IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дойде ли време за теглене на кредит за покупки на БФБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Представи си че не си спал/а както трябва три дена. Боли те зъб, лекувал/а си го със смес с водка с бира. И в шест сутринта съседа ти е решил че трябва да кърти стени с канго, а на теб камбаните на александър невски ти бият в черепната кутия. И в тази ситуация си помисли за борсата - колко зле може да стане. Е със сигурност има някаква вероятност да стане и толкова зле.
    Така е винаги може и по-зле

Както с Хдпат примерно или ОТЗК

Абе, мисля, че не всичко на БФБ е Хдпат или ОТЗК

Едно от портфолио от 5-6 компании, все ще ме наведе на 3-4 успешни позиции - търся 100-200% ръст

25% собствени пари, 75% потребителски кредит за 5-7 г. - как ви се вижда като съотношение? 10% винаги налични в кеш, за месечните вноски

Коментар

• Първоначално изпратено от Portfolio Manager Разгледай мнение
      Та кое не е риск в България

Но все пак тук рисковете вече или така да се каже лошите сценарии - дори най-лошите, които никога не съм и представял през 2008 г. - вече са реализирани - димек какво по лошо от това, може да се очаква?
      Представи си че не си спал/а както трябва три дена. Боли те зъб, лекувал/а си го със смес с водка с бира. И в шест сутринта съседа ти е решил че трябва да кърти стени с канго, а на теб камбаните на александър невски ти бият в черепната кутия. И в тази ситуация си помисли за борсата - колко зле може да стане. Е със сигурност има някаква вероятност да стане и толкова зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
        Съгласен

Има надежда - пак да има чужди инвестиции в БГ в такъв размер, защо не и повече даже - гледаме парите се чувстват вече неудобно в някои Европейски държави

Не бива да се изключва, както и не бива да се мисли, че преди да дойдат ще ни се обадят да ни кажат да знаем, че идват

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Според мен момента е много подходящ за покупка на акциите на БФБ. Даже изключително подходящ.

Но да купуваш с кредит е изключително рисковано и може да загубиш всичко!

Т.ч. момента е подходящ за покупка на акции, но аз не бих купувал на кредит!

Успех и умната!
          Съгласен!
          Купувай смело, но май не е добре да е на кредит. След Гърция идва Испания, а после може и третата икономика в ЕС И....я, та не се знае май кога ще тръгнем!

Коментар

• Първоначално изпратено от Portfolio Manager Разгледай мнение
            Сори, не съм толкова запознат с финансите - само просто сметки смятам

FDI?
            http://lmgtfy.com/?q=FDI#seen
            The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Ще се изкара някой лев, но лудница каквато беше 2006-2008 никога вече няма да има. Към момента има доста подценени компании, които ще покажат добри резултати, когато кризата поотмине. Но към момента купуването на акции според мен би било самоубийство.

Гледай макро рамката първо в Европа и после в България. Ръстът на нашата борса имаше най-голяма корелация с FDI и после с инфлацията. Това съм го смятал с още 20тина параметъра. Ако вярваш на статистика go for it.
              Сори, не съм толкова запознат с финансите - само просто сметки смятам

FDI?

Коментар

• Давай, че испускаш момента.

Коментар

• Според мен момента е много подходящ за покупка на акциите на БФБ. Даже изключително подходящ.

Но да купуваш с кредит е изключително рисковано и може да загубиш всичко!

Т.ч. момента е подходящ за покупка на акции, но аз не бих купувал на кредит!

Успех и умната!
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    давай смело, ипотекирай апартамента и го издумкай в акции. Все едно дали на БФб или чужди все ще са подходящи.

Само след шест месеца ще си живото доказателство на това че каквото не те убива те прави по-силен. Нерви като стоманени струни и бебешки сън.
                    Та кое не е риск в България

Но все пак тук рисковете вече или така да се каже лошите сценарии - дори най-лошите, които никога не съм и представял през 2008 г. - вече са реализирани - димек какво по лошо от това, може да се очаква?

Коментар

• Ще се изкара някой лев, но лудница каквато беше 2006-2008 никога вече няма да има. Към момента има доста подценени компании, които ще покажат добри резултати, когато кризата поотмине. Но към момента купуването на акции според мен би било самоубийство.

Гледай макро рамката първо в Европа и после в България. Ръстът на нашата борса имаше най-голяма корелация с FDI и после с инфлацията. Това съм го смятал с още 20тина параметъра. Ако вярваш на статистика go for it.

Коментар

• давай смело, ипотекирай апартамента и го издумкай в акции. Все едно дали на БФб или чужди все ще са подходящи.

Само след шест месеца ще си живото доказателство на това че каквото не те убива те прави по-силен. Нерви като стоманени струни и бебешки сън.

Коментар

Не естествено.
                          Не е похдодящо времето или въобще не е подходящо.

Виж, ако ще играя, ще играя за да печеля.

За 20-30% печалба няма да си мръдна пръста на БФБ.

Коментар

• Не естествено.

Коментар

• Дойде ли време за теглене на кредит за покупки на БФБ?

Здравейте,

Правил съм го преди 2006 г.-2007 г. Цените бяха други, доста по-високи от сегашните. Загубих. Съвзех се последните 2-3 г.. Сега пак поглеждам към БФБ от време на време - нахлуват стари мисли

Чудя се и бих желал съвети - в сегашната ситуация и цени - удачно ли е да се купуват акции на БФБ на кредит? Единственото, което ме провокира са ниските цени, не за друго

Мерси за отговорите и съветите предварително
                            Working...
                            X