IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джим Роджърс: Обмислям да инвестирам в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Commodity Trader

тази новина ме изненадва много !
    Марияне, надявам се си проверил източника си и не е казано в контекст на някоя шега...

Иначе аз лично следя изявите на Джим Роджърс от няколко години и това което знам със сигурност е , че той е много булиш за скъпоценни метали и земеделска продукция/земя. Ние скъпоценни метали почти нямаме, но виж земя и земеделие имаме. Идването на един такъв инвеститор като него, най-вероятно през някакъв фонд би ни сложило на радара на много и големи инвеститори.

Коментар

• Ехе чудесн бай сигнла, само да не е на думи. Ако почне да действа, както казва Батя ще докарат доста Шпекуланти!
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Да не е чул, че са пуснали късите?

Коментар

• Супер!
          А още по-супер е че тоя пич служи за пътеводител на много чужди спекуланти.
          Засега нямаме ликвидност за тях, но като качат цените със още 70-80% мисля ще сме по-ликвидни.
          А и да тръгнат късите. Да може гетоффф и други мастери да скъсяват и да има шорт скуийз шоу

Коментар

• Джим Роджърс: Обмислям да инвестирам в България

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...gariia,145596/

България е единствената страна на Балканите, към която Джим Роджърс има непосредствен инвестиционен интерес.

В интервю за Gold Radio Cafe от 17 януари милиардерът инвеститор споделя последните си инвестиционни планове, като наред с перспективни според него пазари като Мианмар, Китай и Русия, той споменава и България.

На въпрос дали вижда някаква положителна промяна на Балканите, където ситуацията никога не е била особено розова, Роджърс коментира, че наистина вижда една страна, която изглежда, че върви към промяна.

„Обмислям да инвестирам в България. Всъщност неотдавна си отворих сметка там... За момента освен в България нямам други планове в региона“. Джим Роджърс все пак допълва, че не би имал нищо против да инвестира и в Турция.

„Мианмар или Бирма е със сигурност вълнуващо място за бизнес“, казва Роджърс. „Китай се отвори преди 30-35 години и това беше една изключително успешна приказка. Мианмар е същото място, което Китай беше тогава“.

„За мое собствено учудване друго място, където се оглеждам за инвестиции, е Русия. Бях скептичен към страната през последните 47 години, откакто за първи път стъпих там. Сега искам да инвестирам в Русия. Виждам, че страната си е променила отношението към капитализма“, коментира още Роджърс.

Джим Роджърс е започнал да търгува на фондовите пазари с 600 долара през 1968 г. През 1973 г. стартира Quantum Fund с легендарния инвеститор Джордж Сорос. За 10 години от стартирането на фонда двамата успяват да постигнат доходност от 4200%, като за същия период S&P 500 печели едва 47%.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...gariia,145596/
          Working...
          X