IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Даде се отговор на много от твоите въпроси,
    Печалбата има сезонност, ІV и І во тримесечие имат по-голяма консумация и по малко волтаици, както и ВЕЦ-ове силни май и юни
    Чехите нищо не са прехвърлили от Мрежи към Продажби, резултатите са факт вследствие на регулирани цени от ДКЕВР... Двете дружества нямат база за сравнение, Мрежите са с ИМС с балансова стойност 400 млн., а печалбата е друг въпрос
    А аргументи за депозита винаги ще се намерят, кредитни рейтинги, ала бала

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Признавам си, че не я разбирам таз компания. Влезнах тука силно спекулативно.
      Такива люшкания от 40+ милки в печалбата за тримесечие са ми много странни.
      Определено тия тарикати от дружеството правят някакви врътки.

Разсъждавам на глас - при положение, че крайните цени към абонатите са фиксирани, а брутния марж расте, това означава, че те купуват по-евтино и то значително по-евтино от преди. При положение, че Мрежи купува на твърди цени от НЕК, това означава, че мрежи са си прехвърлили резултата тук. Или греша в разсъжденията си?

Ако съм прав следващия логичен въпрос е защо?
      Следващия въпрос е защо тия мушмороци са дали много милки на едно измислено дружество в Чехия? Депозит в измекярско дружество за 4% на година. Ми да отидат в Корпоративна, там ще им дадат 8% без да се замислят.

Много странни неща се случват тук. Ако не си вземат депозита юни месец можем да ги съдим като акционери защото не са спазили елементарни изисквания да пазят патримониума на дружеството.

Някакви коментари?
      По голям коментар за това ,че още на първия месец след приватизацията на пакета , някой изкупи стотици К на 24 ...
      И тук всички се хвалеха как са го прекарали... .
      Не мога да пиша лошо за компанията ,защото ми е приоритетна..

Коментар

• Признавам си, че не я разбирам таз компания. Влезнах тука силно спекулативно.
        Такива люшкания от 40+ милки в печалбата за тримесечие са ми много странни.
        Определено тия тарикати от дружеството правят някакви врътки.

Разсъждавам на глас - при положение, че крайните цени към абонатите са фиксирани, а брутния марж расте, това означава, че те купуват по-евтино и то значително по-евтино от преди. При положение, че Мрежи купува на твърди цени от НЕК, това означава, че мрежи са си прехвърлили резултата тук. Или греша в разсъжденията си?

Ако съм прав следващия логичен въпрос е защо?
        Следващия въпрос е защо тия мушмороци са дали много милки на едно измислено дружество в Чехия? Депозит в измекярско дружество за 4% на година. Ми да отидат в Корпоративна, там ще им дадат 8% без да се замислят.

Много странни неща се случват тук. Ако не си вземат депозита юни месец можем да ги съдим като акционери защото не са спазили елементарни изисквания да пазят патримониума на дружеството.

Някакви коментари?
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Дали пък не са решили да направят търгово при Мрежите а тук да раздадат дивидент....
          Такава печелба ще е трън в очите на нашите политици и ще трябва да я нулират в по кратки срокове..

Още нямам...но до вчера имах...

Коментар

• Да не би сега да изкарват на светло скритата печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
              Печалбата е истинска, в енергетиката са огромни пари, ако я затвърдят тази година ще стане красиво.
              Разбира се, че е истинска. През 2011 г. също отчитат около 12 млн. лв. Миналата година им замеряха сградата с яйца и домати и те си скриха печалбата . Според мен въпросът не е как са направили 40 млн. печалба за тримесечие, а защо и как не са я отчитали през годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                Първото тримесечие си е по традиция силно за енергетиката и фотоволтаиците спинкат, после - каквото сабя покаже.
                Застудяването повиши с 23% консумацията на електроенергия, обявиха от Енерго-Про

През почивните дни и в понеделник, 27 януари, заради застудяването и обилните снеговалежи в Североизточна България консумацията на електроенергия е нараснала с близо 23% спрямо предходната седмица (18 - 20 януари). При по-голямата част от клиентите това ще се отрази в сметикет за ток през февруари, които се плащат през март, обявиха от енергийното дружество Енерго-про, което ослужба областите Варна, Добрич, Шумен,Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Силистра.

На пресконференция Мария Димитрова, директор Обслужване на клиенти на дружеството, съобщи, че 62% от битовите клиенти (домакинствата) в Североизточна България са консумирали през декември електроенергия на стойност до 36,57 лева, колкото е средната сметка за месеца . Средната сметка за декември 2013 е с 6,4% по-ниска в сравнение със средната сметка за същия месец на 2012 г. По-ниското потребление се дължи основно на по-високите с около 2°С среднодневни температури през декември 2013 г. и на по-ниската цена на електроенергията.

По думите на Мария Димитрова 29,5% от битовите клиенти през декември са консумирали електроенергия на стойност между 36,57 и 100 лева, а останалите 8,5% имат сметки за ток над 100 лева.

Коментар

• Печалбата е истинска, в енергетиката са огромни пари, ако я затвърдят тази година ще стане красиво.
                  Last edited by Marti; 31.01.2014, 12:58.

Коментар

• Първото тримесечие си е по традиция силно за енергетиката и фотоволтаиците спинкат, после - каквото сабя покаже.

Коментар

• ше вземаа да влеза ..пак..
                      щом батката го плюе , е индикатор... той е любител на шитове...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        .... ама не е нормално дружество дето струваше до вчера 20 млн лв за 6-месечието да има загуба от 22 млн, а за второто 6-месечие печалба от 45 млн
                        Голям реугалатор имаме, ГОЛЯМ
                        Хич даже не е нормално.
                        Днес е на Р/Е 1, а след Q1 2014 може да е на Р/Е -1
                        Мне, мерси... утре ДКЕВР ще забележи че много печелят и пак ще им измисли начин за скопяване.

Успех в търговията за престрашилите се и дано опасенията ми се окажат напразни... това би било само от полза за БФБ като цяло и за мен в частност

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                          Освен това от 05 юли 2013г., в изпълнение на Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, дружеството започна да префактурира цялото количество изкупена електроенергия от ВЕИ и когенерационни мощности на НЕК, като по този начин 100% от необходимите количества за покриване на нуждите на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД се доставят от НЕК.
                          това ли да е ключа от палатката

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Е ти откри топлата вода - в чудната ни енергетика никой не може да п. без да мине първо през ДКЕВР. Всичко друго е популизъм за пред хората и за да сочим някой друг за виновен, а не политиците дето те надробиха кашата. А за този "долен болен" Волен, мисля чи е бита карта вече. Ха дано, за доброто на България
                            За мен цената е над 45 лв според отчета,но трябва да се убедят големите играчи...
                            Ако тези дни се купува над 25-27 ...работа е сериозна....и перспектива..
                            ако нещата се оствят на дребните ,страстте ще утихнат на тези нива а може и по ниско...тогава пак ще се включа...
                            Тогава ще се чака ,дивидент или отписване...
                            Това е перспектива ..тук още от продажбата..
                            Ако има само съмнение и нещата ще литнат...

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Казваш че ДКЕВР ще определя тук цените и волен сидеров, Ей тия хора не се наиграха
                              Е ти откри топлата вода - в чудната ни енергетика никой не може да п. без да мине първо през ДКЕВР. Всичко друго е популизъм за пред хората и за да сочим някой друг за виновен, а не политиците дето те надробиха кашата. А за този "долен болен" Волен, мисля чи е бита карта вече. Ха дано, за доброто на България

Коментар

• Изменения в регулаторната рамка:

Така от началото на месец август ще бъде намален кръгът на „защитените“ потребители, чиято цена на електрическата енергия се регулира от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). На този етап на пазара остават и „защитени“ потребители - всички домакинства, както и фирмите, присъединени на ниско напрежение, за които ДКЕВР ще продължи да определя цени за регулиран пазар. Останалите консуматори трябва да излязат на свободния пазар.

От 01 август 2013г. ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД започна да доставя електроенергия на клиентите си на средно напрежение, които не са избрали друг доставчик, съгласно лицензията си за Доставчик от последна инстанция издадена с Решение Л-410 от 01 юли 2013г. на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. До 30 септември 2013г. дружеството е задължено да извършва доставките по реда, по който ги правило това преди 01 август 2013г.
                                Освен това от 05 юли 2013г., в изпълнение на Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, дружеството започна да префактурира цялото количество изкупена електроенергия от ВЕИ и когенерационни мощности на НЕК, като по този начин 100% от необходимите количества за покриване на нуждите на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД се доставят от НЕК.

Коментар

Working...
                                X