IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Никой не прави подаръци в тоя живот човек... Рисковете ги има винаги... А сега ще видим какво ще става, но аз правя друга сметка...

Ако 100 000 човека си изтеглят парите от фондовете (не говоря за Съгласие, а за всички фондове), това ще значи те да изгубят поне 200 милиона лева.

Затова Съгласие и КФН много добре трябва да помислят какво точно да правят. Ние в краен случай няма да приберем една добра печалба, но те пък със сигурност ще гризнат дървото до 1-2 години след сделката най-много.
    Така е, но Съгласие и КФН вече са направили избора си! Единствения начин цената да се двигне към настоящея момент, е самия търгов предложител да изкупи акциите от пазара до 30-35 лв. и тогава цената се вдига до най-високата, на която е придобил акции! И тъй като това, мисля е единствения начин да получим по-висока цена, май всички разбираме че е невъзможно да се случи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Jay Gould , да си представим, че не приемем търговото ..и какво ще чакаме от тези измамници след това. Ще си го отпишат и акциите ще си останат вечно наши.Така е в тази държава- няма институции, няма закони..Аз до последно ще чакам, но..така Елана ни изиграха навремето с Агрополихим
      И не само, ами София -БТ, Благоевград-БТ, Пампорово!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Jay Gould , да си представим, че не приемем търговото ..и какво ще чакаме от тези измамници след това. Ще си го отпишат и акциите ще си останат вечно наши.Така е в тази държава- няма институции, няма закони..Аз до последно ще чакам, но..така Елана ни изиграха навремето с Агрополихим
        Никой не прави подаръци в тоя живот човек... Рисковете ги има винаги... А сега ще видим какво ще става, но аз правя друга сметка...

Ако 100 000 човека си изтеглят парите от фондовете (не говоря за Съгласие, а за всички фондове), това ще значи те да изгубят поне 200 милиона лева, минимум, а вероятно сумата ще е и много по-голяма.

Затова Съгласие и КФН много добре трябва да помислят какво точно да правят. Ние в краен случай няма да приберем една добра печалба, но те пък със сигурност ще гризнат дървото до 1-2 години след сделката най-много.
        Last edited by Jay Gould; 18.05.2015, 15:14.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

+++++++ Според печалбата за миналата година която се носи като слух, P/E на акция трябва да отива към 70 - 75 лв. за цена на акцията на компанията. Вероятно затова не вадят отчета
          За печалбата няма слух, просто трябва към Q4 2014 да се добавят едни 10-11 млн., които одитора не им е позволил и е казал че тези провизии по съдебни искове няма да ги завери! И така печалбата за миналата година е 12 млн., а не 825 хил. лв., което според ще вдигне СК до 69 млн. лв. и през теглата на съответните оценъчни методи на БАК - ИП, цената на търговото ще скочи до 28 лв. Как може да пуснеш търгово в КФН на 27.01.2015 г. и в оценката да използваш данни към 30.09.2014 г., а отчета към 31.12.2014 г. да го пуснеш два дни по-късно на 29.01.2015 г. и КФН да ти каже ОК!, а да не те върне да включиш финансовите данни към края на годината! Само за това трябваше да забрани търговото!

Коментар

• Jay Gould , да си представим, че не приемем търговото ..и какво ще чакаме от тези измамници след това. Ще си го отпишат и акциите ще си останат вечно наши.Така е в тази държава- няма институции, няма закони..Аз до последно ще чакам, но..така Елана ни изиграха навремето с Агрополихим

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
              Не, точно обратното, ако визирате мен! Просто се опитвам да бъда реалист с едно изглеждащо напълно уредено с помоща на КФН и ПФ Съгласие обиране на миноритарни акционери и бъдещи пенсионери в полза на Енерго-Про! Просто изразих очакванията си по отношение изхода, след приключване на търговото, при което е най-вероятно търговия предложител да вдигне до 95%, след като Слоун и ПФ Съгласие приемат офертата! Просто риска компанията да баде отписана от Регистъра на КФН е прекалено висок!
              Имам акции и мнението ми не е препоръка за търговия!
              Съгласие ще изядат със сигурност доста голямо дърво ако приемат подобна сделка, покрай тях и всички фондове, затова мисля, че може и някои горе да прояви здрав разум. В противен случай доста хора след като се разнесе новината ще започнат да си теглят парите от фондовете и да ги прехвърлят в НОИ. Фондовете и без това са на прицела на общественото внимание и на властта - всеки излишен шум покрай тях им наврежда с милиони
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Тук май на някои хора единствените изказвания са да обясняват, как трябва да се съгласяваме с всичко което ни се предложи, понеже великите бели вождове така казвали!

Докато тези проценти не се променят

Разпределение на акционерен капитал
                Енерго-Про Варна ЕООД 90.44%
                Други инвеститори 9.56%

Все още няма сделка! А ако има, със сигурност ще се вдигне шум рано или късно! Особено пък ако излезе, че http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059814808
                Не, точно обратното, ако визирате мен! Просто се опитвам да бъда реалист с едно изглеждащо напълно уредено с помоща на КФН и ПФ Съгласие обиране на миноритарни акционери и бъдещи пенсионери в полза на Енерго-Про! Просто изразих очакванията си по отношение изхода, след приключване на търговото, при което е най-вероятно търговия предложител да вдигне до 95%, след като Слоун и ПФ Съгласие приемат офертата! Просто риска компанията да баде отписана от Регистъра на КФН е прекалено висок!
                Имам акции и мнението ми не е препоръка за търговия!

Коментар

Одитирания отдавна е наличен, но го крият докато мине търговото! В отчета за първите три месеца, в баланса са дадени одитираните числа за 2014 г., като минал период за сравнение с Q1 2015. Там ще забележите, че собствения капитал е с около 10 млн. лв. по-висок от Q4 2014, поради премахване на провизии за 10 млн. лв., които начислиха по-рано през 2014. Вероятно одитора им е казал, че това не става и трябва да ги махнат тези провизии за съдебни спорове. Само това повишава цената през съответните оценъчни методи с 5 лв. на акция. Затова не публикуват, собствения капитал ще направи силно впечатление, дори и на КФН, които всъщност са добре запознати, но не предполагат колко още ще бъдат ощетени миноритарите!
                  +++++++ Според печалбата за миналата година която се носи като слух, P/E на акция трябва да отива към 70 - 75 лв. за цена на акцията на компанията. Вероятно затова не вадят отчета

Коментар

Хм, нещо не разбирам, в линка са мои и Ваши постове! Какво имате предвид с "... ако излезе че ...", тъй като имам чувството че не сме се разбрали правилно? Бихте ли пояснили?
                    Не се отнася за теб със сигурност, защото виждам какво си писан надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" АД уведомява, че процедурите по одитиране на Дружеството не са приключили и съответно то не е публикувало одитирания годишен финансов отчет за 2014 г., за което Комисията за финансов надзор откри процедура за налагане на принудителна административна мярка.
                      Одитирания отдавна е наличен, но го крият докато мине търговото! В отчета за първите три месеца, в баланса са дадени одитираните числа за 2014 г., като минал период за сравнение с Q1 2015. Там ще забележите, че собствения капитал е с около 10 млн. лв. по-висок от Q4 2014, поради премахване на провизии за 10 млн. лв., които начислиха по-рано през 2014. Вероятно одитора им е казал, че това не става и трябва да ги махнат тези провизии за съдебни спорове. Само това повишава цената през съответните оценъчни методи с 5 лв. на акция. Затова не публикуват, собствения капитал ще направи силно впечатление, дори и на КФН, които всъщност са добре запознати, но не предполагат колко още ще бъдат ощетени миноритарите!

Коментар

Тук май на някои хора единствените изказвания са да обясняват, как трябва да се съгласяваме с всичко което ни се предложи, понеже великите бели вождове така казвали!

Други инвеститори 9.56%

Все още няма сделка! А ако има, със сигурност ще се вдигне шум рано или късно! Особено пък ако излезе, че http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059814808
                        Хм, нещо не разбирам, в линка са мои и Ваши постове! Какво имате предвид с "... ако излезе че ...", тъй като имам чувството че не сме се разбрали правилно? Бихте ли пояснили?

Коментар

• Пълна измама с подкрепата на КФН. Чудя се на какво можем да се надяваме от тези боклуци , ако не приемем търговото до последния срок и влезем в непубличност

Коментар

• "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" АД уведомява, че процедурите по одитиране на Дружеството не са приключили и съответно то не е публикувало одитирания годишен финансов отчет за 2014 г., за което Комисията за финансов надзор откри процедура за налагане на принудителна административна мярка.

Коментар

• Тук май на някои хора единствените изказвания са да обясняват, как трябва да се съгласяваме с всичко което ни се предложи, понеже великите бели вождове така казвали!

Други инвеститори 9.56%

Коментар

А после ако излезе едно печалба на акция с много по-големи стойности над 70 - 75 лв. на акция, може да пиете и по една чешмянка. Аз ще стоя и ще гледам, а вие продавайте щом искате
                                Въпрос на склонност за поемане на риска да останеш с акции на едно непублично дружество! Тези от нас, които не могат да поемат този риск, разбира се че ще продават, те просто нямат алтернатива! Това е и основната причина поради, която търговото не трябваше да бъде допускано от КФН, защото играта е уредена между Енерго-Про, ПФ Съгласие и Слоун!

Коментар

Working...
                                X