IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Тук се върнах вчера
    Ха ,напразна май се оказа гимнастиката по излизането и влизането.

Коментар

• Тук се върнах вчера

Коментар

• Само да минат изборите в Чехия и ще имаме "зелена" светлина от новия премиер.
        Той без това отдавна се заканва да реформира компанията майка.
        Задръстванията и пътните строежи по основната 200-километрова магистрала от столицата Прага до югоизточната част на Чехия символизират провала на правителството според много чехи, които търсят нов шам

Коментар

• Ами няма как. след всичките приказки за крах, цар-кеш, спад, корекция и т.н нормално е да има хора дето гледат да кешират което е на печалба.
          А тя тук не е малка да не забравяме.

The bondholders of Energo approved additional call options on the bond issue of the company

The call option can be exercised until end 2017 with seven working days’ notice The company would pay 101.50 price with the accrued interest. Moreover, the parent company
          Energo Pro

a.s. Czech Republic will become guarantor to the bond issue.
          Last edited by VNM; 16.10.2017, 12:03.

Коментар

• Добро предлагане се появява на тези нива
            Last edited by Iblis; 16.10.2017, 13:38.

Коментар

• Като гледам търговията - явно нещата отиват на добре

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

40к на акция?
                Отговорих Ви на лични.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

Здравейте колега Груев, според мен купувача вече е известен, сумата и всички други детайли също. Дали ще има сделка октомври или ноември, мисля че няма никакво значение. За мен важното е, че когато купувах акции на 1CZ по 6 К до 7 К, бях пуснал една бройка да се продава за 22 826 лева/по памет/. Не помня вече как стигнах до тази цена, но някъде в началото на тази година отмених поръчката и се оказах прав. Сега съм си направил едни други сметки, които ако има сделка и излязат, ще ме направят много доволен. А даже и да няма сделка пак ще съм доволен. За 3 CZ БСЕ Трейдъра го е обяснявал няколко пъти много точно, а за другото ЧЕЗ за мен е важно, че вече няма дела с НЕК, реинтегрираха огромни провизии, печалбата е супер и може би ще има...Успех на всички, които са положили поне малко усиля и са инвестирали по някоя хилядарка.
                  40к на акция?

Коментар

Здравейте колега Груев, според мен купувача вече е известен, сумата и всички други детайли също. Дали ще има сделка октомври или ноември, мисля че няма никакво значение. За мен важното е, че когато купувах акции на 1CZ по 6 К до 7 К, бях пуснал една бройка да се продава за 22 826 лева/по памет/. Не помня вече как стигнах до тази цена, но някъде в началото на тази година отмених поръчката и се оказах прав. Сега съм си направил едни други сметки, които ако има сделка и излязат, ще ме направят много доволен. А даже и да няма сделка пак ще съм доволен. За 3 CZ БСЕ Трейдъра го е обяснявал няколко пъти много точно, а за другото ЧЕЗ за мен е важно, че вече няма дела с НЕК, реинтегрираха огромни провизии, печалбата е супер и може би ще има...Успех на всички, които са положили поне малко усиля и са инвестирали по някоя хилядарка.
                    A Според мен няма нищо известно все още, защото ако имаше, то гаранция вече вътрешната информация щеше да е излязла ипазарът да си беше намерил равновесната цена според - справка една банка с едни туитове, които дадоха индикация поне колко се търси като цена. А може и да е излязла и цената да е моментната - ще видим. Засега съм прав, че раздвижване по обявяване на купувача няма да има преди изборите.
                    Успех със сметките и дано излязат верни - по-добре ми е да чета коментари да доволни хора (макар и живеещи в розови мечти), отколкото на вечно недоволни мрънкалници
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Съгласен съм с теб че и двете компании бяха дълги години подценени и трябваха само малко усилия и много търпение за да излезеш доволен от позицията. Това което сега мисля, обаче, е че настоящите нива не предоставят възможности за добри печалби, докато риска е твърде голям. Дори и да се стигне до сделка, не трябва да забравяме че тя ще бъде за 5 или 6 дружества на куп, като само в двете публични няма 100% собственост на мажоритаря. Напълно възможна хипотеза е договора да бъде оформен така, че да се дава повече стойност на непубличните дружества и по-малко на публичните с цел купувача да има по-ниска минимална цена за търговото. Разбира се ЧЕЗ може да не се съгласят на тази схема и да искат минималната цена на двете дружества да е тази по балансова стойност в отчета на майката, а тя е 350лв за 3CZ и 17 835лв за 1CZ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Ще разберем скоро ... Планът според чешките медии бе до края на септември да се вземе окончателно решение излиза ли CEZ от страната, или остава. По информация на "Капитал" обаче все още няма окончателно решение дали да бъде избран ексклузивен купувач, или да се продължи с няколко и със сигурност решение едва ли ще има преди изборите в Чехия, които са през втората половина на октомври.

Намерението на Energo-Pro да придобие активите на CEZ в България има бизнес смисъл, тъй като става въпрос за електроразпределението в икономически най-активната част на страната - централния и западния район. Компанията има необходимият опит в сектора, но проблем пред подобна покупка биха били правилата срещу монополизирането на пазара. КЗК ще се произнася по евентуалната сделка.Вариант за Energo-Pro да получи одобрение би бил продажба на сегашния му бизнес в Североизточна България. Това обаче ще отнеме поне година, която не е ясно дали CEZ иска да изчака.

http://www.capital.bg/politika_i_iko..._evro_zaem_na/
                        Не мисля че има проблем с монополизиране на пазара. ЧЕЗ Разпределение и Енерго-про Мрежи имат естествени монополи и това дали територията е 30хил.кв.м. или 70 хил.кв.м. е без значение. Затова и цените им се определят от КЕВР. Както и ЕСО и НЕК са естествени монополи в съответните си сегменти на територията на цялата страна и никой не е тръгнал да ги разделя. Относно ЧЕЗ Електро И Енерго-про Продажби също не мисля, че има проблем тъй като регулирания им пазар също се ценообразува от КЕВР. Единственото, което може да се наложи е едно от двете дружества да си прекрати лиценза за либерализирания пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Това болднатото беше близо да акъла и на колегата Баларев му го казах преди 2 месеца, но той вярва на баша барото, както сам се изрази, така че аз си мълча, щото явно нищо не разбирам. Успех на държащите, но тук има дооооста неизвестни, а цената вече са качи доста, което не ѝ пречи да се качи и още де, или пък не - ще видим

Коментар

Ще разберем скоро ... Планът според чешките медии бе до края на септември да се вземе окончателно решение излиза ли CEZ от страната, или остава. По информация на "Капитал" обаче все още няма окончателно решение дали да бъде избран ексклузивен купувач, или да се продължи с няколко и със сигурност решение едва ли ще има преди изборите в Чехия, които са през втората половина на октомври.
                            Това болднатото беше близо да акъла и на колегата Баларев му го казах преди 2 месеца, но той вярва на баша барото, както сам се изрази, така че аз си мълча, щото явно нищо не разбирам. Успех на държащите, но тук има дооооста неизвестни, а цената вече са качи доста, което не ѝ пречи да се качи и още де, или пък не - ще видим

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Сделка ли да очакваме?

Намерението на Energo-Pro да придобие активите на CEZ в България има бизнес смисъл, тъй като става въпрос за електроразпределението в икономически най-активната част на страната - централния и западния район. Компанията има необходимият опит в сектора, но проблем пред подобна покупка биха били правилата срещу монополизирането на пазара. КЗК ще се произнася по евентуалната сделка.Вариант за Energo-Pro да получи одобрение би бил продажба на сегашния му бизнес в Североизточна България. Това обаче ще отнеме поне година, която не е ясно дали CEZ иска да изчака.

http://www.capital.bg/politika_i_iko..._evro_zaem_na/
                              Last edited by Innocent; 12.10.2017, 20:51.

Коментар

В съответствие с условията на Емисията, ОСО взе решение за даване на съгласие за предоставяне от страна на Емитента на корпоративна гаранция за обезпечаване на задължения на ENERGO - PRO a.s., Чешка република, което е едноличен собственик на капитала на Емитента („Едноличният собственик“), с размер на главницата до 350 000 000 (триста и петдесет милиона) евро, ведно с всички дължими върху тази сума договорни или наказателни лихви, такси, неустойки или други плащания, при условие, че издадената гаранция съдържа като условия за влизане в сила: (1) Допълнителната кол опция по т. 1 по-горе е упражнена и (2) Сумите по упражнената кол опция са платени и задълженията по Емисията са погасени изцяло...

http://www.x3news.com/
                                Сделка ли да очакваме?

Коментар

Working...
                                X