Наистина голем смех - отдавна не бях поглеждал в профила си - оказа се, че следвам сам себе си! Опасявам се, че това няма да доведе до нищо добро... Може би се въртя в кръг, затова не ставам по-богат?!...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз станах последовател на Батя
Collapse
X
-
Добро утро,
Батя иска ми се да те попитам щом търговията на БФБ се е превърнала във основното ти препитание - внасяш ли някакви здравни, пенсионни или други осигуровки? Общо взето как си решил този "проблем" - самоосигуряващ ли си или си имаш фирма и как декларираш доходите в/у които се осигуряваш?
Има ли такава свободна професия "независим инвеститор"?
Може и на лични.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеCool а, Батя вече с 5 последователи.
Я мен ме следват 9
http://www.investor.bg/users/index/19933/5/1.html
Аз не си позволявам да коментирам за акции, защото съм официално лице. Чудно защо ме следват.
Теб пък кой те е излъгал, че си лице, че пък и официално?!
Свен мухи друго не вяршам да те следва. Смени си анцунга по-добре. че чак тук лъха на свежест
Последовател на батю ти - ние да не сме изнасиилвачи, алкохолици и палячови като оня лумпения бе?! Що са идиотска тема си отворил вообще и вземи я махни тази снимка, че си ъа резил!podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеТова "Аз станах последовател на Батя" ми звучи като анонимните алкохолици. Или приятели на църквата на светиите от последния ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение..
Една асоциация обаче биха я канили да съгласува закони и наредби. Може би не е лоша идея, особено ако се направи low-cost. Всъщност някой утвърден спекулант ако я направи и взима символично, така ще се създаде, около него.
Аз ще съм и PR безплатно. Просто трябва да пуска прессъобщения за грешките в закона при търговите предложения, при всеки удобен случай и всичко рано или късно ще се намести.
Други поводи също ще се явяват почти всяка седмица.
Коментар
-
Имаше такива опити за асоциации, но се провалиха- ако се направи трябва да бъде абсолутно независима и последователна. Да не забравяме, чче навремето подобна асоциация в Чехия съди и смъкна много пари от приватизационните фондове ощетили миноритарните акционери. Не трябва да е казионна и трябва да е безпристрасттна и неподкупна, да се работи на ползу роду и да има представители и секции в цялата страна. Аз съм за
Коментар
-
Ха- ха Много теории на конспирацията момци- всеки си мисли да направи някои лев и това е, но сега е трудно. Аз никога не съм слушал капацитети и рядко съм грешал. Самото хвалене и то прекалено на някои акции за мен е порочно и съмнително.Както и това да обиждаш хора , които ти отговарят на прекалените хвалби или без повод да нападат позиции на инвеститори със злост и завист.По старите инвестори се познаваме и си знаем характерите, а за новите ще кажа да мислят със собствения си мозък. Винаги съм смятал, че темперамента и характера се отразяват на начина на инвестиранеРадвам се, че Инвестор.бг дори и в кризата се превърна във форум с ярки и умни инвеститори , които са коректни, а троловете и тъпаците са по малко и са само за цвят и мирис. Къде са онези , които вещаеха СОФИСК 0 , а после и другите глупости- на бунището на историята са
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНека да определим Батя,Полки ,Проди , Бертрам ,Голямата мечка и поне десетина дребни има достойни за представители/ръководство/ на дребните инвеститори и тогава ще се запиша за негов следовник и на останалите в Едно новоучредена асоцация на дребните инвеститори и спекуланти........
и членски внос ще плащам
Това не струва пари, защото е един мейл или писмо до КФН или до медиите. Други също го правят, например dex, Poncho и други.
Една асоциация обаче биха я канили да съгласува закони и наредби. Може би не е лоша идея, особено ако се направи low-cost. Всъщност някой утвърден спекулант ако я направи и взима символично, така ще се създаде, около него.
Аз ще съм и PR безплатно. Просто трябва да пуска прессъобщения за грешките в закона при търговите предложения, при всеки удобен случай и всичко рано или късно ще се намести.
Други поводи също ще се явяват почти всяка седмица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЕми извън коментарите е мястото на твоята главица
Следването е за улеснение, да не изпуснеш някой пост на даден човек. А иначе другия филтър е по тема, която те интересува.
В инвестирането има едно правило. 1-во научи мнението на тълпата, тоест мнението което определя цената. 2-ро намери къде грешки тълпата и действай.
Не казвам, че тълпата греши. Ако е бичи настроена, прецени дали още ще качва цените и я изпревари, като купиш под носа й в момент, когато не е готова да вдига цените (все още).
Затова четенето на коментари помага да научиш какво мисли тълпата и на база дългогодишно четене и инвестиране да "помирисваш" промените във вятъра.
Например когато никой нищо не пише по дадена тема, а дружеството поскъпва значи всички дебнат да купят Тия моменти на мълчание са много забавни.
Всичко това написано ,важи за нормален пазар ,където цената от акциите се определя ,от отчети , печалба ,дивиденти и бъдещо развитие....
На нашият маркет коя новина би оказала влияние , .... само новина за ново придобиване или бъдещ фалит всички други са ден до пладне,даже и дивидентите са изчислени до стотинка още през януари и кой компании ще ги дадат....
За мен тълпата е по силен сигнал за продажба отколкото да вървя с нея е освен ако е стъпено на горепосочените фактори,продажба или фалит . Нито отчети ме интересуват за инвестиране заради фантасмагориите ,ното фиктивните сделки и печалби....
В момента да вземем Батя или кой то и да е спекулант ами аз нямам позиция която да не съм купил и продал от софикс поне по 10 пъти а извън Софикс да не говориме..
Какво правиме ....
Клубове по интереси...
Нека да предложа друго...
Нека да определим Батя,Полки ,Проди , Бертрам ,Голямата мечка и поне десетина дребни има достойни за представители/ръководство/ на дребните инвеститори и тогава ще се запиша за негов следовник и на останалите в Едно новоучредена асоцация на дребните инвеститори и спекуланти........
и членски внос ще плащам..
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЕми извън коментарите е мястото на твоята главица
Следването е за улеснение, да не изпуснеш някой пост на даден човек. А иначе другия филтър е по тема, която те интересува.
В инвестирането има едно правило. 1-во научи мнението на тълпата, тоест мнението което определя цената. 2-ро намери къде грешки тълпата и действай.
Не казвам, че тълпата греши. Ако е бичи настроена, прецени дали още ще качва цените и я изпревари, като купиш под носа й в момент, когато не е готова да вдига цените (все още).
Затова четенето на коментари помага да научиш какво мисли тълпата и на база дългогодишно четене и инвестиране да "помирисваш" промените във вятъра.
Например когато никой нищо не пише по дадена тема, а дружеството поскъпва значи всички дебнат да купят Тия моменти на мълчание са много забавни.
Форума е точно да помиришеш сентимента на другите, а и да получиш малко допълнителна информация която те интересува ( аз го правя понякога и чрез преднамерена провокация ) , а как всеки си прави изводите е отделен въпрос.
Затова си има глава да мисли и калкулатор на бюрото да смята. А не да се води по акъла на тоя или оня като сляпа овца.
Лично за себе си последния месец си направих 1 извод - след здравото потене докато изляза наполовина от даже ликвидна позиция като Атера - портфейла ми е твърде голям за БФБ. Всичко което осребря в Еларга напролет (40% ми е сега) - ще иде навън, тук ще реинвестирам само печалбата си.
ПС И една малка корекция - за тълпа тук на бФБ е смешно да се говори. Сега.
Дано недалечното бъдеще е различно.Last edited by pipbel; 24.11.2012, 14:33.
Коментар
Коментар