IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
    Ей, съвсем се забравихте. ДКЕВР им е дал лиценз, той може да им го отнеме!

Мен повече ме вълнува, след като по закон ДКЕВР може да отнеме контрола на комуналните компании, може да ги задължи да продадат активите си, как аджеба такава компания се допуска до листване? Ясно че електрозахранването, водоснабдяването и газоснабдяването са по-особени и трябва да се осигури контрол независимо от състоянието на компаниите, но тогава лично ми мнение е че такива компании подлежащи на регулации,не би трябвало да могат да се листват на борсата.
    Чисто хипотетично нека са минали всичките процедури, нека съдът се е проиднесъл, какво става с акциите? В смисъл продава се на някаква цена, вероятно под пазарната и се разпределят парите според акциите ли? Навият оператор нали ще е с друг лиценз, респективно друга компания

Мнението не е препоръка за нищо!
    не може да ги задължи да си продаде активите.
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Тези смятат да отнемат лиценза на база нарушения в закона за обществените поръчки. Това е абсурдно. За тези администартивни нарушения не може да се отнеме лиценз според мен.
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Ей, съвсем се забравихте. ДКЕВР им е дал лиценз, той може да им го отнеме!

Мен повече ме вълнува, след като по закон ДКЕВР може да отнеме контрола на комуналните компании, може да ги задължи да продадат активите си, как аджеба такава компания се допуска до листване? Ясно че електрозахранването, водоснабдяването и газоснабдяването са по-особени и трябва да се осигури контрол независимо от състоянието на компаниите, но тогава лично ми мнение е че такива компании подлежащи на регулации,не би трябвало да могат да се листват на борсата.
        Чисто хипотетично нека са минали всичките процедури, нека съдът се е проиднесъл, какво става с акциите? В смисъл продава се на някаква цена, вероятно под пазарната и се разпределят парите според акциите ли? Навият оператор нали ще е с друг лиценз, респективно друга компания

Мнението не е препоръка за нищо!

Коментар

• https://www.facebook.com/l.php?u=htt...=OAQH-vEgv&s=1

Коментар

• Ройтерс: Политиката на Борисов води до сблъсък БГ-Чехия

http://news.bgnes.com/view/1067354

Прага: София върви по безпрецедентен път

http://news.bgnes.com/view/1067332

Коментар

• http://www.economy.bg/bulgaria/view/...icenza-na-ChEZ

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                Аз чух, че ще стартират процедура за остановяване дали откритите нарушения са достатъчни за отнемане на лиценз.
                Да ясно, това е нормално и одобрявам, не е нормално някой да се изтъпани и да каже - взимаме им лиценза днес! При положение, че този някой въобще няма такива правомощия, нито е компетентен да прецени

Коментар

• Сега видях новина, че са стартирали процедура по отнемане ...
                  Кашата е пълна, но арбитражният съд има последната дума.
                  Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Ми ДКЕВР е независим орган, от нея нищо не зависи
                    Аз чух, че ще стартират процедура за остановяване дали откритите нарушения са достатъчни за отнемане на лиценз.
                    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                      яРЕшки е съобщил, че ДКЕВР е започнал процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ, май по Нова го съобщиха ....?!
                      Ми ДКЕВР е независим орган, от нея нищо не зависи

Коментар

• яРЕшки е съобщил, че ДКЕВР е започнала ПРОЦЕДУРАТА по отнемане на лиценза на ЧЕЗ, май по Нова го съобщиха ....?!
                        Last edited by Konsultant; 19.02.2013, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                          99% е сигурно, че едно евентуално "отнемане на лиценза" ще падне в съда, защото закона не е направен така, че да може г-н премиера да угоди на масите, а е преписан от някой немски/белгийски/т.н. закон!
                          Обаче чуждите инвеститори ще ни заобикалят като дявол тамян!

Да, голям гаф с това изказване! Дянков се опита да предупреди, че политика от тип Чавес не е добре дошла в Европа.

Мавродиев трябва да го глоби 40 хиляди, ама надали.

Коментар

• Нещо много актуална стана тая позиция.. .гледате ли канал 3? !
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Както в много случаи първосигнална реакция на правителството. То и няма правомощия да решава вместо НЕЗАВИСИМИЯ регулатор.
                              Защо преди месеци никой не се сети да прави тези проверки?
                              Веднага има реакции на Чехия, вероятно ще има и на Австрия.
                              Каквото и да стане то ще отиде в съда, а след това и в международен съд. Но до тогава всички разчитат нещата да са утихнали.
                              Елементарно казано - дойде времето да си плащаме за всички гяволии в енергетиката - като започнеш от Иван Костов, през царя, Станишев, Овчаров и настоящите управници. И ще плащаме, няма как да се върнат назад всички сделки!!!
                              Да му мислят не ЕРП-тата, а да му мисли България
                              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението
                                Т.е. няма проблем следващите да го глобят за тази му словесна полюция

Коментар

Working...
                                X