If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
никой не харесва БФБ акциите за дългосрочна инвестиция май?
Жалко - надявах се някой да посочи нещо добро, което ще просъществува във времето и съответните аргументи разбира се.
не е така
просто в един портфейл с цел пенсиониране
основата трябва да е с акции със стабилен бизнес модел, изглед да продължат да съществуват и да споделят разбира се печалбата
акциите на БФБ също имат място в този портфейл, но са в друг раздел - например
рискови инвестиции или експерименти
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Според мен бъркаш, но и доста профита се объркаха точно в тази част!
Личен аматьорски анализ показва че точно това е проблема, прекалено много хора не искат да си подарят инвестициите, което води до малко патова ситуация. Все пак, фактора време е по-важен за тези които искат да печелят от търговия, тоест не са в печеливша позиция спрямо незаинтересованите..
Горният извод е базиран на реалните участия в публичните ни дружества.
Здрасти Проди, а не това не е моето мнение а като следя коментарите или по-скоро липсата на такива това заключавам.
Моето мнение го знаеш аз си харесвам особенно много 2 компаниики: 1-та държи малко над 5% от пазара на общо застраховане, а 2-та държи 5% от празара на лекарства.
Успех!
никой не харесва БФБ акциите за дългосрочна инвестиция май?.
Според мен бъркаш, но и доста профита се объркаха точно в тази част!
Личен аматьорски анализ показва че точно това е проблема, прекалено много хора не искат да си подарят инвестициите, което води до малко патова ситуация. Все пак, фактора време е по-важен за тези които искат да печелят от търговия, тоест не са в печеливша позиция спрямо незаинтересованите..
Горният извод е базиран на реалните участия в публичните ни дружества.
никой не харесва БФБ акциите за дългосрочна инвестиция май?
Жалко - надявах се някой да посочи нещо добро, което ще просъществува във времето и съответните аргументи разбира се.
Общо взето набуталите се безвъзвратно, не оценяте, че текущия доход е повече от нищо Казвам го като рентиер, който разчита и се кефи като дьете на всеки доход дето е готов да плати наемателя..
там е работата, че има компании, които всяка година увеличават дивидента
така с това увеличение биеш инфлацията и отделно ако реинвестираш дивидента
увеличаваш доходността
В БГ вярвам на следните дейности:
1. Аграрна икономика /просто защото на никой друг не му се работи това/
2. Туризъм - наистина имаме дадености и не вярвам, че ще пустеят, някой ден ще ги изкупят - законно или чрез трети лица. "Големите" трябва да почиват някъде за по-малко пари.
3. Полезни изкопаеми - ограничени са, но все пак ги има. Докато това е факт, мераклии за тях ще има.
Това е мнението ми за БГ, кажете прогнози за навън, че там е голямата сикира
че то тоя вид акция е по близо до облигация
само дето си след тях на опашката като се прецакат нещата
Общо взето набуталите се безвъзвратно, не оценяте, че текущия доход е повече от нищо Казвам го като рентиер, който разчита и се кефи като дьете на всеки доход дето е готов да плати наемателя..
Помним ти как с врътки на Развалината правеше хубави кинти. Земеш по 4 стинки, шитнеш по 6, после пак така...
Ландлордов - ного прав.
Кантарчев - беше очевидно - Мостът примерно се търгуваше на над 3 бимберици, а беше на загуба. Обяснявах, че за губеща акция не 3 Б, а 3 кинта не давам, а простаците ме обиждаха.
А Атерата имат перспективи за добро развитие още няколко години, докато цената на земицата връви нагоре. Може да имат и още доста години, но тук опираме до политически решения, които напримерно аз мога да зема, ако стана Дуче - затуй Атераджиите да ме подкрепят
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Кантарчев - Патките, Мостовете, Трейсовиците бяха смехотворни акции и това се виждаше и без цъкли и аз си изпочупих две клавиатури да предупреждавам хората да не се набиват в тях. Помня когато Пушлякът и Развалината тоже бяха хитови - помня Развалината на Разбойник, преди да отиде на 3 стинки. Тогава пък строших три клавиатури и направих над 2800 поста във Войната на клонираните.
Атерата - кво - секси си е - има си перспективи и тия, дето я ръководят, от работата си разбират.
Е, в началото патките и трйсърите не се усещаха, че ще спихнат толкова. Дори трейса все още се носи на стара слава. Не е спихнало като патката. 1500 пъти презаписано Ipo, участващи капитали - проценти от БВП на цялата държава .... А сега трета глуха. Но какво ще кажеш за цкб и странната птица еубг. Процеса като възгласи наподобява сегашните очаквания като "секси" - атерата. Какво й е секси - не е съвсем ясно. Дали са 2-3дивидентa, a за ползата от кадърния мениджмънт се изхожда от мисълта, че цената на земята ще е само нагоре... Ще видим, какво предстои. Дано няма ново увеличение на капитала
Не е препоръка
Кантарчев - Патките, Мостовете, Трейсовиците бяха смехотворни акции и това се виждаше и без цъкли и аз си изпочупих две клавиатури да предупреждавам хората да не се набиват в тях. Помня когато Пушлякът и Развалината тоже бяха хитови - помня Развалината на Разбойник, преди да отиде на 3 стинки. Тогава пък строших три клавиатури и направих над 2800 поста във Войната на клонираните.
Атерата - кво - секси си е - има си перспективи и тия, дето я ръководят, от работата си разбират.
Коментар