Първоначално изпратено от znae6t
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
С протоколно решение № 204/22.12.2008 г., т. 1, ДКЕВР на основание чл. 21, ал. 1,
т. 5 от Закона за енергетиката е задължила “ЧЕЗ Разпределение България” АД в срок до
31.01.2009 г. да започне поетапно въвеждане на ежемесечно отчитане на потребената
електрическа енергия в изпълнение на протоколно решение на ДКЕВР №157/13.10.2008 г.,
т. 2, а в срок до 31.03.2009 г. да извършва на всичики потребители ежемесечно отчитане
на потребената от тях електрическа енергия.
Това е решението за ежемесечното отчитане. Незнайно защо, от некадърност или раболепие, нарушението на това решение на ДКЕВР се счита за основание за отнемане на лиценза. Нарушение няма, защото и сега ЧЕЗ отчита всеки месец потреблението, но явно за прокуратурата отчитането трябва да става на 30 или 31 дена точно. Голям смях, чудно ми е в ДКЕВР дали ще се намерят слуги, които да се подпишат днес под решение за отнемане на лизенз
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеА хляб по 20 стотинки и мляко по 15 не искаш ли? Имах те за сериозен форумец и те четях с удоволствие, но в тази тема говориш пълни глупости, без да се убиждаш.
Само още нещо - в България се консумира страшно много ток за размера на стопанството, в тройката сме отзад напред по енергийна ефективност, а ти си тръгнал да искаш по-евтин ток, щели да консумират хората повече - сигурно ще топлят въздуха навън
А това е в ущърб на Република България, защото в една малка икономика като нашата, чуждестранните инвестиции са истинският двигател на растежа.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Отнемането на лиценза + политическите сътресения на кабинета + забавянето на икономиката в ЕС може да доведе до фалит на държавата.
1. Резервът е под санитарния минимум
2. Цената на Българския дълг се увеличава
3.Отнемането на лиценза на ЧЕЗ ще доведе до близки до нулата ПЧИ и чужди портфейлни инвестиции.
4. Търговската сметка ще е на минус, заради забавяне в европа
5. Капиталовата сметка ще е на минус / след отнемане на лиценза на ЧЕЗ забравете за чужди инвеститори.
6.Няма достатъчен буфер в резерва, за да покрива дефицитите и да поддържа борда.
7.Изхода ще е емитиране на големи количества дълг на по-високи лихви, което ще е пагубно за България.
8. Миналата седмица ни даваха за пример в Европа, а сега сме на път да станем АНТИ–ПРИМЕР.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение...Иначе според мен не 3 ами 30 дружества следваше да има и да се конкурират помежду си на един пазар, а не да се създават олигополи. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАз и на бърбъна и на входа в дискотеките
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВсе ми е тая.. Искам намаление на цените на тока с поне 50% (възможно - при това без големи проблеми за енергетиката или финансите на страната), а дали ще е Боко или друг, не ми пука.
Само още нещо - в България се консумира страшно много ток за размера на стопанството, в тройката сме отзад напред по енергийна ефективност, а ти си тръгнал да искаш по-евтин ток, щели да консумират хората повече - сигурно ще топлят въздуха навън
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеАз искам намаление и на нафтата, ама не смея да си го кажаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСпрат ли търговията ще стане още по-зле, а и това е временна паника
Лично мнение, необвързващо!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТоплофикация, НЕК, БЕХ и всякакви държавни пиявици от този сорт са виновни.НЕК бил на загуба, ами да направят една финансова ревизия на дружеството и да видим какво ще излезе от там, но тази черна кутия никой не смее да отвори ........http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВсе ми е тая.. Искам намаление на цените на тока с поне 50% (възможно - при това без големи проблеми за енергетиката или финансите на страната), а дали ще е Боко или друг, не ми пука.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от softohold Разгледай мнениеТо и в момента те имат над 20% чрез ЦКБ Ад и др. в групата
Бати Бойко догуварят Напускане на ЧеЗ и поемането на надежният Българско Дружество Химимпорт АД Сделката се пече и до вечерта ще бъде обявено възвръщането в БГ Ръце
Коментар
Коментар