IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ Доверие как управляват парите ни

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пеевски и Мавродиев - в съюз за "Доверие"


    Вече втора седмица се прави опит за димна завеса около сделката

    http://www.capital.bg/politika_i_iko...www.dnevnik.bg

    Коментар


    • Точене, точене

      Нови 2.5 млн от „Доверие” глътна Прокопиев

      Контролирана от олигарха публична компания прибира парите за втора пенсия

      http://www.reporterbg.com/index.php?id=64327

      Пенсионнo-осигурителната компания “Доверие” продължава да играе ролята на дойна крава в ръцете на финансово закъсалия олигарх Иво Прокопиев. Проверка на „Репортер” установи, че броени дни след като журналистическо разследване показа схема за скандално финансиране с милиони левове на компании от групата на Прокопиев през “Доверие”, пенсионни фондове на дружеството отново наляха пари по отработения механизъм.

      Очевидно Прокопиев, който е вторият по големина акционер в “Доверие” и всячески се опитва да спре сделката по смяната на мажоритарната собственост в компанията, е решил да тегли “като за последно”.

      Новата сделка

      Като средство за усвояване на парите, предвидени за втора пенсия на осигуряващите се, този път са използвани акции на “Соларпро холдинг” и облигации на “Алфа финанс холдинг”. На 25 юли през фондовата борса в общо три сделки преминават 5.85 млн. акции на “Соларпро холдинг”. В също толкова сделки се изтъргуват и облигации за 440 хил. лв. Купувачи на книжата във всичките шест трансакции са фондовете на “Доверие”.

      Прехвърленият обем акции от “Соларпро” е над 12.5% от капитала на холдинговото дружество. С близък до този дял или по-голям от него според последния консолидиран отчет на компанията към 31 март са само мажоритарят “Алфа финанс холдинг” с 58.9% и ”Солар венчърс”, което има 11.6%. В резултат от сделката с акциите по сметката на дружествата на Прокопиев влизат 2.06 млн. лв. Така за един ден “Доверие” “инвестира” общо 2.5 млн. лв.

      Този път обаче сделките се случват на официалния пазар на Българска фондова борса, което е нов подход между “Доверие” и Прокопиев. До скоро хит в прехвърлянето между тях бяха репо сделките. След като КФН предписа затварянето на няколко отворени от пенсионните фондове репа с акции на “Каолин”, сега сделката вече се вписва в представите за директна портфейлна инвестиция. И няма как да е иначе при положение, че се придобива дял над 10%.

      Внезапен инвести*ционен порив

      Поведението на пенсионните фондове обаче е доста странно, като се има предвид досегашната им оценка към “Соларпро холдинг”. Компанията заема малък дял от инвестициите в акции според последния публикуван детайлен отчет за фондовете на “Доверие”, който е към края на 2012 г. Според него трите пенсионни фонда от групата имат обща експозиция от около 300 хил. лв. Какво толкова се промени между декември 2012 г. и юли 2013 г., което да накара инвестиционния екип на “Доверие” да изкупи “Соларпро холдинг”? Според обяснителните доклади към отчетите на соларната компания – нищо. Или почти нищо. Всъщност най-ценното качество на “Соларпро холдинг” в момента е, че е публична компания и това дава повече свобода на пенсионните фондове да “влагат” в нея от нормативна гледна точка. Или казано по друг начин, една от последните опции на Прокопиев да се финансира през парите за втора пенсия. Така “Соларпро” заема мястото на вече продадения “Каолин”.

      Другото променило се спрямо края на миналата година е напредналата процедура по смяната на мажоритарната собственост в “Доверие”. Вторият по големина акционер Прокопиев се противопоставя категорично на сделката между британската United Capital и австрийската VIG. За провалянето на договорката е впрегната цялата медийна машина на “Икономедия”. Но докато продажбата се случи или не, фондовете на “Доверие” ще “открият” всичките ценни възможности за инвестиции в компании от групата на акционера си Прокопиев.

      “Доверие” впрочем са единствените, демонстрирали доверие към “Соларпро холдинг”. Сделката от 25 юли е най-голямата с акциите от листването на компанията на борсата. По-детайлен преглед на сделките с акции на холдинговото дружество показва, че обемът на прехвърлените тогава книжа надминава сбора от всички изтъргувани акции в историята му.

      От качването си за търговия на борсата книжата вече са загубили над 60% от оценката си. Дружеството е едно от малкото на борсата, ако не и единственото, което така и не достигна цена на затваряне поне равна на номинала от му от 1 лев.

      Завинаги заедно

      Инцидентните сделки със “Соларпро холдинг” говорят за изключително слабата, дори почти никаква ликвидност по позицията. Това изправя фондовете на “Доверие” в опасната клопка да не намерят купувач за “инвестицията” си, когато и ако изобщо решат да се разделят с нея. А тови ги оставя в позицията “завинаги заедно” с Прокопиев.

      Рискът обаче явно нe плаши мениджмънта на “Доверие” или те просто са свикнали с обвързващите инвестиции с него. Поне за това говори практиката. Разследване на БГНЕС наскоро показа как фондове от групата са изкупили значителна част от облигациите на “Алфа енерджи холдинг” – дъщерно за “Соларпро холдинг”. Дългът почти веднага става устойчиво проблемен. “Алфа енерджи холдинг” не листва емисията за търговия на борсата, както предвижда първоначалният проспект при издаването на дълга. Така книжата на пенсионните фондове остават без котировки за оценка на емисията, без реална цена и с не много възможности да се отърват от нея.

      Проблемите по дълга продължават

      “Алфа енерджи холдинг” пропуска да плати на кредиторите си амортизационно плащане в края на декември 2012 г. Последва общо събрание на облигационерите където пенсионните фондове на “Доверие” и “Алианц” се съгласяват да се смени емитентът и “Алфа енерджи” заменя “Алфа енерджи холдинг”. Собственик на новото дружество става офшорката “Грийн бърд инвестмънт”, чиято компания-майка е дружество, обявено в процедура по несъстоятелност. Така отговорни за плащането на дълга, в който са инвестирали “Доверие” и “Алианц”, стават чужди дружества с неясни капитали, без никакви активи, а някои от тях и фалирали.

      Затова и през април 2013 г. от КФН реагират, разписвайки задължителна инвестиционна препоръка към “Доверие” и “Алианц” да продадат облигациите. И докато от “Алианц” изпълняват разпоредбите на КФН, мениджмънтът на “Доверие” отказва да изпълни предписанието на КФН.

      Кои са “Соларпро холдинг”…

      Но да се върнем към соларната компания и нейния бизнес. Какво е “Соларпро холдинг”? Дружеството възникна в резултат от сложна схема, при която част от бизнеса на “Каолин” беше отделен в нова публична компания. В резултат от нея акционерите в “Каолин” загубиха 1/16 от акциите си, които преди седмици Прокопиев продаде на новите собственици от Quarzwerke заедно с дела на неговата “Алфа финанс холдинг”.

      …и какъв е техния бизнес

      А колкото до бизнеса на компанията “Соларпро холдинг” - явно той е достатъчно добър да накара мениджмънта на “Доверие” да й гласува доверие. Казано с една дума обаче – влошава се.

      Последният годишен консолидиран отчет на “Соларпро холдинг” показва 45% спад на годишна база на консолидираната печалба до 3.15 млн. лв. за 2012 г. Това на фона на ръст в приходите. Консолидираните продажби се увеличават със 148% на годишна база до 110 млн. лв. за 2012 г.

      От компанията си имат оправдание и чертаят нови възможности. „Намалението на изкупните цени на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) след юни 2012 г., както и цялата държавна политика по отношение на ВЕИ сектора, наложиха преразглеждане на стратегията за развитие на Соларпро холдинг АД“, се казва в междинния доклад за дейността. Зад “преразглеждане на стратегията” явно се крие спирането на част от дейността. В средата на миналата година “Соларпро холдинг” затвори завода си за производства на соларни панели, което беше акцент в бизнеса на компанията.

      Така за нея остана алтернативата да работи по изграждането и продажбата на ВЕИ паркове. А за тяхната успеваемост попитайте облигационерите от “Доверие”. Те вече имат опит с корпоративния дълг, издаван от компании на Прокопиев, опериращи именно такива ВЕИ паркове.

      Коментар


      • Шоуто продължава

        http://www.fsc.bg/Resheniya-ot-zased...g-news-3599-bg

        11. Отказва да потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации от „Пи Ви Инвестмънтс” ЕАД по заявление с вх. № РГ-05-1569-1 от 21.08.2012 г.

        12. Отказва да потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации от „Пи Ви Инвестмънтс” ЕАД по заявление вх. № РГ-05-1569-2 от 30.10.2012 г.


        http://www.fsc.bg/Otvoreno-pismo-na-...i-news-3600-bg

        Отворено писмо на КФН по повод медийни публикации

        07/08/2013


        Комисията за финансов надзор (КФН), въпреки принципната си позиция да не коментира медийни публикации, от уважение към българските граждани и поднадзорните си лица, и в интерес на стабилността на финансовата система, е задължена да разпространи настоящото отворено писмо, в което да изясни аспекти от зачестилите публични спекулации, свързани с дейността й.

        КФН е регулатор, който при упражняване на правомощията си се ръководи изцяло от интересите на потребителите и законите. Той е независим орган, равно отдалечен както от бизнеса, така и от изпълнителната власт, който се отчита единствено пред Народното събрание. Водещ принцип в ежедневната работа на КФН, като стълб на финансовата стабилност в България, е да работи експертно и професионално за защитата на интересите на потребителите на небанкови финансови услуги и да създава прозрачност и равнопоставеност за всички играчи на пазара. КФН осъществява представителството на България в структурите на Европейския съюз в областта на небанковия финансов сектор, включително в Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), и активно участва във вземането на решения за регулаторната и надзорна дейност над европейските финансови пазари. Работата на българския регулатор е оценена високо от европейските му партньори. В доклада по партньорската проверка, от работната група за контрол към EIOPA, обявен в началото на 2013г., е констатирано, че Комисията има високо развит надзор над дейността на институциите за професионално пенсионно осигуряване и използва надзорните си правомощия по подходящ начин.

        През последните седмици в публичното пространство зачестиха изявленията на журналисти и поднадзорни лица по теми, свързани с допълнителното пенсионно осигуряване, които директно или индиректно визират регулатора, включително като „изискват” от него специфична информация, атакуват го с неверни хипотези и правят манипулативни внушения. Комисията за финансов надзор е длъжна по този повод да заяви категорично, че работи единствено при спазване на закона, взема решенията си на базата на задълбочени правно-икономически анализи и не би коментирала нито хипотетични сделки, обект на регулация, нито конкретни поднадзорни компании и техните пазарни взаимоотношения.

        По повод нападките към КФН в откритото писмо на „Алфа Финанс холдинг” АД, от 06.08.2013г.,искаме да уточним, че единственото, което регулаторът е направил, е да изпълни ангажиментите си по Закона за достъп до обществена информация като предостави в отговор на конкретно запитване на агенция БГНЕС, определени свои решения, без да им прави коментар и да ги поставя в определен контекст – това е правомощие на журналистите в съответната медия, които носят отговорност за анализа на тези решения. Още повече, че въпросните решения на КФН вече са били публични и могат да бъдат намерени на уеб страницата на Върховния административен съд.

        Впечатление също така прави и фактът, че един от създателите на етичните органи на Съюза на издателите и на Съюза на електронните медии, г-н Иво Прокопиев, като издател, системно сам не спазва заложените високи стандарти за етика и обективност при отразяването на теми, свързани с КФН. Ярък пример за това наблюдение е фактът, че той си е позволявал многократно да отправя лични нападки и недоказани обвинения към председателя на институцията, без да е потърсил неговата гледна точка. Те се явяват неразривна част от целенасочена кампания на конкретната бизнес и медийна група, която се чувства засегната от принципните и последователни действия на КФН по прилагането на законите на страната и цели да уязви регулатора при изпълнение на задълженията му. Тези материали няма да разколебаят регулатора да продължи да прилага закона, без да изпитва и най-малко притеснение от евентуални прокурорски или други проверки за дейността си. Всички персонални клевети в медийните публикации ще бъдат обект на граждански и наказателни дела срещу групата „Икономедия” и издателите й, конкретно г-н Прокопиев. Председателят на КФН ще заведе множество дела за уронване на доброто име и репутация на институцията, както и за системните клевети по негов адрес, включително тези от последните дни, тъй като това е квалифицирано престъпление по НК.

        КФН държи също да подчертае, че в исторически план, през последните три години, няма решение на регулатора, което да е било оспорено от компании, свързани с Иво Прокопиев и да не е било потвърдено от съда. Това е показател за висок професионализъм и спазване на правилата от наша страна и категорично доказва, че те са юридически обосновани и са взети при спазване на закона. Този факт прави обвиненията към регулатора за незаконност на действията му, отправени от посочените поднадзорни лица, напълно безпочвени, неверни и тенденциозни.

        Комисията за финансов надзор не води „кампании” срещу нито една компания на пазара. Когато се констатира нарушение, регулаторът го санкционира, а политиката му на санкции е еднаква спрямо абсолютно всички поднадзорни лица. В изпълнение на задълженията си КФН, чрез Управление „Осигурителен надзор”, осъществява проверки на място и ежедневен дистанционен контрол за законосъобразност върху дейността на пенсионноосигурителните дружества, фондовете за допълнително пенсионно осигуряване и банките – попечители по Кодекса за социално осигуряване (КСО). През 2012 г. КФН е извършила пълни проверки на място на дейността на всичките 9 лицензирани пенсионноосигурителни дружества. В резултат от тях са дадени общо 129 препоръки за подобряване дейността им. Във връзка с осъществявания надзор върху дейността на пенсионноосигурителните дружества през 2012 г. са съставени общо 44 акта, с които са установени 62 административни нарушения.

        По повод публикациите за потенциална сделка за продажба на ПОК "Доверие", КФН държи още веднъж да подчертае, че тя не може да се случи без одобрението на регулатора, който е представител на държавата и защитава интересите на осигурените лица. Документи за продажбата все още не са входирани в КФН, но когато и ако се входират, регулаторът, съвместно с ДАНС и другите специализирани институции, ще направи отговорен и сериозен правно-икономически анализ, който ще стане база за вземане на решение. КФН няма да допусне компромис с качествата на инвеститора или съмнения за неговата репутация, както и минимален риск за средствата на осигурените.

        Представените факти са красноречиво доказателство за принципната и последователна политика на КФН за защита на интересите на потребителите на небанкови финансови услуги и в частност на осигурените във втори и трети стълб лица. Считаме, че всякакви спекулации в публичното пространство по тази тема, както и опити за въвличане на регулатора като страна в бизнес съревнования или медийни войни, са напълно недопустими и вредят на пазара.. Регулаторът няма да се подаде на натиск и да позволи да стане заложник на каквито и да е публикации при вземане на обективни и обосновани решения, в изпълнение на задълженията си. Държим да уверим също осигурените лица, както и всички потребители на финансови услуги, че КФН прави всичко възможно, за да защити интересите им и работи за устойчивостта и стабилността на целия финансов сектор.

        Коментар


        • Разследването показа и още, че в акционерната книга на ПОК "Доверие" сред собствениците е и дружеството "Грийн Ейкърс". При това то е вторият по големина акционер след мажоритарния собственик TBHI (част от Vienna Insurance Group). Зад дружеството "Грийн Ейкърс" стои "АМ Рисърч", което пък е еднолична собственост на "Алфа финанс холдинг". Това означава, че "Доверие" на практика са финансирали щедро своя собственик.
          http://19min.bg/news/8/47196.html

          Според мен ТУК е заровено кучето!
          Не е следвало Доверие да купува акции и облиЗВации на дружества свързани с един от собствениците му.
          ОБАЧЕ рестрикцията е ядосала същия този собственик и по команда излизат "достоверни информации" за офшорки на Мавродиев!
          А че и Мавродиев има трески за дялане е видно от 100 километра
          защо регулаторът, който съблюдава за защита интересите на цялата инвестиционна общност, е препоръчал продажба на инвестицията в "Каолин" АД само на конкретни инвеститори в компанията, а не на всичките й акционери.
          http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/08...i_che/?ref=rss
          http://tekstove.info/browse.php?id=14422

          Коментар


          • "Алфа финанс": КФН ни атакува заради публикации, че шефът й е призован по делото "Брендо"

            Правото на отговор (едно към едно):

            Днес, 6 август 2013 г., на сайта на Агенция БГНЕС беше публикавана статия със заглавие: "КФН потвърди разкритията на БГНЕС за източването на фонд Доверие". За втори път в продължение на няколко седмици, се изнасят множество неверни факти и се правят внушения по тази тема, които категорично не отговарят на истината.

            От статията не става ясно коя информация е от писмото на Комисията за финансов надзор и коя е допълнена от редакцията.

            "Алфа финанс холдинг" АД е холдингова компания, която оперира активно директно и чрез своите дъщерни дружества на българския капиталов пазар, като купува и продава пакети акции и дългови инструменти на различни български и чуждестранни компании. Холдингът работи на ежедневна база с всички по-големи участници на финансовия пазар в България. Никога, обаче, експозицията ни към институционални инвеститори не е доближавала 100 млн. лв., а е била многократно по-малка.

            "Алфа финанс холдинг" АД като финансов инвеститор често е било страна по договори за краткосрочни финансирания чрез репо сделки с публично търгуеми инструменти. Естествените партньори в такъв тип сделки, както и при емитирането на дългови цени книжа, са всички институционални инвеститори – пенсионноосигурителни компании, банки, различни по характер фондове. Дружеството е спазвало стриктно законодателството и ангажиментите си по репо договорите и няма такива, по които да е изпаднало в невъзможност да изпълни свое задължение. Изпълнили сме стриктно и всички административни мерки на КФН, дори и тези, които смятаме за незаконосъобразни.

            В началото на годината ние оспорихме безпрецедентните констатации на Комисия за финансов надзор за влошеното финансово състояние на "Каолин" АД като очевидно неверни и манипулативни. За нас и до ден днешен буди недоумение защо регулаторът, който съблюдава за защита интересите на цялата инвестиционна общност, е препоръчал продажба на инвестицията в "Каолин" АД само на конкретни инвеститори в компанията, а не на всичките и акционери.

            Последвалата успешна продажба на мажоритарния пакет акции от капитала на "Каолин" АД на "Кварцверке" ГмбХ в края на месец май 2013 г. показва правотата ни и несъстоятелността на аргументите за влошеното състояние на "Каолин" АД. Сделката е една от най-успешните в историята на българския капиталов пазар, като само за последната година цената на акциите на дружеството нарастна близо 2 пъти.

            Според нас начинът, по който финансовият регулатор осъществява дейността си спрямо "Алфа финанс холдинг" АД и неговите партньори, е тенденциозен, незаконен и не работи за интересите на инвестиционната общост.

            Не случайно всички от споменатите административни мерки са оспорени по съдебен път. Независимо от тяхната незоконосъобразност, всички те са изпълнени без изключение и в момента споменатите пенсионни фондове "Доверие" и "Алианц" нямат експозиция към никой от споменатите в статията финансови инструменти. Странно защо това не е споменато в писмото на КФН.

            Не може да се говори за никакво източване, при положение, че за последната година в резултат на сделките с цитираните от КФН сделки с ценни книжа е генериран доход в размер на приблизително 1,9 млн. лева за двата фонда, съответно за осигурените в тях.

            Комисията за финансов надзор през последната една година извършва целенасочена, незаконна кампания срещу дейността на Алфа финанс холдинг и единия от неговите акционери г-н Иво Прокопиев, като форма на репресия срещу независимата редакционна политика на изданията на "Икономедиа"– "Капитал" и "Дневник", където г-н Прокопиев е един от издателите.

            По-специално става дума за реакции след публикации за замесването на името на председателя на КФН г-н Стоян Мавродиев във връзка с подписи под документи, свързани с пране на пари в хода на т.нар. дело "Брендо". Не е случаен фактът, че поредната кампания срещу групата с участието на КФН и т.нар. писмо се появиха само два дни след публикация по темата във в. "Капитал". Първата вълна проверки и наказателни мерки дойде също след публикации за делото "Брендо".

            Съветът на директорите на "Алфа финанс холдинг" АД своевременно е сезирал Главния прокурор да направи проверка за злоупотреба с права, незаконно разпространяване на информация и пазарна манипулация от страна на КФН. Ще използваме и всички други допустими законови средства за да защитим бизнеса и доброто име на групата.

            В заключение, отново искаме да възразим срещу факта, че не бяхме потърсени предварително за мнение и ни бе отнета възможността да опровергаем изнесената невярна информация. Разчитаме, че горното право на отговор ще бъде своевременно публикувано на равностойна позиция във вашата медия.

            http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/08...i_che/?ref=rss

            Коментар


            • Първоначално изпратено от sipak Разгледай мнение
              Я какво си намерих в Капитал под статията "Още мъгла около Доверие"


              За информация на участниците в този форум и всички, за които е важна принципността:
              PA_PA е Камен Димитров CFA -бивш служител на ПФ Алианц и ПФ Доверие със съпруга Соня Георгиева - бивша служителка на ПФ Съгласие и ПФ Доверие. Те са вече много принципни в желанието си да няма ДЗПО след като са ги натирили от 3 пенсионни фонда и сега са обсебени от жажда за мъст срещу цялата система и най-вече срещу Даниела Петкова очевидно водени от мотиви нямащи нищо общо с принципността.
              Повечето от служителите и в Доверие и в Алианц знаят много добре, че точно тази двойка стои зад всички уж принципни писания срещу системата, срещу КФН, ПОД и личности, в този и в други форуми, в медии, институции и презентации на антиправителствения сайт и т.н. и са наясно с мотивите им, но високомерно не обръщат внимание и не реагират, което мисля че не е редно, защото така им позволяват чрез клевети да рушат стабилността на системата.

              Привет Камене или по-скоро Соня (не е ясно кой точно пише в момента, но Соня ще трябва да е така като гледам),

              Питам се след като всеки от вас е бил десетина години служител на различни пенсионни фондове, кога по-точно ви осени мисълта че работите там където не искате да работите и защо? Предходния въпрос води автоматично до следващия, а той е след като всяка втора дума в постовете ви от години насам е Доверие и Петкова, дали не сте маниакално обремени по личностни причини, като в резултат сипете хули безкрай. Истината е, че сте болно обсебени от Доверие и Петкова, няма почивка за вас, няма събота, няма неделя, пише се посред нощ, изобщо по всяко време на денонощието и постоянно се повтаря едно и също – чл.126, Петкова, Доверие... Крайно време е да спрете да се криете зад някакви измислени принципни постановки и да признаете на хората във форума, че враждата ви е чисто личностна и е придобила маниакални размери и да разкажете на всички какво толкова са ви направили Петкова и Доверие, че не спирате да плюете години наред по всякакъв начин и навсякъде. Що не кажете къде ви стиска?
              Ако ще ти е по-спокойно да взема да си регистрирам 20-30 ника?! Като вас?
              Кой пише или кой не пише, кой с кого общува и не общува, кой с кого се познава или не изобщо не ви засяга.
              Въпросите много отдавна прекрачиха чисто личностния мащаб и говорим за публично оповестени факти и съответно коментари и интерпретации около тях.

              Вие (които да сте вие точно заради десетките ви никове) твърдите, че Мавродиев е зависим. Хубаво. Ами Бисер Петков - и той ли е зависим? Смятате ли, че:
              1. Че е редно всеки ръководител на регулатора (като изключим мимолетното ръководство на Чобанов) да ви припомня задължението да полагате грижата на добрия търговец при защитата на интересите на лицата във фондовете, които управлявате? С официално публично оповестени решения на регулатора?
              2. Тези случаи не издават вече системни проблеми за вашето дружество в частност и за системата на задължителното допълнително осигуряване като цяло?
              3. Че сте били гарант срещу апетитите на икономически формирования в миналото и ще бъдете такъв в бъдеще особено предвид обявената сделка и неясния купувач?
              4. Че познахте чий се оказаха тези апетити - на държавата или на частни бизнес формирования?
              5. Че сте в състояние да направите такива реформи в системата в бъдеще, че тя да изпълни всичките си крайни си цели?

              Неща, които са твърдяни до посиняване през годините без да имат ясен отговор.

              Неглижирайки тези и други подобни въпроси, същевременно твърдейки, че отделни личности ви ронят престижа, то следва да твърдите, че тези личности са ви написали актовете и ПАМ-овете на КФН еднолично, потвърдили са ги в съда, еднолично са постигнали инвестиционните ви "резултати", направили са сделките, които поставят вашето дружество в епицентъра на конфликт за влияние и т.н. станал и междуинституционален на всичкото отгоре. Или оспорвате правото тези неща да бъдат разпространявани и коментирани? Дори и да се опитвате да дискредитирате отделни хора по всякакъв начин, не можете вече да спрете недоволството от работата на системата, чийто най-ключов играч сте вие....в крайна сметка тези задължителни фондове бяха наречени "циреи"...аз ли ги нареков такива, или хората, които цитирате?

              Защо ИНГ не са в такова положение? Тяхното ръководство говори ли от "последна инстанция" за принципи, макар да са доказали, че те се ръководят от такива? Докато съм длъжен да имам подобна "лична собственост" това е единственото място да си държа "пенсията".

              Вземете си отговорете на тези въпроси, вижте как ще спрете тази сделка и си стягайте къщата сериозно, защото вече от много места разбрах (дори и днес) как представителите на едно три-буквено формирование от местен характер ходят да разправят, че сте пълни мошеници (противно на разпоредбите на КСО) и навиват хоарата на масови прехвърляния....истерията е масова и е в цяла България. А. и да не забравя.....не я предизвиках аз с маниакалните си способности.....да видите, че може и да съм добронамерен.

              Коментар




              • Без коментар!!!

                Коментар


                • МАВРОДИЕВ Е ЗА ЗАТВОРА

                  Ааааа, изведнъж от източени 100 млн.лв. станаха 30 млн. Прас Прес изведнъж някакси си откри дребна неточност. Интересно БГНЕС (медийния проводник на Мавродиев) и КФН какво ще кажат по въпроса?

                  http://www.blitz.bg/news/article/215404

                  Толкова корумпиран регулатор никога не сме имали, в момента той взима с нечисти методи пряко участие в сделката за Доверие на страната на Цветан Василев. МАВРОДИЕВ Е ЗА ЗАТВОРА

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Това е уникална тъпня и е силно показателно защо не трябва въобще да се четат подобни Пеевски - сайтчета и медии.
                    Първо че ПФ не могат да търгуват извънборсово (освен при репо) и такава сделка на нормален пазар не е минавала!
                    Втора ако е имало, тя е била на ОТС и съответно е обратно репо и нито тези акции са били някога на ПФ Доверие, нито цената от 1,18 е меродавна, тя е с огромен дисконт защото е от репо и даже толкова ниска показва че Доверие са се защитили добре при тази сделка!

                    Повече не мисля да коментирам подобни партенки!
                    Просто този път се изкуших, но по принцип не бива въобще да ги коментираме, защото такива могат да се съчинят хиляди и да ни ядат от ценното време, което пак си е някъв успех за тях!

                    Може и да е имало конфликт на интереси но е далеч по малък от това което сегашните кандидат купувачи могат да направят. А КФН къде е спала или леко главата в страни за някой сделки.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                      Проверих отчетите за Q1 и Q2 на ПОК Доверие и не видях да има спад в държаните акции на Каолин. А твърденията в този сайт?

                      http://news.bgnes.com/view/1103728

                      Дружеството лъсна и в друго скорошно разследване като една от компаниите, през които Иво Прокопиев отклонил близо 7 млн. при продажбата на акции от "Каолин" на германската Кварцверке. Fallner properties limited и Hanford Consultancy (Overseas) limited (чрез "Алфа венчърс") придобиват на 28 май от "Доверие" акции в "Каолин" на цена от 1.18 лв. за брой, които след това продават за 3.90 лв. за ценна книга.
                      Това е уникална тъпня и е силно показателно защо не трябва въобще да се четат подобни Пеевски - сайтчета и медии.
                      Първо че ПФ не могат да търгуват извънборсово (освен при репо) и такава сделка на нормален пазар не е минавала!
                      Втора ако е имало, тя е била на ОТС и съответно е обратно репо и нито тези акции са били някога на ПФ Доверие, нито цената от 1,18 е меродавна, тя е с огромен дисконт защото е от репо и даже толкова ниска показва че Доверие са се защитили добре при тази сделка!

                      Повече не мисля да коментирам подобни партенки!
                      Просто този път се изкуших, но по принцип не бива въобще да ги коментираме, защото такива могат да се съчинят хиляди и да ни ядат от ценното време, което пак си е някъв успех за тях!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pa Pa Разгледай мнение
                        Както неведнъж съм казвал:

                        ПОК Доверие е първата пенсионна компания с акт по член 126 от КСО. Това означава, че мениджмънтът на тази компания не е полагал грижата на добрия търговец при защитата на интереса на осигурените лица

                        Това е НЕОПРОВЕРЖИМ факт, а не клевета. Този акт е писан от Бисер Петков сегашен управител на НОИ

                        Даниела Петкова дължи обяснение на цялото общество. Независимо кой е Мавродиев, за втори път се повдига официално въпроса за грижата на добрия търговец. Това е опасен и тежък прецедент при управлението на средствата на осигурените.

                        Не на последно място Петкова да излезе с публична декларация относно сделките си с Лороприм ЕООД.


                        Смятам, че е необходима незабавна оставка на управляващите органи на всички замесени дружества - тук говорим за публични средства!

                        Я какво си намерих в Капитал под статията "Още мъгла около Доверие"


                        За информация на участниците в този форум и всички, за които е важна принципността:
                        PA_PA е Камен Димитров CFA -бивш служител на ПФ Алианц и ПФ Доверие със съпруга Соня Георгиева - бивша служителка на ПФ Съгласие и ПФ Доверие. Те са вече много принципни в желанието си да няма ДЗПО след като са ги натирили от 3 пенсионни фонда и сега са обсебени от жажда за мъст срещу цялата система и най-вече срещу Даниела Петкова очевидно водени от мотиви нямащи нищо общо с принципността.
                        Повечето от служителите и в Доверие и в Алианц знаят много добре, че точно тази двойка стои зад всички уж принципни писания срещу системата, срещу КФН, ПОД и личности, в този и в други форуми, в медии, институции и презентации на антиправителствения сайт и т.н. и са наясно с мотивите им, но високомерно не обръщат внимание и не реагират, което мисля че не е редно, защото така им позволяват чрез клевети да рушат стабилността на системата.

                        Привет Камене или по-скоро Соня (не е ясно кой точно пише в момента, но Соня ще трябва да е така като гледам),

                        Питам се след като всеки от вас е бил десетина години служител на различни пенсионни фондове, кога по-точно ви осени мисълта че работите там където не искате да работите и защо? Предходния въпрос води автоматично до следващия, а той е след като всяка втора дума в постовете ви от години насам е Доверие и Петкова, дали не сте маниакално обремени по личностни причини, като в резултат сипете хули безкрай. Истината е, че сте болно обсебени от Доверие и Петкова, няма почивка за вас, няма събота, няма неделя, пише се посред нощ, изобщо по всяко време на денонощието и постоянно се повтаря едно и също – чл.126, Петкова, Доверие... Крайно време е да спрете да се криете зад някакви измислени принципни постановки и да признаете на хората във форума, че враждата ви е чисто личностна и е придобила маниакални размери и да разкажете на всички какво толкова са ви направили Петкова и Доверие, че не спирате да плюете години наред по всякакъв начин и навсякъде. Що не кажете къде ви стиска?

                        Коментар


                        • Проверих отчетите за Q1 и Q2 на ПОК Доверие и не видях да има спад в държаните акции на Каолин. А твърденията в този сайт?



                          http://news.bgnes.com/view/1103728


                          Дружеството лъсна и в друго скорошно разследване като една от компаниите, през които Иво Прокопиев отклонил близо 7 млн. при продажбата на акции от "Каолин" на германската Кварцверке. Fallner properties limited и Hanford Consultancy (Overseas) limited (чрез "Алфа венчърс") придобиват на 28 май от "Доверие" акции в "Каолин" на цена от 1.18 лв. за брой, които след това продават за 3.90 лв. за ценна книга.

                          Коментар


                          • Безпринципния мениджмънт на Доверие

                            Както неведнъж съм казвал:

                            ПОК Доверие е първата пенсионна компания с акт по член 126 от КСО. Това означава, че мениджмънтът на тази компания не е полагал грижата на добрия търговец при защитата на интереса на осигурените лица

                            Това е НЕОПРОВЕРЖИМ факт, а не клевета. Този акт е писан от Бисер Петков сегашен управител на НОИ

                            Даниела Петкова дължи обяснение на цялото общество. Независимо кой е Мавродиев, за втори път се повдига официално въпроса за грижата на добрия търговец. Това е опасен и тежък прецедент при управлението на средствата на осигурените.

                            Не на последно място Петкова да излезе с публична декларация относно сделките си с Лороприм ЕООД.


                            Смятам, че е необходима незабавна оставка на управляващите органи на всички замесени дружества - тук говорим за публични средства!
                            Last edited by Pa Pa; 06.08.2013, 19:21.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                              КФН потвръди разкритията на БГНЕС за източване на ПОК "Доверие"

                              http://news.bgnes.com/view/1103728
                              И какво от това?Кучетата си лаят ,кражбите си вървят в тая страна.Да му мисли народа ,че он ще изплаща новият дълг на Орехов.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • КФН потвръди разкритията на БГНЕС за източване на ПОК "Доверие"

                                http://news.bgnes.com/view/1103728

                                Коментар

                                Working...
                                X