IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас инвестирането на борсата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    ravnovesie, ти с каква цел си на борсата? Да печелиш пари или да субсидираш другите играчи?
    Опростяваш нещата. Или по скоро ги редуцираш до степен на очевидност. А от там и безсмисленост. Реалните мотиви са всъщност наистина важни, защото те определят отношението към риска. А отношението към риска определя и дадена вероятност за печалба.

    например съм почти напълно сигурен че най-голямата доходност я правят хората които гледат най-несериозно на играта си на борсата. Е други с подобна нагласа правят и бая сериозни загуби.

    също както много лесно може да се предвиди че хора за които егото им е по-важно от всичко ще се справят ужасяващо. Освен в редките случай когато извадят късмет.

    Натиска да се правят печалби е смазващ печалбите, защото вкарва страх, а когато има страх в уравнението човек става прекалено предпазлив, а когато е прекалено предпазлив не може да печели от риска. А всъщност печалбите са от риска. Вкарва също и прекалена алчност когато пък пазара върви нагоре, и така отново преценката за риска се размазва и риска масово се подценява.

    Коментар


    • Освен тези да бъдеш изряден гражданин на България ли?

      Коментар


      • Ама търговията на борсата може да носи и допълнителни загуби!

        Коментар


        • Аз пък един ден преди 5г слушах една "умна" кака да обяснява как съвременното поколение не разбира нищо и не се интересува от финансовите пазари и инвестирането в различни инструменти. Седнах да я опровергая и от тогава до ден днешен, за съжаление(а от скоро и за радост) чета този сайт и форум всеки ден. Чакам да ми порасне още малко работата, за да кажа, че ми е хоби за развлечение, което ми носи допълнителни доходи

          Коментар


          • ravnovesie, ти с каква цел си на борсата? Да печелиш пари или да субсидираш другите играчи?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Всички сме на борсата за пари и това е водещото. Ако някой твърди че е на борсата заради нещо друго значи лъже
              Всички са на борсата с очакване за пари. А това е нещо доста по-различно. И друго, хората все пак се мотивират действията от различни неща.

              За някой може и само парите да са мотиватор, но ме съмнява те да са мнозинство. Още повече че реално на нашата борса всъщност масата "инвеститори" губят последните години. колкото ид асе хвалят с отделни добри сделки, реално повечето губят пари. А това говори че всъщност има друг мотиватор.

              Тръпка - ами не изглежда кой знае колко адреналин да има в нашата търговия. Не знам, може аз да съм претръпнал вече, ама адреналина от борсата е бая пенсионерски. чак леко се учудвам на тези емоции от последните дни. Върви надолу, вървинагоре, голяма работа.

              Професия, няма какво по-добро да прави някой, ами донякъде е разбираемо, не напълно, защото все пак остава въпроса защо точно такава професия, но донякъде е разбираемо.

              Хоби - имат някакво време за губене, защо пък да не е пред кобоса.


              Но има и доста ирационални мотиватори
              - често ирационалната вяра, че могат да се справят по-добре от останалите и така да направят яка пачка. Или с други думи чисто подхранване на егото. Аз с това си обяснявам и доста негативното приемане на всякаква критика на любими акции. Което рационално погледнато всъщност би трябвало сами да правят. Ама нали все пак искат да си галят егото, а това с критика не става.
              - престиж че са на борсата - не знайно защо това доста хора го приемат за някакъв повод да се хвалят, дори няма значение дали печелят или губят. Ама то хората се хвалят и с парцали и обувки та нищо странно.
              -влизат в някакъв образ, някакъв мечтан идеален образ. Нищо по-различно от това да развиват някакъв герой в някоя компютърна игра.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                що да няма, някой може да го прави, че да се фука в квартала.
                Пу не съм аз
                Тук всички купуваме на дъното и продаваме на върха.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  що да няма, някой може да го прави, че да се фука в квартала.
                  Всички сме на борсата за пари и това е водещото. Ако някой твърди че е на борсата заради нещо друго значи лъже

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Няма такъв инвеститор.
                    що да няма, някой може да го прави, че да се фука в квартала.

                    Коментар


                    • Ха ,ти сериозен ли си?Бъфет е начело на инвестиционен фонд.Зад гърба си има акциониери които разчитат от него да прави пари.Ако не беше на борсата за пари-да дойде тук.Паметник ще му издигнем,децата си на него ще кръстим,медал ще получи.Борсата не е като професията-колкото повече бачкаш - по- ценен да ставаш.Тук е важен момента.И новобранка в подхадящият момент може да направи голяма печалба и обратното .....и старо куче в неподходящ момент ....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от BSE Analysis Разгледай мнение
                        Истинският инвеститор не му трябват пари, и е на борсата не заради парите!
                        Няма такъв инвеститор.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                          BSE...това е бизнес и като всеки бизнес, търси максимално ниво на печалба.За това трябва да се премахнат сантименталностите/любима акция...../Ако разсъждаваш така-''Това, да гледаш да направиш някаква врътка и да изкяриш някой лев - това въобще не те прави инвеститор - аз имам дума за такива , но да не я казвам '',означава ,че ще губиш.Накрива ракета,космосът и пречи.Ако тъсиш хуманизъм ,любов до гроб...стани политик.Обърках се-поп
                          Аре не на всички парите да са им цел номер едно
                          Има и други неща и победи, които са по ценни от парите
                          А те парите си идват - за всеки който правилната кауза, и печалбата не ми е единствена цел в живота

                          Истинският инвеститор не му трябват пари, и е на борсата не заради парите!
                          Типичен пример е Бъфет - той не е на борсата заради парите - самият му живот и всичко показват, че на него пари не му трябвеат и че тоя е на борсата за много повече от парите ...

                          Но малко хора ще го разберат това

                          Нямам нищо против към тези, за който врътката на борста е всичко и успеха им за тях се измерва само с каквп са изкарали в края на седмицата..

                          Коментар


                          • BSE...това е бизнес и като всеки бизнес, търси максимално ниво на печалба.За това трябва да се премахнат сантименталностите/любима акция...../Ако разсъждаваш така-''Това, да гледаш да направиш някаква врътка и да изкяриш някой лев - това въобще не те прави инвеститор - аз имам дума за такива , но да не я казвам '',означава ,че ще губиш.Накрива ракета,космосът и пречи.Ако тъсиш хуманизъм ,любов до гроб...стани политик.Обърках се-поп

                            Коментар


                            • Допълнителни доходи, тръпка, приятели и усъвършенстване!

                              Коментар


                              • Инвестиранете е преди всичко позиция в живота, начин и форма за изказване на мнение, вид гласуване и подкрепа на каузи - при това най-висша форма на подкрепа, гласуване и обществена позиция.

                                Да си акционер а привилиегия и достойно занимание, - един ден и в БГ ще стане така , както е навсякъде по света - хората да си уважават акциите и инвестициите в акции. А не както сега акция да е равна на шит, и всеки да е готовот да се раздели с акциита си от един лев номинал, 10-20 лв. счетоводна - да се разделят с нея за 0.50 лв.??? Ще отминат и тези времена, позарът ще порастне, и ще надживее детските си години

                                Но, най-вече инвестирането е начин на живот и мислене.

                                Четейки тук форума, не мисля, че има много инвеститори. Това, да гледаш да направиш някаква врътка и да изкяриш някой лев - това въобще не те прави инвеститор - аз имам дума за такива , но да не я казвам

                                Коментар

                                Working...
                                X