IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти от акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мда ао искаш дивидент огледай адсиц-те ама внимателно - има някои които носят титлата, като ПраймПропърти ама не дават!!!
    Имаме такава тема с Импето - потърси във форума, но ако не ти се рови други такива компании са:
    1. Софарма групата
    2. Стара Планина групата
    3. СОФКОМ
    4. ДРУПАЛ
    5. както казах - някои АДСИЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от ratter Разгледай мнение
      тъпото е че съм на 17 и искам да проуча максимално добре нещата да не набутам наще някъде
      ОК, всеки е различен характер, продължавай си с проучването.
      Може да изчетеш изцяло тоя форум, наблегни на адсиц ако съдя по въпроса ти.
      А иначе гаранция че все някога някъде ще се набуташ - давам ти със 100% сигурност.
      Въпроса е набутвациите да са доста по-малко и по-редки спрямо печалбите.

ПС Оппа, да не забравя нещо - внимавай като почнеш със самоконтрола.
      Води до пристрастяване ако много вземеш да се вживяваш.

Коментар

• тъпото е че съм на 17 и искам да проуча максимално добре нещата да не набутам наще някъде

Коментар

Здравейте! Върти ми се идеята да купа акции от наща борса не със спекулативна цел, а за носенето на дивиденти. Имам обаче няколко въпроса. Всички ли компании изплащат дивиденти? Каква е процедурата по купуването на акции? Печалбата, ако не е спекулативна, сега ще се облага ли с данък и какъв процент е от печалбата? Годишно или месечно се изплащат дивидентите? Благодаря много!
          Има приятел, има , не е да няма. И то с такива % дивидент, дето данъка, даже и да го въведат не те касае много. То и сега си има 5% данък дивидент, дали ще има още 5 - се тая.
          Ма гледам си от езикова гимназия и вече 22 месеца проучваш пазара, а не си се наканил още. Книжките ги остави,хубаво да четеш, но...
          Не мене ми трябваха 3 месеца и почнах. Не се ли наканиш да се хвърлиш в морето - забрави че ще станеш добър плувец един ден.
          То и аз съм бивш възпитаник на АЕГ, ма явно са ни селектирали по решителни навремето, не казвам по-смарт, просто по решителни

Успех

Коментар

Здравейте! Върти ми се идеята да купа акции от наща борса не със спекулативна цел, а за носенето на дивиденти. Имам обаче няколко въпроса. Всички ли компании изплащат дивиденти? Каква е процедурата по купуването на акции? Печалбата, ако не е спекулативна, сега ще се облага ли с данък и какъв процент е от печалбата? Годишно или месечно се изплащат дивидентите? Благодаря много!
            Само компаниите от тип "АДСИЦ" са задължени да изплащат дивидент от минимум 90% от печалбата си. Други компании също изпащат дивиденти, но не са задължени със закон и това е решение, което се взима от ОСА /общо събрание на акционерите/, провеждано 1 път годишно.
            Дивидентът се изплаща веднъж годишно и размерът му зависи от дивидентната политика на съответната компания.
            Процедурата по купуването на акции е редно да ти обяснят инвестиционните посредници, към които ти трябва да се обърнеш, ако желаеш да правиш сделки. Ще спомена най-големите по мои представи - Карол, Бенчамарк, Еврофинанс и т.н. Тези ИП са практически единственият ти начин, за да притежаваш акции.
            Това с данъка не е сериозно да го коментираме, ако нямаш 7 цифрена сума пари! Просто не си заслужава за 10% от печалбата ти да мислиш алтернативни и доста сложни начини, за да го заобиколиш.

Коментар

• Уникални въпроси!

Коментар

• Дивиденти от акции

Last edited by Andi11; 17.05.2014, 16:04.
              Working...
              X