Първоначално изпратено от mag-inv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отказ за изплащане на дивидент
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеЕдно непублично дружество отказва да ми изплати дивидент за миналата година. Пропуснала съм срока, в който го дават през банката. Главната счетоводителка твърди, че вече нямам право на дивидента, губя го завинаги
Аз и казах че би трябвало да има 5-годишна давност, но тя каза че никъде не е регламентирана такава давност, и това не е тъговски договор. (Явно визираше, че чл. 110 и 111 от ЗЗД не са приложими в случая.)
Моля за съвет - как да постъпя?
Написах сигнал до комисията за надзора / КФН / за проблема.
Комисията излязоха със становище че погасителната давност е 5 години и го пратиха на дружеството.
Така се реши проблема ми заедно и с проблемите на други хорица , от тогава не правят такива проблеми на хората.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Звънни и пак на шебекинята и и кажи, че има давност 5 години. Ако продължава да се зъби, речи и, че ще звъннеш в КаФеНето, ще им споменеш и името на непубличната компания и ще ги помолиш да разрешат спорът. На бас, че ще се спихне и ще започне да "търси решение" как да ти снесат полагаемото.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Отказ за изплащане на дивидент
Едно непублично дружество отказва да ми изплати дивидент за миналата година. Пропуснала съм срока, в който го дават през банката. Главната счетоводителка твърди, че вече нямам право на дивидента, губя го завинаги
Аз и казах че би трябвало да има 5-годишна давност, но тя каза че никъде не е регламентирана такава давност, и това не е тъговски договор. (Явно визираше, че чл. 110 и 111 от ЗЗД не са приложими в случая.)
Моля за съвет - как да постъпя?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар