Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Независим инвеститор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСлед, като не можах да си отворя темата "Как започнахте на БФБ" и за ужас на Пиб ще трябва да създам нова . Ама то какъв Великден ще бъде без нова тема от бате Ви Тони
Та на въпроса. Ако чукнете в Гугъл "независим инвеститор" няма да ви излезнат много съвпадения. Аз за пръв път чух израза покрай интервю с този пич(Красимир Атанасов).
В следствие на това че се запознах с много от четящите форума, разбрах че има хора които наистина са независими инвеститори(няма да ги споменавам защото някои не обичат да се афишират като такива). В разговорите с тези момчета ми стана ясно че единственото, което правят за да се осигурят е да внесат здравни вноски(по 16лв месечно), за да не загубят здравните си права. Та интересно ми е защо нашият велик законодател не е направил така че това да си е законна професия(както и същия проблем при рентиерите например). Защо жена ми може да се регистрира, като самоосигуряващо се лице, защото е журналист или кумата ми като адвокат, а хората прехранващи се с покупко-продажба на активи(или живеещи от наеми или доходи от интернет) - не? Защо системата изхвърля тези хора и не им дава да се осигуряват за пенсия или за безработица(от което са лишени и самоосигуряващите се). Ще ми е интересно да побеседваме на тази тема, а и Мариянски може да се порови и да спише нещо
За пенсионните - законодателят е проявил далновидност, като е преценил, че никой от тези, които описваш не вярва на пенсионната система и няма да внесе и лев в кацата без дъно на НОИ. От парламента са преценили, че тези хора сами се оправят много по-добре от социалната система в страната. Трябва да им го пирзнаем, че добре са преценили
Коментар
-
Независим инвеститор
След, като не можах да си отворя темата "Как започнахте на БФБ" и за ужас на Пиб ще трябва да създам нова . Ама то какъв Великден ще бъде без нова тема от бате Ви Тони
Та на въпроса. Ако чукнете в Гугъл "независим инвеститор" няма да ви излезнат много съвпадения. Аз за пръв път чух израза покрай интервю с този пич(Красимир Атанасов).
В следствие на това че се запознах с много от четящите форума, разбрах че има хора които наистина са независими инвеститори(няма да ги споменавам защото някои не обичат да се афишират като такива). В разговорите с тези момчета ми стана ясно че единственото, което правят за да се осигурят е да внесат здравни вноски(по 16лв месечно), за да не загубят здравните си права. Та интересно ми е защо нашият велик законодател не е направил така че това да си е законна професия(както и същия проблем при рентиерите например). Защо жена ми може да се регистрира, като самоосигуряващо се лице, защото е журналист или кумата ми като адвокат, а хората прехранващи се с покупко-продажба на активи(или живеещи от наеми или доходи от интернет) - не? Защо системата изхвърля тези хора и не им дава да се осигуряват за пенсия или за безработица(от което са лишени и самоосигуряващите се). Ще ми е интересно да побеседваме на тази тема, а и Мариянски може да се порови и да спише нещоТагове: Отмаркиране на всички
Коментар