If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Привет! Пиша ви от името на ЕЛАНА Трейдинг. За да са защитени парите на търгуващите, първо е добре да се избират лицензирани български инвестиционни посредници. Те са под наблюдение от надзорния орган за спазване на определени изисквания и много преди достигане до фалит ще бъдат оздравени. Лицензираните посредници членуват във Фонда за компенсиране на инвеститорите, където плащат вноски, за да има пари в този фонд: http://www.sfund-bg.com/ . Правилото на фонда е, че при случай на фалит, клиентите на посредника получават компенсация 90% от средствата си, до "таван" 40 000 лв.: http://www.sfund-bg.com/index.php?lang=1&pid=25&sid=35 . Това са правилата в България. Когато става въпрос за чуждестранен посредник, трябва да се проучи дали изобщо има лиценз някъде и да се пита съответния му надзорен орган относно действия при фалит, за да сте наясно какво може да се случи.
Вероятно затова питаше колегата в чий депозитар се съхраняват ....Аз лично бих искал сериозно гаранции ако искам да ги държа за "пенсия"
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Всъщност, може да ти се струва че едва ли не се заяждам с теб, но какво да направя като си единствената застанала тук от ИП-тата с името си Респект за което.
Но, тези 15 долара са прекалено много за абсолютно всички, нетъргуващи с по 3-5000 акции на сделка. До колкото ми е известно, няма много такива.
Имам хиляди сделки на щатски пазари. Търгувал съм с не малък акаунт. Но максимума акции, които съм търгувал е 500-600 акции и 2-3 контракта опции. Скъпо е всичко това, което предлагате. Не си струва заради възможността да ви пипнем
Благодаря, не мисля, че се заяждате. Нормално е всеки да сравнява условия и да преценява за себе си. Успех!
Да, и 15 долара минимум има. На страницата е за всички борси.
Всъщност, може да ти се струва че едва ли не се заяждам с теб, но какво да направя като си единствената застанала тук от ИП-тата с името си Респект за което.
Но, тези 15 долара са прекалено много за абсолютно всички, нетъргуващи с по 3-5000 акции на сделка. До колкото ми е известно, няма много такива.
Имам хиляди сделки на щатски пазари. Търгувал съм с не малък акаунт. Но максимума акции, които съм търгувал е 500-600 акции и 2-3 контракта опции. Скъпо е всичко това, което предлагате. Не си струва заради възможността да ви пипнем
Тъй като е доста дълго обяснението за спецификата при попечителство на американските акции и данъчни условия, най-добре е да звъннете на 02/ 81 000 95 и брокерите ще Ви обяснят подборно. Успех!
Без майтап.
Някой купувал ли е американски акции така, както ги купуваме тук?
Имам предвид да стоят в техния депозитар на името на купувача.
Разбирам, че няма да е точно същото.
За да не стават спорове за качеството на акциите давам следния пример:
Идеята е да се купят 100 броя акции по 30 долара всяка и да се държат 3 години.
Та кой го предлага и колко струва, плюс всичките му такси и комисиони за периода включително данък при продажба - да речем има печалба.
Данните може да са и за двете големи борси.
Не ме интересуват CFD или други виртуални способи на покупка, нито маржин, нито опции.
Тъй като е доста дълго обяснението за спецификата при попечителство на американските акции и данъчни условия, най-добре е да звъннете на 02/ 81 000 95 и брокерите ще Ви обяснят подборно. Успех!
Не съм купувал .Но според тарифите им е най- изгодно (поне за годишната такса) при тях. А и тука в по -малките градове не можем да се похвалим с представителства на ИП (освен банките).
"Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."
Ти купувал ли си от ЦКБ, понеже когато ходих преди години, още не знаеха как се купуват, та за това се принудих да купя от друго място, дано вече са напреднали по въпроса
Без майтап.
Някой купувал ли е американски акции така, както ги купуваме тук?
Имам предвид да стоят в техния депозитар на името на купувача.
Разбирам, че няма да е точно същото.
За да не стават спорове за качеството на акциите давам следния пример:
Идеята е да се купят 100 броя акции по 30 долара всяка и да се държат 3 години.
Та кой го предлага и колко струва, плюс всичките му такси и комисиони за периода включително данък при продажба - да речем има печалба.
Данните може да са и за двете големи борси.
Не ме интересуват CFD или други виртуални способи на покупка, нито маржин, нито опции.
Виж това
"Чл. 5 Депозитарни услуги
1. Такса поддръжка на подсметка за ценни книжа с депозитар
Clearstream-Luxemburg
1.1. акции 0.20% от
стойността на
ценните книжа на
годишна база
(събирана
месечно), мин. 15
евро месечно
1.1.1. при стойност на акциите над 250 хил. евро по договореност
" http://www.fibank.bg/uploads/_Tariff...ocs/Tariff.pdf
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Привет! Пиша ви от името на ЕЛАНА Трейдинг. За да са защитени парите на търгуващите, първо е добре да се избират лицензирани български инвестиционни посредници. Те са под наблюдение от надзорния орган за спазване на определени изисквания и много преди достигане до фалит ще бъдат оздравени. Лицензираните посредници членуват във Фонда за компенсиране на инвеститорите, където плащат вноски, за да има пари в този фонд: http://www.sfund-bg.com/ . Правилото на фонда е, че при случай на фалит, клиентите на посредника получават компенсация 90% от средствата си, до "таван" 40 000 лв.: http://www.sfund-bg.com/index.php?lang=1&pid=25&sid=35 . Това са правилата в България. Когато става въпрос за чуждестранен посредник, трябва да се проучи дали изобщо има лиценз някъде и да се пита съответния му надзорен орган относно действия при фалит, за да сте наясно какво може да се случи.
То и Лиймън Брадърс беше на пазара от много години ама ...... С това не искам да сравнявам Елана с Лиймън и още по-малко им пожелавам съдбата, но многото години не са най-важния фактор
Е, прав сте:-) Не е най-важният фактор, по-комплексна е оценката на поведението на посредника.
Можете да бъдете наясно, когато гледате историята на един инвестиционен посредник. Ако е на пазарите от много години, очевидно няма какво да ви се случи. Ако избирате някой, който не познавате и се е появил вчера...няма как да сте наясно какво ще се случи с него.
То и Лиймън Брадърс беше на пазара от много години ама ...... С това не искам да сравнявам Елана с Лиймън и още по-малко им пожелавам съдбата, но многото години не са най-важния фактор
Коментар