IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Комисията за защита на конкуренцията предяви твърдение за извършено нарушение на текст от Закона за защита на конкуренцията, който се отнася до злоупотреба с господстващо положение от страна на "Енерго-Про Мрежи" АД (предишно "Е.ОН България Мрежи" ЕАД).

От антимонополното ведомство посочват, че това е станало в резултат на забавяне процеса на присъединяване на производител на енергия от ВЕИ към електроразпределителната мрежа.

В комисията смятат, че с това дружеството може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара за производство на електроенергия от ВЕИ и да засегне интересите на потребителите.

Извършеното производство установило, че е налице забавяне на "Енерго-Про Мрежи" АД в хода на процедура по присъединяване на фотоволтаична електроцентрала, собственост на "В2М"ООД.

Тъй като присъединяването към мрежата е условие за навлизане на участници на пазара, КЗК приема, че дружеството е било препятствано да започне дейност. Констатацията на комисията се отнася за периода 5 октомври 2009 г. - 10 август 2011 г.

Определението на комисията не подлежи на обжалване. До 30 дни страните по производството имат право да представят писмени възражения като този срок започва да тече от деня на получаване на определението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Протокол от Общото събрание на акционерите
      И при Мрежи и при Продажби фондовете не приемат предложенията на мажоритаря за цесии, изкупуване на дългове и т.н.

Иначе маймуните на клона "преоценка" май натежават.
      Poncho,

В Енерго Мрежи останаха само мажоритара и ПФ ...
      Дребните и ИП поизчистиха...
      Тук си върви преоценката в пълен обем...
      така че надлъгването ще бъде по тази ост....
      В Продажби ми е по мътна историята...
      Кой ПФ са там и кой купува на 23 лв...
      Не е препоръка..
      Знам че имаш повече информация..
      Поздрави!

Коментар

• Протокол от Общото събрание на акционерите
        И при Мрежи и при Продажби фондовете не приемат предложенията на мажоритаря за цесии, изкупуване на дългове и т.н.

Иначе маймуните на клона "преоценка" май натежават.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Монти, не се ли пада четвъртък всъщност?
          27 септември е в петък а 30 е в понеделник....
          За мен предпоследния ден на месеца е в петък а някой застрахователи се пускат и в последния ден....
          Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Вече е 160 лв и то при голям обем а преоценката е чак в петък...
            може пък да е по атрактивна от предишния път...
            Не е прероръка....
            Монти, не се ли пада четвъртък всъщност?

Коментар

• Вече е 160 лв и то при голям обем а преоценката е чак в петък...
              може пък да е по атрактивна от предишния път...
              Не е прероръка....

Коментар

Ще излитаме или ще потъваме...
                Залагам на първото ...като гледам поръчките купува....
                не е препоръка....
                Прогноза ,
                от 164 лв до 170 лв . до 30 септември....
                Едно време така си пишех в Булстрад ,Слънце бт ,Благоевград ВТ ,БТН ,Петрол...

Не е препоръка....

Коментар

• Ще излитаме или ще потъваме...
                  Залагам на първото ...като гледам поръчките купува....
                  не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                    Не съм казал, че е тъп който ги е купил, просто средно 11-12% което успях да направя тук за 9-10м. при ръст на Sofix за същия период с 50% ми се вижда малко неизгодно. Ако бях продал всичко на 179лв. щеше да е по-добре, но пуста лакомия.
                    Преди пет , шест месеца някой купува до 180 лв..
                    Преди два месеца ,други ги разправяха същото ,като продаваха на 130 лв ... хиляди бройки..
                    А някой купуваше хиляди от 130 до 164 лв ... след това...

Борсата е движение...
                    важното е да купуваш в ниското и да продаваш на високото...

Коментар

понеже съм тъп си купих....
                      да беше ги прподал на края на шестмесечието...
                      Не съм казал, че е тъп който ги е купил, просто средно 11-12% което успях да направя тук за 9-10м. при ръст на Sofix за същия период с 50% ми се вижда малко неизгодно. Ако бях продал всичко на 179лв. щеше да е по-добре, но пуста лакомия.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        Монти, разбира се надявам се да не се стига до такива работи де. Мислех си снабдителите са зле, ама чак пък толкова. Той шефа на ЕП го беше казал:
                        "Ние многократно сме алармирали, че се намираме в състояние на крайна декапитализаия. т.е. ако продължа фразата на Золфелнер, че те енергетиката е в спешно отделение - то ние сме в реанимация или поне на входа на реанимация", Стефан Абаджиев - Енерго ПРО.
                        Те и затова ще съдят държавата...
                        Не са дошли да губят пари....
                        Мисля ,че много им гледат в канчето и ще минат в нелегалност ... сиреч търгово..

Коментар

• Монти, разбира се надявам се да не се стига до такива работи де. Мислех си снабдителите са зле, ама чак пък толкова. Той шефа на ЕП го беше казал:
                          "Ние многократно сме алармирали, че се намираме в състояние на крайна декапитализаия. т.е. ако продължа фразата на Золфелнер, че те енергетиката е в спешно отделение - то ние сме в реанимация или поне на входа на реанимация", Стефан Абаджиев - Енерго ПРО.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Да, тук нещата не са толквоа зле, особено на цените на които се търгуват. И Енерго про мрежи и Чез Разпределение са оценени като за пред фалит наистина, докато компаниите е нормално да струват значително повече. За съжаление не е такава ситуаицията при снабдителните И при ЕП Продажби и при Чез Електро резултатите за 6-месечието са плачевни. Едното със загуба по-голяма от капитализацията му, другата с половината капитализация ... но ако не са направили сериозни промени от ДКЕВР и двете дружества си фалират според моите най-скромни сметки и то не им трябва още много време :XЕ надявам се освен популизъм и политически простотии, от ДКЕВР да направят и нещо по отговорно, за да не си блъскаме главите после всички и да се чудим откъде ни е дошло когато гръмне цялата система ...
                            На теория може да стане ,но на практика ,според мен....няма...
                            Въртят едни пари ,ти на мен аз на теб...

Коментар

• Да, тук нещата не са толквоа зле, особено на цените на които се търгуват. И Енерго про мрежи и Чез Разпределение са оценени като за пред фалит наистина, докато компаниите е нормално да струват значително повече. За съжаление не е такава ситуаицията при снабдителните И при ЕП Продажби и при Чез Електро резултатите за 6-месечието са плачевни. Едното със загуба по-голяма от капитализацията му, другата с половината капитализация ... но ако не са направили сериозни промени от ДКЕВР и двете дружества си фалират според моите най-скромни сметки и то не им трябва още много време :X
                              Е надявам се освен популизъм и политически простотии, от ДКЕВР да направят и нещо по отговорно, за да не си блъскаме главите после всички и да се чудим откъде ни е дошло когато гръмне цялата система ...

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                                Вчера приключих тук. Успех на които имат.

понеже съм тъп си купих....
                                да беше ги прподал на края на шестмесечието...

Коментар

Working...
                                X