IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов данък - облагане на печалбата от борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Статията (т.е. интервюто на г-н Папазов) е много добра, точна и остра, освен последният абзац. Управлението на отрепката борисов никога не е било дясно, а тъкмо напротив - носи всички черти на комунистическа хунта - война с частният бизнес, грабеж на частни финансови средства на хората, опити за налагане на тотален медиен и държавен контрол, ушев терор над хората, безкрайно хрантутене на паразитиращи касти, заличаване на разделението на властите и обратното - концентрирането на цялата власт в ръцете на един човек - който при това и за нещастие, в интелектуално и всякакво друго отношение стои очевидно много по-ниско не само от Дуче или Мао, но дори и от Фидел Кастро да речем. Нито мозък, нито храброст, нито решителност, нито визия за бъдещето, нито чувство за правда - нито едно от тия качества борисов не притежава дори в минимална степен - само вродена тъпота, страхливост от предприемане на решителни мерки, мислене не дори от днес за утре, но за след пет минути само сякаш, пълна некадърност и неадекватност. Подобен човек с власт е по-страшен за една държава дори от кървава война и дано по-скоро се оттървем от тоя боклук, а дай боже да го видим и в затворът, където да плаща за своите престъпления.
    Този път си убийствено точен

    Коментар


    • Статията (т.е. интервюто на г-н Папазов) е много добра, точна и остра, освен последният абзац. Управлението на отрепката борисов никога не е било дясно, а тъкмо напротив - носи всички черти на комунистическа хунта - война с частният бизнес, грабеж на частни финансови средства на хората, опити за налагане на тотален медиен и държавен контрол, ушев терор над хората, безкрайно хрантутене на паразитиращи касти, заличаване на разделението на властите и обратното - концентрирането на цялата власт в ръцете на един човек - който при това и за нещастие, в интелектуално и всякакво друго отношение стои очевидно много по-ниско не само от Дуче или Мао, но дори и от Фидел Кастро да речем. Нито мозък, нито храброст, нито решителност, нито визия за бъдещето, нито чувство за правда - нито едно от тия качества борисов не притежава дори в минимална степен - само вродена тъпота, страхливост от предприемане на решителни мерки, мислене не дори от днес за утре, но за след пет минути само сякаш, пълна некадърност и неадекватност. Подобен човек с власт е по-страшен за една държава дори от кървава война и дано по-скоро се оттървем от тоя боклук, а дай боже да го видим и в затворът, където да плаща за своите престъпления.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Пичове,

        покъртителен е фактът, че четем подобно интервю не къде да е, а във вестник Дума! Ако преди 3 години някой ми беше казал, че ще чета това http://www.duma.bg/node/41459 щях да му кажа, че е тотално изтрещял.

        неведомни са пътищата господни!

        лека

        ПП ще си посипя главата с пепел, че съм гласувал за тях, но тогава ми се струваха най-малкото зло...е явно съм бил в грешка....за кой ли път (гласувал съм за кой ли не - без бкп и дпс)
        Това е най точната диагноза.Партия на лумпените със силно изразен култ към личността на вожда.Прости невежи и арогантни и агресивни.Замислете се Лорда и компания как се държат и ще се убедите в истиността на тези думи.Аз бих добавил и неуважение и нетърпимост към чуждото мнение.А професор Чирков твърди че от нарцисизма до психопатията има само една крачка.Лидера на тази партия явно е болен човек а най доброто в тази насока явно предстои
        Last edited by Бате Пешо; 21.10.2012, 20:17.

        Коментар


        • Еййййй, много бързо забравяте. Този главоч докато беше шеф на борсата какво направи, аааа?

          Коментар


          • Пичове,

            покъртителен е фактът, че четем подобно интервю не къде да е, а във вестник Дума! Ако преди 3 години някой ми беше казал, че ще чета това http://www.duma.bg/node/41459 щях да му кажа, че е тотално изтрещял.

            неведомни са пътищата господни!

            лека

            ПП ще си посипя главата с пепел, че съм гласувал за тях, но тогава ми се струваха най-малкото зло...е явно съм бил в грешка....за кой ли път (гласувал съм за кой ли не - без бкп и дпс)
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
              Данъците падат, падат от небето

              http://www.glasove.com/danutsite-pad...RXnMo.facebook
              Е тя като стане така, следва:


              http://vbox7.com/play:54436153
              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
                Виктор Папазов:

                В това правителство първо действат, после мислят

                Г-н Папазов, какво е мнението ви за евентуален данък върху доходите от акции на борсата - друга идея на Дянков за набиране на средства в бюджета, която се появи? Как една такава мярка би повлияла на капиталовия ни пазар?
                - По-важният въпрос е: Защо точно сега правителството прибягва до налагането на подобен данък и планирането на този и други данъци? Дали е акт на отчаяние заради празната хазна? Дали е експеримент с търпимостта на инвеститорите? Дали не е ход, който да откаже потенциални купувачи на борсата, като същевременно я направи по-евтина за някой "наш човек"?
                Много искам да чуя как правителството ще отговори на потенциалните чуждестранни инвеститори, които буквално преди седмица бяха канени лично от президента Плевнелиев по CNBC и WSJ да вложат парите си у нас, защото нямаме данък върху капиталовата печалба и останалите данъци са само 10%?! Излиза, че пътуването на президента до САЩ е било безсмислено и той е излъгал чуждестранната бизнес общност.
                Мнозинството българи не реагират на готвения данък върху капиталовата печалба, защото мислят, че той не ги засяга, понеже не притежават акции на борсата. Истината е, че ВСИЧКИ българи с допълнително пенсионно осигуряване (т.нар. втори и трети стълб) са инвестирали на борсата, без дори да подозират - чрез частните пенсионни фондове. Новият данък със сигурност ще ги засегне, но ще го усетят в бъдеще по намаления размер на допълнителните пенсии. Възможно е и това да е истинската причина. Управляващите не за първи път посягат на частните пенсионни фондове. Преди две години те национализираха (всъщност откраднаха) парите на една категория работещи.
                Възможно е и друго - мярката да цели да направи инвестициите на борсата непривлекателни, така че инвестициите на пенсионните фондове да бъдат пренасочени към държавни ценни книжа, доходите от които не се облагат с данък, и така да се финансира бюджетът.
                - За какви печалби от акции става въпрос?
                - Когато ГЕРБ дойде на власт, индексът Софикс беше на ниво над 400. За три години се срина и стои на нива под или малко над 300. Според мен инвеститорите губят, а не печелят от борсата. Дори на такива компании като "Трейс", които строят любимите магистрали на премиера, цените на акциите им се сринаха. Какво остава за другите.
                - Досега не ми е известна реакция на днешното ръководство на БФБ по въпроса. Защо се мълчи? А как реагира инвестиционната общност?
                - БФБ е държавна, 51% от капитала й е собственост на МФ. Естествено е чиновниците да не изразяват собствено мнение. По-интересен е въпросът защо външните членове на Съвета на директорите и на БФБ и на Централния депозитар - като Любомир Бояджиев, Ангел Рабаджийски и Апостол Апостолов, като представители на инвестиционните посредници, мълчат? Преди три години, когато национализираха борсата, те аплодираха преврата в нея поради лична неприязън към мен. Тогава бях един от малцината, които се осмелиха да се противопоставят на произвола на финансовия министър, дори публикувах статия в "Уолстрийт Джърнъл".
                Сега, когато доубиват БФБ, външните "независими" директори пак мълчат. Даже нямат доблест да си хвърлят оставките. Очевидно е, че те са там за директорските възнаграждения, а не за да защитават интересите на участниците на пазара, инвеститорите и акционерите.
                - Каква е практиката в другите страни по отношение на този данък?
                - Практиката е най-различна. От липса на данък до сравнително сериозно облагане. Никъде нещата не са прости обаче. Всяка страна преследва определени цели. Някои страни обезсърчават бързата спекулация, като налагат данъци върху печалби от акции, преседяли в портфейла ви за срок по-къс от определен период. Навсякъде обаче много внимават да не разрушат доверието в пазара, защото той е от жизнено значение за пазарната икономика. Много страни не облагат печалбите на чуждестранни инвеститори. В България няма такава дефинирана цел. Просто се събужда някой управляващ и решава да въведе нов данък. Защо? Какви ще са последиците? Какви постъпления ще има реално? Това няма значение.
                Всъщност вярвам, че вече никой няма съмнения, че мисленето не е сред силните страни на това правителство. Те първо действат, после мислят. По-скоро не мислят, а реагират на общественото недоволство. Те просто настъпват мотиката и ако силно ги удари, отстъпват.
                - Какво е състоянието на БФБ и капиталовия ни пазар през последните три години? Според някои оценки те са извън времето и пространството. Така ли е и само кризата ли е виновна за това?
                - Състоянието е, каквото е състоянието на страната. Криза има в целия свят, но почти всички пазари се възстановиха в голяма степен. Нашият капиталов пазар продължи да потъва, а и сме свидетели на все повече отписвания на дружества от пазара. Ако помните, през януари 2010 г-н Дянков обеща няколко неща - че ще развие пазара и че ще продаде борсата до края на годината. Нищо от това не се случи. А минаха почти 3 години!
                Всъщност обект на подобно отношение е не само борсата. Вижте как са орязали бюджета на КФН за 2013 с 2 млн. лв. Министър Дянков заради лични дрязги със Стоян Мавродиев орязва бюджета на регулатора! Къде в Европа има такова безобразие? Всъщност Дянков използва този похват и преди, когато оряза бюджета на предишния президент и дори ги остави една седмица без пари, като им изпразни сметката. Няма държава, в която финансовият министър да може да си позволи такива неща.
                Прогнозите ви за развитието на капиталовия пазар и икономиката ни през идната година?
                - Мрачна, много мрачна. Управляващите не само са невежи и арогантни, но и толкова са се самозабравили, че пречат на развитието ни и са заплаха за бъдещето ни. Да се стига президентът на ЕБВР да им прави писмено забележки, че правят глупости, рушат инвестиционния климат и доверието на чуждите инвеститори и косвено причиняват загуби на ЕБВР! Очаквам скоро да се изненадат, като открият, че вече никой не ги подкрепя - нито в чужбина, нито у нас. С изключение на присъщия им електорат, разбира се. Макар че и той започна да изтрезнява като че ли. Техните разгроми започнаха. Изборите в Калофер от преди няколко седмици са само предвестник на предстоящото. Оттук нататък пътят за тях е само надолу. Неприятното е, че и ние ще се сринем с тях. В живота е така. Цената на глупостта се плаща с лихвите, без да се удържат данъци.
                Другото неприятно е, че всички отново ще обявят дясното управление за лошо и ще се предложат още по-крайни леви решения, които ще влошат още повече ситуацията. Вече чувам как ми опонират - "аман от десни икономисти и политики". На такива бих им отговорил, че съм много ляв, но в смисъл, че искам да няма бедни хора, а не да няма богати. Това обаче се постига не като вземаш от едните и дадеш на другите, а като създадеш условия всички хора да просперират.
                http://www.duma.bg/node/41459


                Toва дето съм го почернил е най-точното и ясно определение за гробарите.Невежи прости и арогантни и агресивни.Инаистина с почуда ще разберат че вече никой не се интересува от тях.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнение
                  Всичките тези глупости с данъците ми говорят едно нещо. Тъй като реално, кой знае какви пари е ясно, че няма да влезнат в хазната, а Бойко Борисов едва ли е толкова тъп да си прави предизборно харакири си мисля следното: Барозо и Вашингтон са му резнали мераците за втори мандат, първият заради Кунева, а вторите заради неприемливо минало. С оглед на това започва клатене на държавата и залагане на подводни камъни за следващото правителство или създаване на възможности за заличаване на огромни фирмени дългове, което става по един единствен начин. С оглед на това, не гледайте данъците, а следете какво ще ни бъде пробутано покрай тях!
                  Аз мисля, че идеята за клатене не е предизборна, тъй като ни управлява една и съща партия от 1944 г. насам, все си е БКП и дали ще е Бойко, Костов, Кунева, Сергей, Доган, Болен, или друг на власт, е все едно. Изборите са само театър за пред тъпаците у нас - ето за Кирил Йорданов във Варна никой не е гласувал на първи тур, но спечели. Важно е кой пише правилата и кой брой гласовете, а глупаците нека вярват, че като пуснат бюлетина преброяващите няма да се хилят на наивника и да си обършат задника с нея. Според мен идеята е обаче, да се разклати държавата за да може следващите години да се девалвира лева (затова напомпват инфлацията всяка година), някой хора да се измъкнат така от лошите си кредити, а в същото време да се отчетат и засилят анти-западни настроения, да излезем от ЕС и НАТО - когато съвсем ни отрежат от масата с баницата, затова, че крадем (влязохме вътре само за да може да крадем от фондовете и в мига в който им плеснат през ръцете нашите - ще изкарат страната извън ЕС) и да влезем пак в орбитата на Русия официално - от чиято орбита никога не сме излизали, като втора Молдова и сателитна република - всички сателити на Русия са пълни бантустани и мизерни икономики с малка политическа свръх богата прослойка от милиардери и население от мизерници, които си продават щерките за проститутки за да вържат за един хляб. Затова и нищо не се прави в държавата като хората, не, че не може - просто не искат. Западен начин на живот и западна икономика от немски тип, няма да им позволи да трупат печалби, истинските бизнесмени ще ги изядат с парцалите - спасението на комунистическата ни олигархия е само да се гушнат с Кремъл да му продават дребни услуги, а тук да правят бизнес със себе си - тоест с държавата и да скубят мизерниците данъкоплатци да им пълни джобовете - и те управляващите ни комунисти си го знаят това перфектно. Това е пътя и друг няма, пък който иска нека вярва в избори ала-бала
                  Last edited by Jay Gould; 21.10.2012, 19:46.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Данъците падат, падат от небето

                    http://www.glasove.com/danutsite-pad...RXnMo.facebook

                    Коментар


                    • Виктор Папазов:

                      В това правителство първо действат, после мислят

                      Г-н Папазов, какво е мнението ви за евентуален данък върху доходите от акции на борсата - друга идея на Дянков за набиране на средства в бюджета, която се появи? Как една такава мярка би повлияла на капиталовия ни пазар?
                      - По-важният въпрос е: Защо точно сега правителството прибягва до налагането на подобен данък и планирането на този и други данъци? Дали е акт на отчаяние заради празната хазна? Дали е експеримент с търпимостта на инвеститорите? Дали не е ход, който да откаже потенциални купувачи на борсата, като същевременно я направи по-евтина за някой "наш човек"?
                      Много искам да чуя как правителството ще отговори на потенциалните чуждестранни инвеститори, които буквално преди седмица бяха канени лично от президента Плевнелиев по CNBC и WSJ да вложат парите си у нас, защото нямаме данък върху капиталовата печалба и останалите данъци са само 10%?! Излиза, че пътуването на президента до САЩ е било безсмислено и той е излъгал чуждестранната бизнес общност.
                      Мнозинството българи не реагират на готвения данък върху капиталовата печалба, защото мислят, че той не ги засяга, понеже не притежават акции на борсата. Истината е, че ВСИЧКИ българи с допълнително пенсионно осигуряване (т.нар. втори и трети стълб) са инвестирали на борсата, без дори да подозират - чрез частните пенсионни фондове. Новият данък със сигурност ще ги засегне, но ще го усетят в бъдеще по намаления размер на допълнителните пенсии. Възможно е и това да е истинската причина. Управляващите не за първи път посягат на частните пенсионни фондове. Преди две години те национализираха (всъщност откраднаха) парите на една категория работещи.
                      Възможно е и друго - мярката да цели да направи инвестициите на борсата непривлекателни, така че инвестициите на пенсионните фондове да бъдат пренасочени към държавни ценни книжа, доходите от които не се облагат с данък, и така да се финансира бюджетът.
                      - За какви печалби от акции става въпрос?
                      - Когато ГЕРБ дойде на власт, индексът Софикс беше на ниво над 400. За три години се срина и стои на нива под или малко над 300. Според мен инвеститорите губят, а не печелят от борсата. Дори на такива компании като "Трейс", които строят любимите магистрали на премиера, цените на акциите им се сринаха. Какво остава за другите.
                      - Досега не ми е известна реакция на днешното ръководство на БФБ по въпроса. Защо се мълчи? А как реагира инвестиционната общност?
                      - БФБ е държавна, 51% от капитала й е собственост на МФ. Естествено е чиновниците да не изразяват собствено мнение. По-интересен е въпросът защо външните членове на Съвета на директорите и на БФБ и на Централния депозитар - като Любомир Бояджиев, Ангел Рабаджийски и Апостол Апостолов, като представители на инвестиционните посредници, мълчат? Преди три години, когато национализираха борсата, те аплодираха преврата в нея поради лична неприязън към мен. Тогава бях един от малцината, които се осмелиха да се противопоставят на произвола на финансовия министър, дори публикувах статия в "Уолстрийт Джърнъл".
                      Сега, когато доубиват БФБ, външните "независими" директори пак мълчат. Даже нямат доблест да си хвърлят оставките. Очевидно е, че те са там за директорските възнаграждения, а не за да защитават интересите на участниците на пазара, инвеститорите и акционерите.
                      - Каква е практиката в другите страни по отношение на този данък?
                      - Практиката е най-различна. От липса на данък до сравнително сериозно облагане. Никъде нещата не са прости обаче. Всяка страна преследва определени цели. Някои страни обезсърчават бързата спекулация, като налагат данъци върху печалби от акции, преседяли в портфейла ви за срок по-къс от определен период. Навсякъде обаче много внимават да не разрушат доверието в пазара, защото той е от жизнено значение за пазарната икономика. Много страни не облагат печалбите на чуждестранни инвеститори. В България няма такава дефинирана цел. Просто се събужда някой управляващ и решава да въведе нов данък. Защо? Какви ще са последиците? Какви постъпления ще има реално? Това няма значение.
                      Всъщност вярвам, че вече никой няма съмнения, че мисленето не е сред силните страни на това правителство. Те първо действат, после мислят. По-скоро не мислят, а реагират на общественото недоволство. Те просто настъпват мотиката и ако силно ги удари, отстъпват.
                      - Какво е състоянието на БФБ и капиталовия ни пазар през последните три години? Според някои оценки те са извън времето и пространството. Така ли е и само кризата ли е виновна за това?
                      - Състоянието е, каквото е състоянието на страната. Криза има в целия свят, но почти всички пазари се възстановиха в голяма степен. Нашият капиталов пазар продължи да потъва, а и сме свидетели на все повече отписвания на дружества от пазара. Ако помните, през януари 2010 г-н Дянков обеща няколко неща - че ще развие пазара и че ще продаде борсата до края на годината. Нищо от това не се случи. А минаха почти 3 години!
                      Всъщност обект на подобно отношение е не само борсата. Вижте как са орязали бюджета на КФН за 2013 с 2 млн. лв. Министър Дянков заради лични дрязги със Стоян Мавродиев орязва бюджета на регулатора! Къде в Европа има такова безобразие? Всъщност Дянков използва този похват и преди, когато оряза бюджета на предишния президент и дори ги остави една седмица без пари, като им изпразни сметката. Няма държава, в която финансовият министър да може да си позволи такива неща.
                      Прогнозите ви за развитието на капиталовия пазар и икономиката ни през идната година?
                      - Мрачна, много мрачна. Управляващите не само са невежи и арогантни, но и толкова са се самозабравили, че пречат на развитието ни и са заплаха за бъдещето ни. Да се стига президентът на ЕБВР да им прави писмено забележки, че правят глупости, рушат инвестиционния климат и доверието на чуждите инвеститори и косвено причиняват загуби на ЕБВР! Очаквам скоро да се изненадат, като открият, че вече никой не ги подкрепя - нито в чужбина, нито у нас. С изключение на присъщия им електорат, разбира се. Макар че и той започна да изтрезнява като че ли. Техните разгроми започнаха. Изборите в Калофер от преди няколко седмици са само предвестник на предстоящото. Оттук нататък пътят за тях е само надолу. Неприятното е, че и ние ще се сринем с тях. В живота е така. Цената на глупостта се плаща с лихвите, без да се удържат данъци.
                      Другото неприятно е, че всички отново ще обявят дясното управление за лошо и ще се предложат още по-крайни леви решения, които ще влошат още повече ситуацията. Вече чувам как ми опонират - "аман от десни икономисти и политики". На такива бих им отговорил, че съм много ляв, но в смисъл, че искам да няма бедни хора, а не да няма богати. Това обаче се постига не като вземаш от едните и дадеш на другите, а като създадеш условия всички хора да просперират.
                      http://www.duma.bg/node/41459

                      Коментар


                      • Малко вероятно е между първо и второ четене на данъчните закони да бъдат въведени двата допълнителни налога, за които заговори финансовият министър Симеон Дянков - върху печалби от борсата и печалби от тото и хазарт. Според Менда Стоянова въвеждането на данък върху печалбите от хазарта изисква цялостна промяна на налога, защото в момента държавата облага общия размер на направените облози и въвеждането на данък върху печалбите е второ облагане. Въвеждането на данък върху доходи от фондовата борса пък ще генерира малко приходи заради ниските обеми и може да разклати капиталовия пазар.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          В данъчната декларация все пак ще се обявяват доходите от лихви


                          Само ГЕРБ упорства за налагането на новия налог. Всички останали са против

                          Менда Стоянова "Въвеждането на данък върху доходи от фондовата борса пък ще генерира малко приходи заради ниските обеми и може да разклати капиталовия пазар."

                          http://www.segabg.com/article.php?id=620483

                          Аха, май за 2013 г. може и да ни се размине...
                          Дано здравия разум надделее накрая, над късогледото счетоводителско мислене!
                          Добрият, стар Батя

                          Коментар


                          • В данъчната декларация все пак ще се обявяват доходите от лихви


                            Само ГЕРБ упорства за налагането на новия налог. Всички останали са против

                            Менда Стоянова "Въвеждането на данък върху доходи от фондовата борса пък ще генерира малко приходи заради ниските обеми и може да разклати капиталовия пазар."

                            http://www.segabg.com/article.php?id=620483

                            Аха, май за 2013 г. може и да ни се размине...

                            Коментар


                            • Овчаров: ГЕРБ смятат, че борсата е цъфнала и вързала

                              Очевидно от ГЕРБ смятат, че нашата борса е цъфнала и вързала и няма смисъл да я стимулират повече.

                              Това коментира депутатът от БСП Румен Овчаров по повод на идеята на финансовия министър да се облагат и печалбите от борсата.

                              Въпреки че предложението не е включено в законопроекта на Министерски съвет, депутатите все още обмислят дали да не приемат облагане на капиталовите печалби между първо и второ четене.
                              Last edited by X_Y; 19.10.2012, 10:19.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                                Тези апорти и вноски не ми изглеждат добро решение, защото това влиза в основния (регистрирания) капитал на фирмата. Ако после искаш да си изтеглиш някакви пари отиваш към намаляне на капитала и пр. дандании.
                                Мисля че е по-тарикатско да си регистрирам ЕООД с 1-2 000 лв. капитал (да отбележим и че тия пари се внасят в набирателна сметка и стоят блокирани там известно време) и след това по документи да му отпускам заеми с които то да ми купува пакетите акции.
                                Заема ще е с дата Т+2 (сетълмента на сделките), в същия ден ФЛ ще вземе пари, ще ги даде на заем на ЕООД и то ще си плати с тях. Една част от сделките ще ги мина на ОТС, друга на нормален пазар до края на годината, според това как ми е данъчно изгодно
                                А с ИП-то си ще уговоря ниски комисионни по тия прехвърлящи сделки... ще ми свършат услуга.
                                Да Батя,......и така става,даже е по-добре както казваш....Абе ще го измислим...Яд ме е ,че този ДянкООФ вместо да улеснява нещата ги прави по-сложни..

                                Коментар

                                Working...
                                X