Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енерго-Про Продажби АД (4ES)
Collapse
X
-
-
Konsultant
Ето го текста от закона /правото да поискаш да ти бъдат изкупени е чл. 157 б/
Чл. 157а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Лице, което в резултат на търгово предлагане, отправено до всички акционери с право на глас, придобие пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 най-малко 95 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери. Член 149, ал. 3, 4 и 12 се прилага съответно.
(2) Предложението за изкупуване се одобрява от комисията.
(3) Предлаганата от лицето по ал. 1 цена трябва да е най-малко равна на цената:
1. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било задължително;
2. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било доброволно и при условие че лицето по ал. 1 е придобило не по-малко от 90 на сто от акциите с право на глас, предложени с това търгово предложение;
3. определена съгласно чл. 150, ал. 6 и 7 - в останалите случаи.
(4) За издаване на одобрение лицето по ал. 1 представя в комисията предложение за изкупуване, което съдържа данните по чл. 150, ал. 2, т. 1 - 4, 6, 8, 10, 12 и 13. Член 150, ал. 4 и 5 се прилага съответно.
(5) Комисията се произнася в срок 14 дни от получаване на заявлението за издаване на одобрение. Членове 152 и 153 се прилагат съответно.
(6) В тридневен срок от издаване на одобрението лицето по ал. 1 е длъжно да представи предложението на дружеството и регулирания пазар, на които акциите на дружеството са допуснати до търговия, и да го публикува съгласно чл. 154.
(7) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Прехвърлянето на акциите и плащането на цената се извършват едновременно в срок 7 работни дни от публикуване на предложението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз се чудя да приема ли.Кога е последния срок.Какво имаш предвид под продажба след това.Ти лично ли можеш да се уредиш или и ние ще можем да продадем.
предвид, че ако Предложителят придобие в резултат на това или последващо търгово
предложение поне 95% от акциите с право на глас на „Енерго-Про Продажби” АД, те ще имат
правото в срок от три месеца да поискат от Предложителя и той ще бъде задължен да изкупи
акциите на съответните акционери, поискали това, в срок от 30 дни от получаване на искането,
по реда и условията, предвидени в чл.157б от ЗППЦК.
Коментар
-
Konsultant
Keш има и на мен не ми се продава/приема, но минат ли 95% ... придобиват всичко?!!!
Коментар
-
Не знам дали е на този принцип, но за пореден път КФН не защити интересите на миноритарите.Навремето с ГХВарна и Вамо така прецакаха сума ти народ да не може да си ги продаде след срока на търговото..А по рано пак КФН редовно го правеше този номер за много компании- сещам се за Агрополихим и.др.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз се чудя да приема ли.Кога е последния срок.Какво имаш предвид под продажба след това.Ти лично ли можеш да се уредиш или и ние ще можем да продадем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеДа имах продажби на 24.00 /на пакета от IPO/, хванах еднократното изкупуване.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеКонсултант отговарям и на теб. Мисля, че ти беше споменал че имаш продажби на 24,00 за времената, които говори Монти
Иначе, откакто излезе новината за търговото предложене през януари са ми купували и БКК
Благодаря за инфото.
Да имах продажби на 24.00 /на пакета от IPO/, хванах еднократното изкупуване.
После влезнах отново и не съм продавал.
Поздрави!Last edited by Konsultant; 30.04.2015, 18:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
купува....
Едно време през СИС ,купуваше съгласие....а сега кое ИП по търговото...имам няколко бройки та да ви отвържа....
Иначе, откакто излезе новината за търговото предложене през януари са ми купували и БКК
Коментар
Коментар