Браво на КФН !
„ Издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани“ Б.В., Кралство Нидерландия, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД на 20 581 броя акции (1,07%) от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД от останалите акционери на дружеството.“
Лично аз не се съмнявах ,че ще бъде издадена временна забрана за него ,като видях колко професионално са подходили от КФН към търговото предложение на Победа Ад за Прайм пропърти адсиц и фактическите грешки ,които са в търговото предложение на „холандското“ дружество на Еврохолд.
Въпроса е как ще се подходи към коригираното търгово?
Интересно защо Еврохолд не купиха бройките ,които се предлагат на 300 лв?
Преди 20 дена имаше сравнително голямо предлагане там. При търговото на Евроинса слагаха оферти на бида на предлаганата цена.
Вероятно нямат пари ? – нищо чудно като им знам схемите с репата, облигациите, емитиране и продажба на акции, а и огромната загуба за миналата година - 116 880 000 лв.
И друго интересно – скоро при ЧЕЗ електро минаха акции за сума малко под 1 млн.лв на цена над търговото ?
Дано КФН си държи на думата и изисква всички забележки по отказа на предложението да бъдат спазени !
https://www.fsc.bg/bg/administrativn...niya/2022/may/
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеАз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.
Виждам възможности за евентуална помощ от държавата да забрани отписването на ЧЕЗ Разпределение от публичност ,т.като има стратегическо значение за икономиката ,както и в определени аспекти е от значение за националната сигурност.
Поне на мен ми се виждат странни тези 3 новорегистрирани дружества в друга държава от ЕС с цел на придобиване активите на най-голямото разпределително дружество в България.
Интересно дали в Европейския съюз има държава с изцяло частна собственост на електроразпределителната мрежа на столицата си и дружеството да не е публично?
Като вземе впредвид ,че Еврохолд вече има издадени 3 облигационни емисии ,твърде вероятно е да натовари и това дружество с дълг,както между впрочем направи и Енерго Про мрежи след като направи скуиза .
Впредвид на някои действия на Еврохолд може да се разгледат ЕСМА постулатите за корпотивни практики и защита на миноритарните инвеститори.
Време е да сме активни - да потърсим помощ от всякъде и повече публичност.Last edited by vale1; 07.04.2022, 23:01.
- 3 Харесвания
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеТия се подиграват с нас.Това търгово ако мине е подигравка и с КФН
[ATTACH=CONFIG]n3905954[/ATTACH]
Тази табличка е copy/paste от търговото от 11.2021.Даже не са си направили труда да сметнат новите цени.Приели са пак същите тегла на методите.
КФН ще "си плюе на суратя" ако пусне това търгово.
Това търгово е обида както към КФН ,така и към нас.
Просто Еврохолд дотолкова са сигурни в успеха си ,че не си дават труда да направят нещо свестно ,а може и това да е тактика.
фактологията е следната :
Еврохолд лъжат за следните неща в търговото:
1.Има излязъл одитиран индивидуален годишен отчет на 23.3. и би трябвало да се вземат данните от него.
Примерно счетоводната стойност е 364,90 лв,а не както те дават 359,91 лв.
2. Сделките за последните 6 мес.(1.10.2021 - 30.03.2021) са 198 и са изтъргувани 233033 акции на стойност 68 685 964 лв .
Което е 1994,57 акции на търговска сесия и отговарят на критерия повече от 0,01 % .
3,Средната претеглена цена за последните 6 месеца (1.10.2021 - 30.03.2022) е 299,04лв ,а не както са написали 276,87 лв.
Може би има и други неверни неща ,но като са излъгали за поне за 1 нещо - не може да се разглежда предложението и сметките им за достоверни.
Смятам в сигнала си до КФН да се позова на това,че Еврохолд дават подвеждаща информация и би трябвало КФН да забрани търговото и да наложи глоба на Еврохолд за опит за манипулация.Last edited by vale1; 11.04.2022, 08:56.
- 6 Харесвания
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеАз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.
Напиши коментар:
-
Аз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Справедлвата цена трябва да е не по-ниска от балансовата стойност.Тия методи на ДПП,на дружествата аналози... са алабалистика,там цената може да се наглася според поръчката.А и според Зак. за счет, Чл. 24. (1) Финансовите отчети трябва да представят вярно и честно имущественото и финансовото състояние и финансовите резултати от дейността на предприятието, паричните потоци и собствения капитал. Сега излиза,че собствения капитал в одитирания фин. отчет е силно надценен и не е представен вярно и честно,защото според другите методи в бъдеще се намалее.
Ама няма как да мине това ТП най-мало защото в него са използвани данни за периода от 01.02.- 01.08.2021,поне така е според копнатата от последното ТП таблица.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТрябва всички да подадем жалби за увеличение на цената..Мислете за аргументи и , който е по- подготвен да пусне тук писмото да июзпращаме до КФН..Тези са измамници от класа..
Напиши коментар:
-
Трябва всички да подадем жалби за увеличение на цената..Мислете за аргументи и , който е по- подготвен да пусне тук писмото да июзпращаме до КФН..Тези са измамници от класа..
Напиши коментар:
-
Ще "си плюят" и още как. Ако никой от нас не подаде оплакване, ще ни прекарат по бързата процедура.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Тия се подиграват с нас.Това търгово ако мине е подигравка и с КФН
Тази табличка е copy/paste от търговото от 11.2021.Даже не са си направили труда да сметнат новите цени.Приели са пак същите тегла на методите.
КФН ще "си плюе на суратя" ако пусне това търгово.
- 3 Харесвания
Напиши коментар:
Напиши коментар: