IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кучетата на БФБ за 2014 и 2015 година

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм, защо ли никак се не зачудих кой може да е отворил новата тема
    Ама ко става бе, нали беше казал че адсиците и дивидентните са бита карта и ще гоним софка 1000, нещо пак дефанзивни уклони са те обхванали май

Аз лично нещо с под 3.5-4% див.д-ст изобщо не го броя за куче.
    Неизвестно какво прави (всъщност ясно защо ) смешния дивидент на фармата в списъка ?
    Имам и други въпроси:
    = нима не си заслужава да се включат и хим(прив) и жабоците към горните. Или 11/14% гарантирана доходност са нищо, а ?
    Да не приказваме и че немалка капиталова може да капне, особено от тимките.
    = нима изключваме априори и добри дивиденти/печалби следващите години от ФП и Ландове ?

Гласувам основно за Хим(прив), Атера, СФТРД, Бреф, Жабоци, БТ, другите - по по малко.

Мисля си освен това и че човек ако си прави дългосрочен дивидентен портфейл е добре да е диверсифициран и международно. Едно на ръка че избора тук не е огромен, но и от изброените от тебе не виждам ни една де може повече от 20 до макс.25% да даде капиталово в средносрочен план, много мизерно ми се чини....но затуй пък пропасти за пропадане да искаш
    А по света все се намира туй онуй де има доста потенциал за растеж и не се е надуло като плондер.
    Ето някои песове де си дебна при корекция да вляза, ( не че не съм вече в половината )
    BP, RIG, SIMO, ESV,E ...PTR,VALE,WBK,RDS,TOT, BVN и др.
    както и някои етф-и - SDIV,DWX,FGD,VGK,EWA,GUR,VWO...
    който е толерантен към позаборчлели ютилита - NGG и прочие.
    Last edited by pipbel; 29.09.2013, 21:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      А-а-а... ми що тогаз не си турил Златното Жабок?
      щот неликвиден!
      но както казах анкетата дава 10 отговора - предложете вашите кучета и се аргументирайте!

Коментар

• А-а-а... ми що тогаз не си турил Златното Жабок?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Какво - кучетата?

Аз по обичам котки.

Искаш да кажеш: кои ще са най-могъщите акции на 14-а година ли?
          Прочети линка към Биг Беър, става дума за най-дивидентните от сравнително ликвидните компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            Пропуснал си Хим Прив.
            Анкетата дава само 10 опции - аз и Албена ИХ не можах да сложа.

Коментар

• Пропуснал си Хим Прив.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Какво - кучетата?

Аз по обичам котки.

Искаш да кажеш: кои ще са най-могъщите акции на 14-а година ли?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• мнението ми се потвърждава - едва ли качените на сила ЕРП-та ще зарадват инвеститорите с дивиденти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    тонка, баце, що се занимаваш с това избушено бфб, където, ако нямаш вътрешна информация, единственият ти начин за печалба е "когато и магаретата летят", както се изразява банкер номер 1 на републиката. По-добре играй на спортни залози - ако имаш добра самодисциплина, почти всеки кръг можеш да правиш едни 5-10%. Е, има и моменти на издънки, но ако не се осереш 2-3 поредни кръга с цялата сума, вариантът да си на 2Х или 3Х в края на сезона е много, много голям успех със софармите - виждам, че имаш голям афинитет към тях - цели 3 броя си набил в 10-те най
                    здрасти хубаво дупе. ами де да знам - тука ми е хвърлен пъпа
                    Не ме влечат спортните залози, благодаря ти!
                    Да Групата на СОФАРМА за мен е номер 1!
                    Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от arneg Разгледай мнение
                      Тони, тъста има Албена ИХ.,къде могат да вземат дивидента,от коя банка в Шумен.Предварително благодаря
                      Мисля че беше ДСК...чакай да проверя.....може и от техния сайт да наредиш превод

да в клоновете на ДСК
                      Last edited by tony1975; 29.09.2013, 14:18.

Коментар

• тонка, баце, що се занимаваш с това избушено бфб, където, ако нямаш вътрешна информация, единственият ти начин за печалба е "когато и магаретата летят", както се изразява банкер номер 1 на републиката. По-добре играй на спортни залози - ако имаш добра самодисциплина, почти всеки кръг можеш да правиш едни 5-10%. Е, има и моменти на издънки, но ако не се осереш 2-3 поредни кръга с цялата сума, вариантът да си на 2Х или 3Х в края на сезона е много, много голям успех със софармите - виждам, че имаш голям афинитет към тях - цели 3 броя си набил в 10-те най
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Надявам се и Гагарин.Същите собственици като БТХ, същия модел на управление, надявам се същите дивиденти.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Булгартабак със сигурност. Може дори дивидента да е по-добър от тазгодишния.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Тони, тъста има Албена ИХ.,къде могат да вземат дивидента,от коя банка в Шумен.Предварително благодаря

Коментар

• За да побутна дискусията ще се аргументирам за моя избор :

СФТРД - традиционно раздава дивидент, печалбата е с ръст от 50% за полугодието, дивидентната доходност варира около 10%

Албена ИХ - традиционно раздава дивидент, тази година получения дивидент от Албена е доста по-голям, добър сезон лято 2013

М+С - традиционно раздава дивидент, печалбата е с размера на м.г. така че може да се очаква същия дивидент,

БФБ АД - опитват се да наложат практика за раздаване на дивидент, няма къде да реинвестират печалбата, а и държавата така ще си вземе пая, тази година печалбата върви на горе

възможни приятни изненади за мен биха били:
                                СФАРМ - компанията е с рекордни нива на печалбата а и вече няма такива големи инвестиционни разходи
                                БРЕФ - ако завъртят вече тия 25млн и осигурят хубав доход от тях
                                Last edited by tony1975; 29.09.2013, 13:09.

Коментар

Working...
                                X