документи имат всички граждани, притежатели на жилищно-спестовни влогове, престояли в Банка “ДСК” ЕАД, клон “Жилищно кредитиране”, не по-малко от 5 години до 1990 г.

Жилищноспестовни вложители, включени като “правоимащи” в утвърдените и публикувани списъци по чл. 7 от закона – не подават документи.

Какво ще рече това може ли да се преобразуват в ЖЗЛК, как мога да разбера при какви условия могат да се ползват, на името на баща ми са но той си има жилище.

Коментар

• Какво да правя

Във връзка с изготвяне на Шести окончателен списък по чл. 7 от Правилника за прилагане на Закона за уреждане жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове за град София, Централната местна комисия при Столична община обявява прием на документи, считано от 01. 03. 2005 г., съобщиха от общината.

Документите, изискващи се от закона, ще се подават лично от титулярите на жилищно-спестовни влогове и ще се приемат в районите по местоживеене.

Право на подаване на документи имат всички граждани, притежатели на жилищно-спестовни влогове, престояли в Банка “ДСК” ЕАД, клон “Жилищно кредитиране”, не по-малко от 5 години до 1990 г.

Жилищноспестовни вложители, включени като “правоимащи” в утвърдените и публикувани списъци по чл. 7 от закона – не подават документи.

Какво ще рече това може ли да се преобразуват в ЖЗЛК, как мога да разбера при какви условия могат да се ползват, на името на баща ми са но той си има жилище.

Коментар

• Kupuvam

Oferti na email pls)

Коментар

• Kupuvam

Ima li seriozni prodavachi tuka ili samo si cheshite ezicite?

Коментар

• Към netware5

забравих да спомена комисион за посредника също за моя сметка
                              а цената според количеството от 25% до 35%
                              за маки количества също

Коментар

• Към netware5

Благодаря netware5. :-)

Имаш майл.

Коментар

Working...
                                X