IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Е, може да им го гепи, нарича се национализация, както и да го въртим и наричаме за това иде реч, така че нещата са сериозни и е редно сериозно да се подхожда.

Сценарии да искаш, от да го вземат тези които взимат всичко напоследък за без пари, до да успокоим хората, а те после ще си платят скъпо за успокоението
    За това вметнах, че става дума за отнемане на лиценз.
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• http://news.expert.bg/n416051/
      Разваляне на договора сега не може да стане. Това е можело да се случи до края на 2008 година, когато е изтекъл срокът за следприватизационен контрол. Сега вариантите са два – национализация или изкупуване на ЕРП-тата. Мисля, че за национализация е абсурд да се говори, коментира Добрев.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
        Ей сребърна лисицо, ти още ли не можеш да разбереш, че без лиценз ЧЕЗ трябва да си търси купувач! Къде видя тук национализация?!
        prodigal спомена национализация та за това се опитах да поясня, че става дума за отнемане на лиценз.

Мисля, че кандидат купувач най-вероятно има отдавна и това фиаско е част от преговорите за цената ...

Това е само предположение, но на мен ми изглежда логично.
        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
          В момента не говорим за национализация, а за отнемане на лиценз, а това са две различни неща!
          Борисов каза, че одържавяването ще струва много пари и няма намерение да ги плаща, така че...

Коментар

• Към момента стартира процедура за отнемане на лиценз. Ако ЧЕЗ са си правили инвестициите които са докладвали, то най-вероятно ще си запазят лиценза.

Коментар

В момента не говорим за национализация, а за отнемане на лиценз, а това са две различни неща!
              Даде нещо подобно, да те изгонят от дома ти, да вкарат наемател там и да определят какъв наем ще ти плащат

Коментар

• Вие термините ги нямате за нищо, бе другари
                Life won't wait for you.

Коментар

• Ей сребърна лисицо, ти още ли не можеш да разбереш, че без лиценз ЧЕЗ трябва да си търси купувач! Къде видя тук национализация?!

Коментар

Нима

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Е, може да им го гепи, нарича се национализация, както и да го въртим и наричаме за това иде реч, така че нещата са сериозни и е редно сериозно да се подхожда.

Сценарии да искаш, от да го вземат тези които взимат всичко напоследък за без пари, до да успокоим хората, а те после ще си платят скъпо за успокоението
                      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Това ми е известно. Вчера това ви обяснявах, ама ти още не схващаш, че ако се минат всички процедури, активите на ЧЕЗ ще трябва да се продадът на нов лицензиант и това да бъде одобрено от ДКЕВР! Която ще одобри и новия лицензиант. А ЕК вече се произнесе, че не се меси в пазарите на отделните държави и това е от компетенцията на съответния регулатор!

Коментар

не може да ги задължи да си продаде активите.

Коментар

Ей, съвсем се забравихте. ДКЕВР им е дал лиценз, той може да им го отнеме!

Мен повече ме вълнува, след като по закон ДКЕВР може да отнеме контрола на комуналните компании, може да ги задължи да продадат активите си, как аджеба такава компания се допуска до листване? Ясно че електрозахранването, водоснабдяването и газоснабдяването са по-особени и трябва да се осигури контрол независимо от състоянието на компаниите, но тогава лично ми мнение е че такива компании подлежащи на регулации,не би трябвало да могат да се листват на борсата.
                            Чисто хипотетично нека са минали всичките процедури, нека съдът се е проиднесъл, какво става с акциите? В смисъл продава се на някаква цена, вероятно под пазарната и се разпределят парите според акциите ли? Навият оператор нали ще е с друг лиценз, респективно друга компания

Мнението не е препоръка за нищо!
                            И мен ме интересува, какво ще се случи с акционерите и акциите? Ако някой може да изкаже компетентно мнение ще бъда благодарен?

Коментар

Ами може. ДКЕВР ще е тази която ще опедели цената за наем на активите, а и по новите обясниха, че ако се минат всичките процедури, ДКЕВР назначава управител до прехвърлянето на активите на новия лицензиант.

този служебен управител има единствената функция да следи за непрекъснатото функциониране на електропреносната мрежа. НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С АКТИВИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО!!!

А прехвърлянето на активите на евентуалния нов лицензиант става чрез СДЕЛКА!!!
                              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Ами може. ДКЕВР ще е тази която ще опедели цената за наем на активите, а и по новите обясниха, че ако се минат всичките процедури, ДКЕВР назначава управител до прехвърлянето на активите на новия лицензиант.

Коментар

Working...
                                X