IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Мдаа, в новия отчет към 40 мил. кеш, а те изкупуват при 34,5...
    Тук по-имаме шансове да устискаме под 95%, но много зависи от Съгласие, които държат голям %
    Съгласие ще си дадат акциите независимо от цената, те продадоха почти целия си пакет на 20.70 лв., за да осигурят преминаване на 90% и след това чакаха само да мине търговото, за да продадат остатъка и да осигурят 95% заедно със Слоун! Най-вероятно и са осигурили подкрепа за търговото пред КФН, защото не виждам как е минала тази оценка без съответния натиск върху КФН!

Коментар

• Мдаа, в новия отчет към 40 мил. кеш, а те изкупуват при 34,5...
      Тук по-имаме шансове да устискаме под 95%, но много зависи от Съгласие, които държат голям %

Коментар

• не знам за вас, но аз нищо няма да им дам...
        виждам цялата ситуация, като кражба и не мога да се съглася на тази цена

Коментар

• Ето го текста от закона /правото да поискаш да ти бъдат изкупени е чл. 157 б/
          Чл. 157а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Лице, което в резултат на търгово предлагане, отправено до всички акционери с право на глас, придобие пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 най-малко 95 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери. Член 149, ал. 3, 4 и 12 се прилага съответно.
          (2) Предложението за изкупуване се одобрява от комисията.
          (3) Предлаганата от лицето по ал. 1 цена трябва да е най-малко равна на цената:
          1. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било задължително;
          2. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било доброволно и при условие че лицето по ал. 1 е придобило не по-малко от 90 на сто от акциите с право на глас, предложени с това търгово предложение;
          3. определена съгласно чл. 150, ал. 6 и 7 - в останалите случаи.
          (4) За издаване на одобрение лицето по ал. 1 представя в комисията предложение за изкупуване, което съдържа данните по чл. 150, ал. 2, т. 1 - 4, 6, 8, 10, 12 и 13. Член 150, ал. 4 и 5 се прилага съответно.
          (5) Комисията се произнася в срок 14 дни от получаване на заявлението за издаване на одобрение. Членове 152 и 153 се прилагат съответно.
          (6) В тридневен срок от издаване на одобрението лицето по ал. 1 е длъжно да представи предложението на дружеството и регулирания пазар, на които акциите на дружеството са допуснати до търговия, и да го публикува съгласно чл. 154.
          (7) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Прехвърлянето на акциите и плащането на цената се извършват едновременно в срок 7 работни дни от публикуване на предложението.

Коментар

• Добре, тогава да се разберем да не продаваме..Дано имаме късмет..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Аз се чудя да приема ли.Кога е последния срок.Какво имаш предвид под продажба след това.Ти лично ли можеш да се уредиш или и ние ще можем да продадем.
              Акционерите, към които е отправено настоящото Търгово предложение следва да имат
              предвид, че ако Предложителят придобие в резултат на това или последващо търгово
              предложение поне 95% от акциите с право на глас на „Енерго-Про Продажби” АД, те ще имат
              правото в срок от три месеца да поискат от Предложителя и той ще бъде задължен да изкупи
              акциите на съответните акционери, поискали това, в срок от 30 дни от получаване на искането,
              по реда и условията, предвидени в чл.157б от ЗППЦК.

Коментар

• Keш има и на мен не ми се продава/приема, но минат ли 95% ... придобиват всичко?!!!

Коментар

• Който рискува, той пие шампанско. Аз ще изчакам до последно, има бая кеш за дивидент

Коментар

• Не знам дали е на този принцип, но за пореден път КФН не защити интересите на миноритарите.Навремето с ГХВарна и Вамо така прецакаха сума ти народ да не може да си ги продаде след срока на търговото..А по рано пак КФН редовно го правеше този номер за много компании- сещам се за Агрополихим и.др.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Аз се чудя да приема ли.Кога е последния срок.Какво имаш предвид под продажба след това.Ти лично ли можеш да се уредиш или и ние ще можем да продадем.
                      Не е ли на принципа ,като направят 95% да ги изкупят автоматично....

Коментар

• Аз се чудя да приема ли.Кога е последния срок.Какво имаш предвид под продажба след това.Ти лично ли можеш да се уредиш или и ние ще можем да продадем.

Коментар

• Като гледам отчета за първото тримесечие още повече паля моторетката от яд. КФН-то позволява пладнешки обир с тази цена, при която маркет капът е по-нисък от кеша в компанията. Не мисля да приемам, така или иначе имам възможност след изтичане на срока пак да поискам да ми изкупят акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                            Да имах продажби на 24.00 /на пакета от IPO/, хванах еднократното изкупуване.
                            Да, говоря точно за тогава и точно за този посредник. Стискам палци на ситните, както вика Жеката

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Консултант отговарям и на теб. Мисля, че ти беше споменал че имаш продажби на 24,00 за времената, които говори Монти

Иначе, откакто излезе новината за търговото предложене през януари са ми купували и БКК
                              ЗДравей,

Благодаря за инфото.

Да имах продажби на 24.00 /на пакета от IPO/, хванах еднократното изкупуване.
                              После влезнах отново и не съм продавал.

Поздрави!
                              Last edited by Konsultant; 30.04.2015, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

купува....
                                Едно време през СИС ,купуваше съгласие....а сега кое ИП по търговото...имам няколко бройки та да ви отвържа....
                                Консултант отговарям и на теб. Мисля, че ти беше споменал че имаш продажби на 24,00 за времената, които говори Монти

Иначе, откакто излезе новината за търговото предложене през януари са ми купували и БКК

Коментар

Working...
                                X