IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да не забравяте ,че тук акцията от доста време пада и не реагира на качванията на борсата ...
    Тук се изсипаха доста акции на 130 лв и продавачите май са на привършване... май е време за излитане...
    Даже и в сравнение в ЧЕЗ сме назад....
    Нека ПФ да не си мисли, че продавачи ще има на 130 лв до НГ при толкова малък свободен обем ....
    Най късно до края на шестмесечието сме с 20 % нагоре....все пак 4 ПФ са в кюпа....
    И за да съм коректен накупих си достатъчно....

Не е препоръка...

Коментар

• Тук някой продава ,някой купува ....хиляди бройки , за стотици хиляди лева .
      И за двете има достатъчни доводи ,но с всяка продадена бройка на ПФ , шанса да се видят по ниски цени от тези намалява......
      Според мен извън мажоритара и ПФ ,дали има повече от 10- 20 К.....
      А идват преоценки ...
      Не е препоръка...

Коментар

• Тук и при Продажбите е интересното, че не искат да освободят от отговорност представителите на старите собственици в УС и НС.

Независимите членове в НС и в Мрежи и в Продажби, които трябва да защитават интересите на миноритарите, нямат нищо общо с дребните акционери. За съжаление в сегашната структура на капитала няма кой да предложи смяната им, но поне на ОС може да се повдигне въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
          От това което излезе като информация досега по-интересното за мен е в пресконференцията след това.

Ако ДКЕВР кажат, че посочените нарушения на ЧЕЗ са достатъчни и основателни за отнемане на лицензи, питането какво правим с останалите, при положение че практиките им са сходни, е много на място. ДКЕВР тепърва ще трябва да си отговори на този въпрос. Ситуацията от една страна е силно комплицирана още повече заради смяната в собствеността в Енерго-про, но от друга ме напушва смях в каква безизходица е поставен регулатора.
          Разбира се не става и дума за лицензите на Енерго-про, но когато мечката играе в комшиите винаги си е притеснително.
          Тъпото е, че нямаше предаване на живо на заседанието, както например на обществените съвети или както там се наричат, защото сега ще трябва да четем безумни преразкази на безумни изказвания и да се чудим, кое, как е.

Коментар

• От това което излезе като информация досега по-интересното за мен е в пресконференцията след това.
            Председателят на държавния регулатор се затрудни да отговори на въпроса - защо в момента тече процедура за отнемане лиценза само на ЧЕЗ, след като според доклада на АДФИ установените нарушения и на трите електроразпределителни дружества в страната са сходни. Евгения Харитонова посочи, че допълнителната проверка и въпросът за отнема на лиценза именно на ЧЕЗ са вследствие на сигнал на прокуратурата до ДКЕВР. „Вие ми задавате въпрос за време, когато аз не съм била тук и ми е трудно да отговоря дали проверката е на ЕВН, ЧЕЗ или Енерго – Про. Явно са започнали с ЧЕЗ, не мога да ви кажа”, заяви председателят на ДКЕВР.
            Ако ДКЕВР кажат, че посочените нарушения на ЧЕЗ са достатъчни и основателни за отнемане на лицензи, питането какво правим с останалите, при положение че практиките им са сходни, е много на място. ДКЕВР тепърва ще трябва да си отговори на този въпрос. Ситуацията от една страна е силно комплицирана още повече заради смяната в собствеността в Енерго-про, но от друга ме напушва смях в каква безизходица е поставен регулатора.
            Разбира се не става и дума за лицензите на Енерго-про, но когато мечката играе в комшиите винаги си е притеснително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
              Това е интересно, но по тази логика ако ЧЕЗ продадат сега стигаме пак до "На кого да отнемем лиценза".
              Poncho,
              Това е целта ,да се накарат чехите да продадат ,но те май са се зайнатили ,като магаре на мост и не искат да ги прекарат ,нашите " инвеститори"...
              А на Енерго ПРО изобщо не става въпрос за лиценза...
              Мисля ,че намеква на чехите ,какво да направят ..
              Не е препоръка....

Коментар

• По думите на Харитонова – при процеса на обсъждане на лиценза на ЧЕЗ държавният регулатор ще успее да формира позиция до колко това е в нарушение на лицензите на което и да е дружество. „Ако наистина нарушенията са такива, се минава към следващото дружество”, отбеляза Евгения Харитонова. Според нея обаче има проблем по отношение на дружеството „Енерго – Про”, тъй като то е станало лицензиант на съответния регион само от една година, а направените нарушения са в резултат от управлението на предишния собственик. „Нарушенията, които са правени, са правени от ЕОН, а той вече не е лицензиант. На кого да отнемем лиценза”, попита председателят.
                Това е интересно, но по тази логика ако ЧЕЗ продадат сега стигаме пак до "На кого да отнемем лиценза".

Коментар

• Днес минаха интересни пакети....
                  за лош късмет свалих поръчките купува ,че останаха много високо и ги доближих до останалите на 130,131 лв и не можах да видя кой е хубавеца...
                  А и купувача е интересен...

За протокола ,големите бройки който тежаха на някой нива , вече ги няма....
                  Last edited by Монти; 12.04.2013, 19:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Е то вече неведнъж стана ясно че всичко е срещу ЧЕЗ, а другото е за замазване на очите. Явно "някой" си ги е харесал и се разиграва схемата с Юрий Гагарин.

Хубавото на ерп-тата е че наистина сегашните цени на които се търгуват (които са няколко пъти под приватизационните) изглеждат консервативно дори и да им вземат лицензите. Но продължавам да смятам че живеем в правова държава и такова нещо няма да видим въпреки огромния натиск.
                    Винаги съм се питал ,защо ЧЕЗ е набелязана .....
                    Мощна компания ,която и е държавна и ще има подкрепата и на ЕС при нерегламентирани действия......
                    А като клиент аз съм доволен от техните услуги , причината е в доходите на хората за големите сметки..
                    А относно Енерго ПРО свалих пръстта от бутона продавай на всяка цена и увеличих броя на поръчките купува....
                    Не е препоръка......
                    Last edited by Монти; 04.04.2013, 10:46.

Коментар

• Е то вече неведнъж стана ясно че всичко е срещу ЧЕЗ, а другото е за замазване на очите. Явно "някой" си ги е харесал и се разиграва схемата с Юрий Гагарин.

Хубавото на ерп-тата е че наистина сегашните цени на които се търгуват (които са няколко пъти под приватизационните) изглеждат консервативно дори и да им вземат лицензите. Но продължавам да смятам че живеем в правова държава и такова нещо няма да видим въпреки огромния натиск.

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=n1767015

При дружеството Енергопро има данни за нарушаване на Закона за обществените поръчки, но всички обществени поръчки са сключени след съгласуване с ДКЕВР, каза прокурор Роман Василев. По отношение на констатациите, свързани с нарушенията на ДКЕВР, данните са изпратени на компетентните органи, обясни Василев..

Това за Енерго ПРО..
                        Май минаваме гратис.....
                        ЧЕЗ явно со ги хванали на къс пас...
                        Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Виж моме, аз сам решавам коя врата съм затворил, дали съм я, и за колко дълго!

А иначе за това по-долу, въпреки че ти се смея, пак ти правя добро. Щото ти показвам грешката и те подтиквам да се замислиш. А ти прави каквото решиш!

Не можеш да ме Уязвиш ,тебе борсата и кредитите са те Уязвили....
                          Стефчо....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Батя,
                            прави си умозаключения в ЗХБГ....
                            С теб сме прекъснали нормалния диалог....
                            Тук си продал и си затворил вратата....
                            Виж моме, аз сам решавам коя врата съм затворил, дали съм я, и за колко дълго!

А иначе за това по-долу, въпреки че ти се смея, пак ти правя добро. Щото ти показвам грешката и те подтиквам да се замислиш. А ти прави каквото решиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Много забавни умозаключения.
                              Не можах да се стърпя да не ги коментирам!
                              Батя,
                              прави си умозаключения в ЗХБГ....
                              С теб сме прекъснали нормалния диалог....
                              Тук си продал и си затворил вратата....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                .... та може някой да знае ,че Енерго ПРО няма да им вземат лиценза със сигурност а това означава в момента се търгува на взет лиценз ...

Много забавни умозаключения.
                                Не можах да се стърпя да не ги коментирам!

Коментар

Working...
                                X