Първоначално изпратено от $OLO
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енерго-Про Продажби АД (4ES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГледам обявлението и си мисля. какво толкова се е случило, че акциите се търгуват на 17,50. Към 31.12.2013 собствения капитал е 59 718 хиляди лева. Според обявлението към 28.02.2014 е 65 286 хиляди лева, или имаме увеличение 5 568 хиляди лева. С голяма вероятност може да се предполага, че произхода на това нарстване е печалбата.
Търпеливите ще бъдат възнаградени!Mнението ми не представлява препоръка за покупко-продажба на ЦК.
Коментар
-
Гледам обявлението и си мисля. какво толкова се е случило, че акциите се търгуват на 17,50. Към 31.12.2013 собствения капитал е 59 718 хиляди лева. Според обявлението към 28.02.2014 е 65 286 хиляди лева, или имаме увеличение 5 568 хиляди лева. С голяма вероятност може да се предполага, че произхода на това нарстване е печалбата. Това потвърждава предположенията ми, че добрите резултати са в следствие на преминаването към следващия етап на либерализация, който започна миналото лято. Естествено има някои неясноти и напърво място какво се отрази пазара на балансираща енергия върху отчетите и какви ща са взаимоотношенията между Енергопро продажби и Енергопро енергийни услуги. Ще изчакаме и ще видим. Според мен преобладаващата част от спекулантите не правят разлика между либерализирания и нелиберализирания пазар.
Според мен вероятността да им отнемат лиценза клони към нула. Моя най-лош възможен сценарий е да чакаме много дъло докато НЕК преведе парите. Риска е междувремено държавната енергетика да фалира. Дали НЕК ще фалира преди да си съберем всички вземания е спорен въпрос, но дори и да се случи това е еднократно събитие, което може да се калкулира.
Продължавам да не разбирам всеобщия песимизъм по позицията. Понякога си задавам въпроса: "Аз ли съм идиот или всички останали?" Времето ще покаже верния отговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеОблаците се сгъстяват
Лошотото че че Калинките се сменят ама ние дето плащаме сметките си оставаме ...
Коментар
-
На основание чл. 12, ал. 1 от ЗПЗФИ и чл. 27, ал.1, т. 2 от Наредба № 2 за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, с настоящето публично дружество „ЕНЕРГО-ПРО Продажби” АД, с ЕИК 103533691, уведомява, че на 20.03.2014 г. дружеството е получило копие от искова молба, предявена срещу него в качеството му на Краен снабдител от "Национална електрическа компания“ ЕАД, ЕИК 000649348 за вземане в размер на 11 059 116.24 лв. пред Варненския окръжен съд. Дружеството счита предявения иск за напълно неоснователен, но тъй като цената на иска надхвърля 10 % от собствения му капитал (съгласно последен съставян счетоводен баланс към 28.02.2014 г., собственият капитал на дружеството е в размер на 65,286 хил.лв.), за него възниква задължение за оповестяване съгласно нормативната уредба.
Коментар
-
Божков увери, че ако ЕРП-тата започнат и извършат плащания в определения 7-дневен срок, процедурата по отнемане на лицензите ще бъде спряна.
http://bnt.bg/part-of-show/toka-t-ny...elenko-bozhkovMнението ми не представлява препоръка за покупко-продажба на ЦК.
Коментар
-
Тук заприлича на Не!Новините. Надявам се на чужденците да им увре главата, че трябва да разпределят максимално голяма печалба като дивидент. В противен случай винаги има риск някой алчен комунист да им я открадне. Постепенно се връща комунизма. Няма никаква гаранция за частната собственост. Чудя се дали след две седмици няма да се окаже, че БЕХ трябва да превежда социална помощ на Русия по безумните договори за Белене и Южен поток. Тоест проекти, то още няма договор, но ние плащщаме.
Спомням си когато държавата крадеше от ВЕИ как се редваха ЕРП, е сега дойде и до тях. Утре може да е някой друг. Създава се кофти прецедент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеМен ме притеснява да не направят някаква врътка с Мрежите.. и двете да станат непродаваеми...
Иначе така е по добре.... към лятото може и 35 лв да струва..
Нее препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеСпоко бе , нали кеша е повече от маркет капа
Иначе така е по добре.... към лятото може и 35 лв да струва..
Нее препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПоложението е .. И трите дедо попе.....и трите ... а тук е и щесте дедо попе....
Ударът е върху всичките...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Ударът е върху всичките...
Коментар
Коментар