IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• лихвоточки

Имам 40 000 GKZL, които успях да регистрирам в ЦД, след много перипети едва на 02.02.2005 г.
    Какво бихте ми препоръчали при така стеклите се обстоятелства с ТЕЦ и БМФ, където ми беше надеждата. Очаквам препоръка и за ИП.
    /Простете, но съм лаик/
    Благодаря предварително за отговорите. Желая Ви приятни празнични дни!!!

Коментар

• лихвоточки

Една корекция, не е възможна компенсация на закупуване на имотот родители. Има промяна на закона....

Коментар

• лихвоточки

Ако собственика на въпросния влог няма имущество над 15 000 лв. Може да ги осребри по 4 ст. за лихвоточка (за 70 000 л.т. излизат 2800 лв.) след като закупи имот. Възможно е примерно да се купи имот от родител и така да се вземат въпросните 2800 лв., ако собственика няма намерение да купува друг имот.
        Ако има имущество (движимо и недвижимо) над 15 000 лв. за момента неможе да направи нищо.
        Също е възможно с лихвоточки да се закупи на преференциялна цена общински имот за строеж на жилищна кооперация. За този вариант незнам дали има значение имуществото притежавано от собственика на лихвоточки.

В момента в парламента са внесени 2 проекта лихвоточките да се обърнат в компенсаторни инструменти, но според мен това е нереално. В хората има 20 млрд. лихвоточки и ако се обърнат в компенсаторки оставащите за приватизация дружества няма да са достатъчни да ги покрият. Т.е. тогава и цена от 1ст. за лихвоточка би била висока.

Правителството на НДСВ увеличи цената на лихвоточка с 33% от 3 на 4 ст. Но за съжаление остава изискването за 15 000 лв.

А за покупката на общински парцел прочети това http://imoti.net/news/news.php?id=1267. Струва ми се, че и там положението не е розово. Но проучи по-добре въпроса.

До влизането ни в ЕС държавата трябва да е приключила с реституцията. Примерно компенсаторки ще се издават още около година. За лихвоточките незнам до кога ще може да се взима нещо, но предполагам срока ще подобен на този за компенсаторките т.е. до края на 2006.

Коментар

• лихвоточки

Здравейте. Доста дълга е тази тема. Изчетах доста, но ми се иска някой ако може накратко и по простичко
          да обясни какво може в момента да се направи с лихвоточки. към 70хил са и какво може да им се вземе
          как, каде и по важното има ли вероятност в бадеще да струват повече. благодаря предварително

Коментар

• netware5

ПРОДАВАТ СЕ 52 500 GKZL
            ЦЕНА 50 %
            РЕГИСТРИРАНИ В ЦЕНТРАЛНИЯ ДЕПОЗИТАР
            cimpatiaga@abv.bg

Коментар

• netware5

leo az seriozno pitam za infoto po prehvarlianete na GKZL. Moze6 li da pomogne6?

Коментар

• netware5

има време-и от това ще се откажеш скоро

Коментар

• netware5

Вземам си думите за постовете обратно НО от това че точките ще станат КИ-та не се отказвам.

Коментар

• netware5

Астор познавам лично Netware5 и знам че не пише лъжи. Ти май правиш опити за манипулация, като си променил датите на постовете които цитираш.Които не ми вярва да прочете форума от
                    27-28/ 01/2005 и преди това.

Коментар

• netware5

Да, астор33 за пореден път ни показа нивото си.

Коментар

• netware5

Ха-ха-ха-ха! Асторчо батковото тоя път ме разсмя наистина.

Сега моето момче, отиди и погледни в горната част на страницата на инвестора, така както си е отворена темата. Та там има едни неща, казват се "падащи менюта" и служат за избор на дата, до която да ти се показват постингите от темата. Това е направено, щото има много дълги теми (тази е една от тях) и може да искаш да се върнеш доста на зад във времето. Та там сега пише 21.04.2005. Хайде сега момченцето ми вземи и смени годината от 2005 на 2003 и виж какво ще стане!

Мда-а-а, преди да пишеш глупости, първо помисли. Тая тема съм я създал на 02.04.2003, а не 2005! И благодарение на нея много хора направиха пари в края на януари 2005. Ясно ли ти е сега моето момченце.

Айде сега налягай си парцалките и вземи първо разучи възможностите на сайта на инвестора, та друг път да не се излагаш така. И последен съвет - смени си ника, щото този ник вече го компрометира. След подобно ос.ране никой вече няма да ти обръща внимание и да ти чете писанията, дори да са умни.

Боже, Боже, колко мъка има на тоя свят Боже!
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• netware5

Какво ще кажете за това,че днес 21.04.2005 г.,комисията по бюджет и финанси разглежда ЗИД на ЗУЖВГМЖСВ сьс сигнатури:
                          №554-01-34/25.03.2005 вносител н.п. Антонина Бонева
                          №554-01-37/05.04.2005 вносител н.п. Крьстьо Петков
                          №302-01-28/23.05.2003 вносител МС

Коментар

• netware5

Отявлените глупости се пишат от такива като теб.
                            Мразя лъжците .А ти си такъв!
                            02.04.2005
                            "......Ще съм благодарен за всякакви коментари по темата. Имам номинал 206 000 лева от тях и ми трябват пари в брой спешно."
                            21.04.2005
                            ".....Отдавна не съм държател на КИ. За твое сведение пласирах всичките си 206 000 GKZL номинал на търга за БТК на пазарна поръчка. Така че не ме мисли ти мене, аз съм си оплел кошничката."

Писна ми !
                            Отивай да мамиш селяните по нивите!

Коментар

• Компенсаторките от лихвоточки

Stiga ste se drali.Priravnjavat gi s ibon i krai- vulka sit i agneto cjalo...

Коментар

• Компенсаторките от лихвоточки

Астор33,

Отдавна не съм държател на КИ. За твое сведение пласирах всичките си 206 000 GKZL номинал на търга за БТК на пазарна поръчка. Така че не ме мисли ти мене, аз съм си оплел кошничката. Не ми е ясно и какво значи "противник на лихвоточките". Противници има в спорта, на бойното поле и т.н. Тук пишем за борсови спекулации и конкретно в случая за влиянието на законодателството и политиката върху борсовите цени. Мненията трябва да са подплатени с факти, анализи, аргументи, а не с емоции относно това какво ни се иска да се случи. Пък и как да съм противник на лихвоточките, след като те ме направиха богат.

Но като основател на темата, не мога да търпя да се пишат отявлени глупости и да се заблуждават хората, които четат във форума. Много хора, главно неопитни първособственици на КИ, се опитват да се ориентират в ситуацията четейки този форум. Не е коректно да бъдат заблуждавани. Подчертавам, че последното мнение се отнася само за КИ. Що се отнася до търговията с акции, надали някой освен пълните глупаци, си взема инвестиционните решения на базата на информацията от форума.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X