Помните ли когато от НАП искаха да ни регистрират по ДДС (търгуващите на БФБ).....сега обаче ДянкОФ може и да ни го нахлузи с този данък....Явно държавата е във финансов колабс за да опре до там
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов данък - облагане на печалбата от борсата
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеТрудно е за реализация, няма да стане, не го мисли, не е за първи път да се повдига темата.
Да не говорим, че разходите за администриране ще надвишават евентуалните приходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНякой може ли да каже как се измерва тази печалба за да се сметне данъка(на пример търгуващите на борси където се облагат печалбите).
1. Това разликата между внесената и изтеглената сума ли е?(да ама положителната разлика може да е от дивидент, който също се облага)
2. Някой остойностява портфейла към определена дата и преизчислява възможната печалба?
3. Как се смята това мамка му - или сами трябва да го декларираме?
Коментар
-
Някой може ли да каже как се измерва тази печалба за да се сметне данъка(например търгуващите на борси където се облагат печалбите).
1. Това разликата между внесената и изтеглената сума ли е?(да ама положителната разлика може да е от дивидент, който също се облага - той е част от печалбата която също е обложена!)
2. Някой остойностява портфейла към определена дата и преизчислява възможната печалба?
3. Как се смята това мамка му - или сами трябва да го декларираме?Last edited by tony1975; 13.10.2012, 14:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ друго - как ще определят колко ми е печалбата, ако не съм кеширал? Ами аз само ще си връткам тогава от една в друга компания, без да вземам нищо в брой и ще му се смея на тоя боклук !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениевсичките им антибългарски закони и закончета да бъдат отменени с общ указ !!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++...+1Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОще малко л.йномери ще ни набучат по анусите и за това да ни облагат, а каквото разстройство имах оня ден - мани-мани, представям си как щеше да се облизва гномът !!! Тоя боклук се самозабрави !!!
Това за субсидиите след като го прочетох се замислих - то и наистина кой в столицата бил дал някакви пари на някой селяндурин в другия край на страната дори парите да са от ЕС, ако няма как да крадне или поне да вземе данъци от тях, че да си купи нов служебен автомобил чиновника.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМоже да звучи комично, но те се облагат. Или поне така пишеше в един от фермерските форуми, а там едва ли имат причина да лъжат точно за товаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
А ако претърпя загуби на БФБ, тоя мръсен гном ще ми поеме ли 10% ??? Или загубата си е моя, печалбата - обща ???
И друго - как ще определят колко ми е печалбата, ако не съм кеширал? Ами аз само ще си връткам тогава от една в друга компания, без да вземам нищо в брой и ще му се смея на тоя боклук !!!
За трети път, по различни поводи и на различни места пиша - герберастката измет трябва не само да бъда свалена, но и всичките им антибългарски закони и закончета да бъдат отменени с общ указ !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеИ субсидиите да обложатhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЗемеделската земя,заемите,имотните данъци.
Коментар
-
крайно против съм за такъв вид облагане....
... ще облага печалбите, а загубите от определени действия или бездействия няма ли и тях да обложат?
... той света още гълта батака от кризата и видители в България се напечелиха инвеститорите, дайте да ги обложим върху това което с години не могат да възстановят след краха на нашия регулиран капиталов пазар от края на 2007г.
.... пълна лудост
Коментар
Коментар