купия...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си купия акции?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеКой от нашите ИП предлага най-ниските комисионни към момента?
Коментар
-
Обяснили са ти технически как е, после обаче трябва да си решиш какво искаш и какво тръсиш - дългосрочна (относително) инвестиция или бръза спекула.
Можеш да опиташ и двете, но щом си нов, за спекула запази 10-20% от парите си. За качествена инвестиция, прегледай темата за Моят портфейл, а после прегледай (пак тук в Инвесторът) профилите на най-често споменаваните компании. При добър портфейл може да имаш над 10% чисто пасивен доход - само прибирайки дивиденти, без да правиш нищо друго, т.е. дори да спекулираш с 12-15% от парите си, пак няма да си на минус, ако ще и да оплетеш конците със спекулата
Ако имаш други въпроси - питай и не се срамувай, само не се набивай в пирамидата СЦИ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy99 Разгледай мнениеЗдравейте,
искам да ви питам няколко въпроса имам малко спестени пари.Банката ми дава 4-5 процента лихва на година.Искам да ви питам мислия да се пробвам на борсаа да купия акции от некоя фирма .Само че незнам как да купия и каде да видия на какви цени се търгуват акции на фирмите. Бихте ли ми обяснили тези неща?
Това е лесната част! След това обаче наистина трябва да внимаваш какво купуваш и на какви пари, защото боли понякога. Най-добре се консултирай с някого, на когото имаш доверие и разбира малко от малко, ако нямаш такъв човек, разгледай темите "моят портфейл е .....", къде да набутам кеша и т.н., но винаги имай едно на ум!
Успех!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Сега се сетих - за суми до 3 000лв. може да се пробваш в https://www.sci.sc/ . Там набират точно хора като теб - навярно млад, амбициозен, с желание за развитие, инвеститорски нюх. Срещу 3 000лв. ще станеш партньор и ще получиш картонче с потребителско име и парол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy99 Разгледай мнениеЗдравейте,
искам да ви питам няколко въпроса имам малко спестени пари.Банката ми дава 4-5 процента лихва на година.Искам да ви питам мислия да се пробвам на борсаа да купия акции от некоя фирма .Само че незнам как да купия и каде да видия на какви цени се търгуват акции на фирмите. Бихте ли ми обяснили тези неща?
Коментар
-
Как да си купия акции?
Здравейте,
искам да ви питам няколко въпроса имам малко спестени пари.Банката ми дава 4-5 процента лихва на година.Искам да ви питам мислия да се пробвам на борсаа да купия акции от некоя фирма .Само че незнам как да купия и каде да видия на какви цени се търгуват акции на фирмите. Бихте ли ми обяснили тези неща?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар