Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Електро България АД (CEZE)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Ако бях останал в Енерго про, само през първата година от "непубличноста" инвестицията ми, щеше да се изплати двойно. А в конкретният случай за 1 CZ, дали ще остане публично, не зависи нито от чехи, нито от гинки и т.н. Обикновенно когато се чудя как да постъпя, гледам по-големите от мен какво правят. Търговото ще трябва да е с много примамлива цена, че да бъде прието от основният миноритар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Много е рисковано да държиш акции в непулбично дружество.. могат така да ти разводнят капитала че свят да ти се завие!
Особено опасно е при акции с висока единична стойност..
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеГоспода, сега има еднократен ефект, през второто тримесечие може нищо да няма, но след първи юли ще има нови цени. Както сте забелязали от таблиците на КЕВР, цените на Чез са доста по-ниски от тези на Енерго про примерно. Постепенно ще се стигне до изравняване, още повече, че тока по нощната тарифа се продава на загуба. Ясно е че няма да им гласуват каквото искат, но и 3 % да е увеличението, можете да сметнете колко ще са допълнителните приходи и печалба. Ако Гинка вземе та купи, добре, ще има търгово, но пък после тя ще трябва да погасява едни кредити, което поне на теория би трябвало да става през дивидентите от двата ЧЕЗа. Общо взето ако има търгово мисля да се разделя с една акция и да допълня малко други работи, а останалите ще ги стискам. При Енерго про АД веднъж вече таковата, втори път не искам.
Особено опасно е при акции с висока единична стойност..
Коментар
-
Господа, сега има еднократен ефект, през второто тримесечие може нищо да няма, но след първи юли ще има нови цени. Както сте забелязали от таблиците на КЕВР, цените на Чез са доста по-ниски от тези на Енерго про примерно. Постепенно ще се стигне до изравняване, още повече, че тока по нощната тарифа се продава на загуба. Ясно е че няма да им гласуват каквото искат, но и 3 % да е увеличението, можете да сметнете колко ще са допълнителните приходи и печалба. Ако Гинка вземе та купи, добре, ще има търгово, но пък после тя ще трябва да погасява едни кредити, което поне на теория би трябвало да става през дивидентите от двата ЧЕЗа. Общо взето ако има търгово мисля да се разделя с една акция и да допълня малко други работи, а останалите ще ги стискам. При Енерго про АД веднъж вече таковата, втори път не искам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Колега, знам че по принцип пишеш доста негативно за дружеството, понякога с право..но в случая, дори като махнеш еднократния ефект от неустойката, пак има ръст на брутната печалба с близо 30%.
Пък и еднократния ефект не е лош...3,8 милиона.. какво не му харесваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Това е единствената причина за ръста на печалбата. Проблема е че първото тримесечие трябва да е най-доброто за годината
Пък и еднократния ефект не е лош...3,8 милиона.. какво не му харесваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИма големи приходи от неустойка от Фючър енерджи
Коментар
-
На ОСА-то миналата година след като им отрязаха договорите с Чез България и обясняваха каква грешка правят акционерите и как аутсорсването на тези услуги "... ще доведе до същесвено увеличение на разходите" /стр. 11 в пояснителните бележки/.
На мен ми изглежда точно обратното от цифрите за първото тримесечие.
Коментар
-
Аз пак да съм критичния:
- кинтите намаляват с 20 милки
- основният ръст на печалбата идва от "други" приходи
Иначе си е супер дружеството, дано го оценят на по-малко и да има повече за търговото на Разпределението, където имам акции Бъзикам се, естествено. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
По ме интересува, че без сла договори и с новите цени, ЕБИДТА ше отиди на около 30 М. Ако приемем, че за 90 % монополист е реално да има сделка на 7-8 ЕБИДТА, ти сметни акциите колко струват реално. А и нали и ти имаш, така че споко и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Колко стана P/E?
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеЯ 6 М печалба за Q 1, БиБи форти шо стана бре, нали немало откъде да печелят и въртели милярдите на загуба.
Коментар
Коментар