If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колко българи могат да извадят толкова пари и да го купят?Ако не са гърбавите,то ще бъдат мутрите или Дилянчо или Ковачки.В момента ми
се струва ,че се играе театър за да се свали цената.
ГЕРБаджии много се стараят да покажат,че нямат нищо общо с тази сделка.Дори искат да внушат,че даже не са и чували за купувача.Масово бъркат името на компанията и Вальо Николов и Делян Добрев,а и други ГЕРБаджии я наричат Интерком.Това разграничаване най-вероятно говори,че зад Инерком се крие някой от тримата дебели,а може и тримата да са.Ако сделката мине бързо и гладко през 3-те регулатора(както сделката с Общ. Банка),то съмнението ще се потвърди.
Но за нас това едва ли е толкова зле.След като се вдигна толкова шум,едва ли ще се опитат да ни прецакат,още повече,че основни миноритари са пенсионни фондове.
„Това, което е смущаващо е, че първоначално на мен това ми прозвуча като фалшива новина, защото не мога да си представя как една фирма от Пазарджик с 90 хиляди лева активи и 11 хиляди лева загуби, ще купи най-големия частен енергиен бизнес в България”, каза Добрев пред Нова телевизия. Според него не се вижда какъв опит имат новите купувачи на ЧЕЗ.
„Същественото е дали една такава фирма има капацитет да управлява дружество като ЧЕЗ. 1,8 млрд. е оборотът на ЧЕЗ за миналата година, това е 2% от БВП на България“, изтъкна Делян Добрев.
хахаха, че единият ми апартамент е на такава цена в евро, ебаси държавата
И още нещо. Съсредоточили сме се на сделката и фамозната персона на купувача.
Обаче, има и друг аспект.
Представяте ли си това, което е намерено вътре във великия бизнес на ЧЕЗ, че да се стигне до открито обявяване на сделка с такъв купувач.
На какво ти прилича това, редник!
Сър, отчаяние, сър!
За мен не мисля че е проблем, но за КЗК и регулаторите, май ще е. При положение, че одобрят сделката и съответно купувача, а след това той си разбие пакета, май няма да им хареса много!
Хмм.....ако се окаже че КОЙ е купувача може и да си затворят очите,факт е че досега го правят.
След размисъл констатирах, че не чак толкова се вълнувам за становището на всички лица и органи, които имат правото и задължението да одобрят или отхвърлят сделката.
Чудя се, докъде може да стигне наглостта заради самото обстоятелство, че се обявява фактът за съществуването на такава сделка.
За мен не мисля че е проблем, но за КЗК и регулаторите, май ще е. При положение, че одобрят сделката и съответно купувача, а след това той си разбие пакета, май няма да им хареса много!
Коментар