IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задача

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря ти ceneto

Коментар

• Първоначално изпратено от maria793 Разгледай мнение
      ще ти помогна с подредбата на опциите
      за кол опции
      98 премия 3.2 ITM
      100 премия 2 АТМ
      102 премия 1.2 ОТМ

пут опции
      102 премия 3,2 ITM
      100 премия 2 ATM
      98 премия 1.2 OTM

защото задачата е написана доста неясно,
      от тук пробвай сама, какво ще стане и пиши;

всъщност ако погледнеш някоя платформа за опции ще видиш нещо такова
      кол цена пут
      3,2 98 1,2
      2,0 100 2,0
      1,2 102 3,2
      Last edited by ceneto; 30.01.2015, 17:22.
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
        1. Dividents= EPS*Payout Ratio ; Payout Ratio = (1-g/Roe) ; g = RetentionRatio*Roe ; terminal value = EPS*Payout Ratio/(r-g)
        ...

Коментар

• какво значение има дали е от телефон или не? нужна ми е помощ за решаването и, и ако Ви затруднява това,че е снимка.. няма проблем все пак не задължавам никой

Коментар

• Първоначално изпратено от Raziel Разгледай мнение
            Купувате на марджин 200 акции на цена 50 лв./акция на обща стойност 10 000 лв. Изискването за първоначален марджин е 50%. Ако цената на акцията се повиши с 20%, то каква ще е възвръщаемостта на собствените ви средства? Ако поддържащият марджин е в размер на 25%, то при каква цена на акциите ще получите margin call (и ще е необходимо да внесете допълнително собствени средства)?

Печалбата на компания Х е 6,50 лв./акция. Възвръщаемостта на собствения й капитал е 14%, а 80% от печалбата се реинвестира, като тези стойности се очаква да се запазят. Ако инвеститор иска да получи 13% възвръщаемост от инвестицията си в акции на компания Х, то на каква цена той ще бъде склонен да ги купи?

Някой може ли да реши 2-та въпроса?
            1. Dividents= EPS*Payout Ratio ; Payout Ratio = (1-g/Roe) ; r = RetentionRatio*Roe ; terminal value = EPS*Payout Ratio/(r-g)

Коментар

• Първоначално изпратено от maria793 Разгледай мнение
              Много мързеляшката. Та даже и снимката с телефон

Коментар

• някой може ли да ми помогне с решаването на задачите по борси и борсови операции

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  На 5.65.Останалите цифри са за заблуда и усложняване!
                  доста инвеститори в форума ама повечето не знаят да смятат
                  Last edited by nradev; 14.06.2014, 15:46.

Коментар

• дивидента делено на /r-g/

1.30 е дивидента

r e 0,13

g e 0,112

1.30/0,018 прави 72,22
                    Last edited by nradev; 14.06.2014, 14:41.

Коментар

Купувате на марджин 200 акции на цена 50 лв./акция на обща стойност 10 000 лв. Изискването за първоначален марджин е 50%. Ако цената на акцията се повиши с 20%, то каква ще е възвръщаемостта на собствените ви средства? Ако поддържащият марджин е в размер на 25%, то при каква цена на акциите ще получите margin call (и ще е необходимо да внесете допълнително собствени средства)?
                      Егати кефа. Не съм се сещал да плюя на калема и да смятам марджин кол
                      Това от модерните задачи в университетите ли са вече?

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Останалите цифри и формули са ми от изключителна важност . Ако може би ли ги споделил.

Коментар

Ако инвеститор иска да получи 13% възвръщаемост от инвестицията си в акции на компания Х, то на каква цена той ще бъде склонен да ги купи?
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• И аз нещо не успявам да стигна до краен отговор Някой друг да подскаже, че ми стана интересно

Коментар

Първата задача успях да я реша докато чакам, но по втората нищо немога да направя. Моля помагайте
                              аз доста бакалски стигнах до цена 55.6 лв. инвестират 0.8*6.5 или 5.2 лева при 14% възвръщаемост и така догодина печалбата им пораства с 0.73 лв ( от 5.2*0.14 ).
                              6.5 + 0.73 = 7.23 / 0.13 = 55.6
                              но пък ако другите 20% от печалбата ги дават за дивидент става сложно
                              дано някой разбиращ ти помогне

по-скоро 55.6 е цената догодина, значи може би сега цената ще е 48.372 лева ( 55.6*0.87)
                              голяма мъгла... ай стига съм се излагал
                              Last edited by Felbuzz; 13.06.2014, 15:52.

Коментар

• Първата задача успях да я реша докато чакам, но по втората нищо немога да направя. Моля помагайте

Коментар

Working...
                                X