IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стопът - моят приятел!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    поправка сега виждам на БГтрейдъра че има някакви опции за стоп поръчки - никога не съм ги ползвал и не ми е много ясно как( и в ръководството не е обяснено).
    ами слагам ЕУБГ на 80сили 75 стинки и чакам - по - добре да кеширам от колкото да иде на 40стинки - например.
    И като сложиш стоп на 80 стинки и отдолу имаш например
    купува
    100 х 0,80
    200 х 0,79
    400 х 0,75
    1000 х 0,71
    10000 х 0,55

Сам можеш да си сметнеш на колко ще излезеш с 5000 акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Неликвидност и високи спредове.

Нещо нормално е Спред 5-10%.

Например да вземем сравнително ликвиден Еврохолд и ти имаш 5000 акции от него
      Котировки 0.854/0,909

Къде ще сложиш стопа? Представи си, че Стопът ти е на 0,85. Това означава, че с 1 акция, някой ще те накара да изсипеш 5000 на маркет.
      Да, добре е да го има в главата стопа, но технически е невъзможно да работиш със стоп на БФБ.
      поправка сега виждам на БГтрейдъра че има някакви опции за стоп поръчки - никога не съм ги ползвал и не ми е много ясно как( и в ръководството не е обяснено).
      ами слагам ЕУБГ на 80сили 75 стинки и чакам - по - добре да кеширам от колкото да иде на 40стинки - например.

Коментар

• Неликвидност и високи спредове.

Нещо нормално е Спред 5-10%.

Например да вземем сравнително ликвиден Еврохолд и ти имаш 5000 акции от него
        Котировки 0.854/0,909

Къде ще сложиш стопа? Представи си, че Стопът ти е на 0,85. Това означава, че с 1 акция, някой ще те накара да изсипеш 5000 на маркет.
        Да, добре е да го има в главата стопа, но технически е невъзможно да работиш със стоп на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Стоп на БФБ ли? Че то ако има стопове на БФБ, разногледи ще ви направят
          защо бе човек?
          Поставяме си таргет за печалба, а да не си покриваме задника при спад? Ето например едно стопче при СФТРД на 2,4лв ще ми гарантира въпреки спад добра печалба след като купих на 1,6лева!

NBG съм я купил на 3 евро и мисля да я държа(ако оцелее) 1-2години, там стоп викам да не слагам.

Коментар

• Стоп на БФБ ли? Че то ако има стопове на БФБ, разногледи ще ви направят

Коментар

• Мисля че А Николов се казваше пича от филмчето за борсата, дето го попитаха ако сега е знаел какво ще стане(големия спад на БФБ 2008-2009) какво ще направи - продавам всичко веднага, каза човека!
              Не знам ако е имал стопчета нямаше ли да го измъкнат по-малко мокър?

Коментар

не те разбрах?
                в смисъл че си дългосрочен и позицията макар че е паднала през нивата на стопа си я държал толкова дълго че пак си излязъл на печалба?
                т.е. Казваш че стопа е инструмент на ИП-тата за поредната комисионна?
                Изводът ти е верен. Така мисля.

Просто не слагам вече стопове. Никакви. Ако фалира компанията, просто губя тази част от капитала с която съм купил акции. Досега не се е случвало. А когато преди играех със стопове ми се случи веднъж да загубя 21 поредни стопа. Без никаква печалба помежду. Каръшка серия, но я има в зара. И за по дълги губещи серии съм чувал.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  И аз не слагам стопове. Имам 21 поредни ударени стопа.

Всички позиции след това съм ги затварял на печалба, по рано или по късно.
                  Няма смисъл от стопове.
                  не те разбрах?
                  в смисъл че си дългосрочен и позицията макар че е паднала през нивата на стопа си я държал толкова дълго че пак си излязъл на печалба?
                  т.е. Казваш че стопа е инструмент на ИП-тата за поредната комисионна?

Коментар

Здравейте,
                    чета си една книжка писана от фен на техн. анализ и се замислям за тези стопове. Аз лично не ползвам такива и може би греша!
                    Би било хубаво 10-15% под пазарната цена да си имаме една поръчка която да ни гарантира че ще се измъкнем малко опарени от дадена позиция. Е моя Бенчмарк няма пълзящ стоп, ама и лимитирана поръчка за продажба ще свърши работа.
                    Вие ползвате ли такова чудо?
                    Разбира се това е в разрез с моето пристрастие към някои позиции(което може би е и моя слабост).
                    Ето едно старо материалче в инвестора по въпроса
                    http://www.investor.bg/pyrvi-stypki-vyv-forex/428/a/stopyt-moiat-priiatel,137803/?page=2

Като плюс отчитам че слагането на стоп ще реши вместо мен, без чувства и емоции че е време да продам, а и в БГ таксите не са по 15долара така че не е такава болка. Пича в книжката разказва за такси от 50долара през 50-те години на Уолстрийт!!!
                    И аз не слагам стопове. Имам 21 поредни ударени стопа.

Всички позиции след това съм ги затварял на печалба, по рано или по късно.
                    Няма смисъл от стопове.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Стопът - моят приятел!

Здравейте,
                      чета си една книжка писана от фен на техн. анализ и се замислям за тези стопове. Аз лично не ползвам такива и може би греша!
                      Би било хубаво 10-15% под пазарната цена да си имаме една поръчка която да ни гарантира че ще се измъкнем малко опарени от дадена позиция. Е моя Бенчмарк няма пълзящ стоп, ама и лимитирана поръчка за продажба ще свърши работа.
                      Вие ползвате ли такова чудо?
                      Разбира се това е в разрез с моето пристрастие към някои позиции(което може би е и моя слабост).
                      Ето едно старо материалче в инвестора по въпроса
                      http://www.investor.bg/pyrvi-stypki-vyv-forex/428/a/stopyt-moiat-priiatel,137803/?page=2

Като плюс отчитам че слагането на стоп ще реши вместо мен, без чувства и емоции че е време да продам, а и в БГ таксите не са по 15долара така че не е такава болка. Пича в книжката разказва за такси от 50долара през 50-те години на Уолстрийт!!!
                    Working...
                    X