IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от boys Разгледай мнение
    ".....
    Заемът за покупката на ЧЕЗ България няма да бъде платен през цената на електроенергията, обясни Иван Иванов. "Това е ангажимент на купувача", допълни той.......''
    Да , да , няма да бъде платен.
    https://www.investor.bg/energetika/4...a-chez-256570/
    Няма логика, нормално е заемът да се плати чрез печалбата на ЕРП-то, а тя идва от цената на тока. Ако няма да се печели от цената на тока, от какво да се печели при едно ЕРП? Гинка да не е Мара Лесната, че да работи за общия всенароден евроатлантически интерес, а не за печалба?

    Коментар


    • ".....
      Заемът за покупката на ЧЕЗ България няма да бъде платен през цената на електроенергията, обясни Иван Иванов. "Това е ангажимент на купувача", допълни той.......''
      Да , да , няма да бъде платен.
      https://www.investor.bg/energetika/4...a-chez-256570/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

        CEZ a.s. съди България, така че ако си спечелят делото парите си отиват в чешкото ЧЕЗ. Новият собственик на българските активи няма нищо общо с делото.
        +1 Не разбирам хипотезите, че новия собственик ще получи част от парите от делото при положение, че бъде спечелено от чехите и с тях новия собственик ще покрие част от задълженията си към банките

        Коментар


        • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
          ЧЕЗ води дело срещу България за стотитици милиони. Ако го спечели обещетението ще вземе новият им собственик или ще си разделят някаква част за, която са се разбрали с чехите. И така новият собственик получава дружеството почти без пари...
          Вярвате ли в такава история ?
          CEZ a.s. съди България, така че ако си спечелят делото парите си отиват в чешкото ЧЕЗ. Новият собственик на българските активи няма нищо общо с делото.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

            Теорията за ПееФ ви я пуснах пръФ
            Споко, колега, знам, че си пръф!
            Твоето не се губи

            Ако сте прави, не разбирам поради какава причина пропускате отбелязването на другата половина от фамозния тандем.
            При това по-важната половина.

            ДП съвсем скоро имаше едни тежки и крайно належащи падежи. На този етап изглежда, че се е оправил, поне не се е чуло за противното, но определено е имало сериозно напрежение.
            Гледайки финансирането, което инносент ни предостави от чешки източници, очевидно е било, че в конкретния случай (ако въобще приемем, че е верният) решителната рола и принос е от другата половина.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

              Няма дума. Има факти. Пазарджик - соларни и ветро паркове. Така ли никой не знае кому са тея паркове? Въпросната жена движи нещата на Пеевски в тая посока. Следователно купувача е Пеевски. Никой в България няма повече пари, никой в България не може да контролира по добре отношенията на дружество като ЧЕЗ с държавата. И никой друг преди това в България не можеше да принуди ЧЕЗ да се откажат от бизнеса в България.
              А не мога да си обясня кво се кефите че сте открили че тая е поставено лице. Естественно че е поставено лице. Чез отдавна бяха изправени до стената с огромен натиск. Сделката е по разумност а не с оглед печалба от страна на ЧЕЗ.

              Та така....

              Дори и да не бяхте направили връзката с Пазарджик + соларните паркове....което е доказателство...пак не е трудно да се сетите.
              То това е ясно, Найстина тази жена е свързана с него и не е тайна. Едно време в бизнеса със соларките, тези бяха много надмени и алчни, е има защо, защото бачакат не за тях си а за КОЙ. Само дето си изиграха хода малко тъпо. Като нищо можеха да направят една компания в Лихтенщайн да я напомпат и да кажат ето лихтенщайнска компания купува ЧЕЗ. Пак щяха да си въртят далаверката. А тва с Гинка беше тъпо. 100 милиона имала хаха а откаде ги има? Да ме вземат мен да им мисля стратегиите....пълни глупаци, ама ми е все тая де. Оправяйте се

              Коментар


              • Премиерът Бойко Борисов търси финансиране за АЕЦ Белене ,Да се обади на

                ГИНКА .

                Коментар


                • Дончева: Спре ли се сделката за ЧЕЗ, ще има скандал между Пеевски, Борисов и Доган


                  https://www.frognews.bg/novini/donch...sov-dogan.html

                  Коментар


                  • Октай пред Фрог: Доган може да отреже главата на Пеевски заради сделката с ЧЕЗ. Ако някой е дал на Надзорния съвет на CEZ невярна информация, това би било голям проблем, а аз ще съм много неприятно изненадан. Действията на CEZ в България не са печеливши“, казва още Бабиш.

                    https://www.frognews.bg/novini/oktai...kata-chez.html
                    Last edited by superexpert; 27.02.2018, 12:28.

                    Коментар


                    • Чешкият премиер е потресен от ситуацията около сделката за ЧЕЗ

                      Ръководството на CEZ трябва да обясни на Надзорния съвет продажбата на българския си активи


                      Потресен съм от това, което се случва в България. Премиерът Бойко Борисов заяви, че цялата сделка се разследва от различни органи. Но не разбирам настоящата ситуацията. Това заяви пред Lidové noviny (LN) чешкият премиер в оставка Андрей Бабиш, който е и собственик на изданието. Той коментира темата със сделката между CEZ и малко известната пазарджишка фирма "Инерком България", собственост на Гинка Върбакова, за придобиването на дружествата от групата на ЧЕЗ.

                      „Инерком“ е спечелила парите за сделката на стандартна основа, макар че не уточни коя банка ще финансира покупката на ЧЕЗ.

                      Според информацията на LN Българска банка за развитие (ББР) отрича да е давала гаранции за кредити на "Инерком", както и да се е съгласила да рефинансира дългосрочния инвестиционен заем на CEZ, взет през 2016 г. от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Стойността му е 116 млн. евро.

                      "Ако някой е дал на Надзорния съвет на CEZ невярна информация, това би било голям проблем, а аз ще съм много неприятно изненадан. Действията на CEZ в България не са печеливши“, казва още Бабиш.


                      http://www.economic.bg/bg/news/9/che...a-za-chez.html

                      Last edited by Innocent; 27.02.2018, 12:26.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                        Ив пак ще излезе прав.
                        Дебелан е навсякъде. Заедно с дружките си ще приватизира и разграби цялата държава.
                        Последното естествено категорично в кавички.
                        Теорията за ПееФ ви я пуснах пръФ И аргументите ми са подобни на Ив(айло), но без менторския тон

                        Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Aз, аз, може ли аз
                        Инерком е от Пазарджик, а от район Пазарджик в последните 3 от 4 парламентарни избори (с изключение на последните, когато е избран от област Благоевград, странно свързан с един Табак) от листата на ДПС се избира #Кой? разбира се, това са волни интерпретации, които нямат нищо общо с действителността, просто случайно съвпадение...
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                          Нарушението е, че в момента ЧЕЗ България съди България за няколкостотин милиона лева. Така, ако след няколко месеца страната загуби делото (което не е особено трудно), то новият купувач ще намаже доста дебела филия, а сметката ще я платят данъкоплатците. Разбира се, всички изглежда повече от законно.
                          Аз не разполагам с материали по исковата молба.
                          По-долу обаче, Ванкел изрично сподели, че ищец по арбитражното дело е ЧЕЗ Чехия. Поради някакви причини той е навътре в материята, а характерово е смазващо пестелив на думи и не ги хвърля на вятъра.
                          Доколкото собственик в ЧЕЗ Чехия е преобладаващо държавата Чехия, то с известна условност може да се обобщи, че става дума за дело, което в дълбината си е между чешката и българската държава.

                          Ако приемем, че поне някаква част от горното има някаква връзка с действителността, то твърденията, че Гинка ще купи за някаква суми от 320 или повече млн. евро и в един скорошен следващ момент ще получи зничителна част от тях обратно като подарък под формата на неустойка или сходни, които ще бъдат платени от българската държата, ами ... какво да кажем за едно такова твърдение. Аз специално не се наемам да кажа нищо. Знаем, че не става въпрос за Гинка, която е едно просто мюре, но за когото и да ства въпрос, тази мисловна схема е нереалистична, неработеща. Абсурдно е. Освен ако схемата не нагла до безкрайност с европейски измерения.

                          Чисто на теория има някаква друга хипотеза. По-скоро в някакъв момент чешката държава е пожелала неистово или е била принудена от някакви незаобиколими обстоятелства да търси гарантирано изход от тази инвестиция. Ситуацията е била толкова належаща, че след процедурата по избор на купувач са били принудени да идат на някаква тяхна си формула, при която част от търсената от тях цена ще получат под формата на плащане от купувача, а друга част под формата на неустойка след вероятното арбитражно решение. Искат да излязат и да забравят.
                          Много рискова постановка.

                          Не настоявам, не препоръчвам.
                          Last edited by nachev; 27.02.2018, 12:15.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            щом участва и ментора на георгиу .. работа е ясна... баце да не се прави на ни лук ял ни лук мирисал...
                            Ив пак ще излезе прав.
                            Дебелан е навсякъде. Заедно с дружките си ще приватизира и разграби цялата държава.
                            Последното естествено категорично в кавички.

                            Коментар


                            • Вече и в БГ медии:

                              Новини от Чехия: Две български банки ще финансират сделката за ЧЕЗ
                              "Лидове новини" твърди, че това са "Уникредит Булбанк" и Първа инвестиционна банка


                              "Лидове новини" откри каква информация е представила "Инерком" пред ръководството на ЧЕЗ. Част от средствата - 260 млн. евро, или 6,5 млрд. крони, според документи до борда на ЧЕЗ, са обещани от две частни банки - "Уникредит Булбанк" (180 млн. евро) и Първа инвестиционна банка (80 млн. евро).

                              Представители на "Инерком" в материалите за ЧЕЗ са споменари и Българската банка за развитие, която се очаква да се погрижи за рефинансиране на вече съществуващ заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, предоставен на ЧЕЗ"


                              https://clubz.bg/64755-novini_ot_che...elkata_za_chez

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                С какво е нарошен закона ?
                                Фирма си продава бизнеса.
                                Коповача си е намерил фенансиране с бамков заем (Коповача не твърди че има близо милярт на флог. Тегли си кредит. Как се праи по "белите" държави.).
                                ДЕ Е НАРОШЕНИЕТО ?
                                Нарушението е, че в момента ЧЕЗ България съди България за няколкостотин милиона лева. Така, ако след няколко месеца страната загуби делото (което не е особено трудно), то новият купувач ще намаже доста дебела филия, а сметката ще я платят данъкоплатците. Разбира се, всички изглежда повече от законно.

                                Коментар

                                Working...
                                X