IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дойде ли време за теглене на кредит за покупки на БФБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    интересно ми е какво би си купил с тоя кредит? АДСИЦ, банки или друго?
    На две вече съм се спрял - имал съм от тях преди, и мисля сега спадът не съответства на нормалността сега: Топливо (най-дората ми печалба е била напракитика там) и Зърнените

Мисля, сега не е като през 2007 г. - може свободно да си каже човек какво купува и какво смята да купува, тогава не можеше, щото още в 09:30 някой те е изпреварил

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      наистина колегата е сложил много глупава снимка
      Поправих се

Бях си сложил любимата актриса, ама карай

Коментар

• наистина колегата е сложил много глупава снимка
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• На този въпрос бих ти отговорил след около месец и половина.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• интересно ми е какво би си купил с тоя кредит? АДСИЦ, банки или друго?

Коментар

• Първоначално изпратено от Portfolio Manager Разгледай мнение
              Мерси за съвета
              ...
              Кофти аватар За другото - персонално решение е!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Аз вече казах какво мисля. Всичко зависи от толеранса ти на риск. Ако това ще ти изпили нервите не си заслужава. Ако не, и не разчиташ да си плащаш кредита от печалби от борсата, е просто една доста рискова стратегия. И като всеки риск или правиш пари от него или губиш.
                Мерси за съвета

Имам опит с бизнес в реалния сектор. И навън не е много по лесно или приятно

Тук, поне на БФБ седяш на лаптопа (може да си пиеш и бирата между временно и похапваш чипс) и си бачкаш - тихо и и полека

Даже и данък печалбя няма после - чиста работа стига да има печалба де

Нервите ги лекувам с повече бира

Коментар

Така е винаги може и по-зле

Както с Хдпат примерно или ОТЗК

Абе, мисля, че не всичко на БФБ е Хдпат или ОТЗК

Едно от портфолио от 5-6 компании, все ще ме наведе на 3-4 успешни позиции - търся 100-200% ръст

25% собствени пари, 75% потребителски кредит за 5-7 г. - как ви се вижда като съотношение? 10% винаги налични в кеш, за месечните вноски
                  Аз вече казах какво мисля. Всичко зависи от толеранса ти на риск. Ако това ще ти изпили нервите не си заслужава. Ако не, и не разчиташ да си плащаш кредита от печалби от борсата, е просто една доста рискова стратегия. И като всеки риск или правиш пари от него или губиш.

Коментар

• Може да се направи една анкета към темата да гласуваме.
                    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Не много е рано още- кредит за акции се тегли при твърдо растящ пазар
                      То ясно, да има положителен поток към борсата

Ама ще е изтърван момента - едни 100% поне ще са заминали.

А и твърдо растящ пазар - дали ще има в световен мащаб вече при тази обвързаност на финансовите ситеми - беше САЩ, сега Европа, след 2 г. ще стане нещо в Азия - стабилност така или иначе не се очаква според мен

Но мисля, че въпреки всичко има основания и потенциал за разтеж дори на БФБ

Коментар

• [QUOTE=Portfolio Manager;1059266953]
                        Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение

Няма какво да питам - аз знам - и на мен са ми гърмяли репата! От лакомия

Не говоря за репа, където по всяко време банката кредитор може да ти продаде актива, понеже е паднала цената под лимита

Говоря за потребителски кредит - хоризонт 5-7 г. Може и 10 г.

... не са ти гърмяли - ако разсъждаваш ВЕЧЕ така... /лично мнение/...

... но ако си имаш "хоризонт" - това си е вече половин стратегия - ми действай, де - какво се колебаеш?
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• [QUOTE=zarco;1059266951]
                          Първоначално изпратено от Portfolio Manager Разгледай мнение
                          Та кое не е риск в България

Но все пак тук рисковете вече или така да се каже лошите сценарии - дори най-лошите, които никога не съм и представял през 2008 г. - вече са реализирани - димек какво по лошо от това, може да се очаква?[/QUOTE]

В първия си пост казваш, че това - ЕДИНСТВЕНО, което те е провокирало, било "ниските цени" и "не за друго"... Та лично на мен ми е интересно - какви критерии използваш, за да изработиш толкова желязната с-ТИ мотивация "НЕ ЗА ДРУГО!"...?

... дИмек - аз не схващам - кои са лошите сценарии, които сам си допускал при възходящият тренд, но ако си допускал такива сценарии - ние от сега можем да ти се кланяме и да целуваме земята под нозете ти...

... все пак - при наличието /ВЕЧЕ/ на лошите сценарии, за които говориш - АКО не можем да очакваме по-лоши - ами че - да си сключваме масово репАта, да залагаме - кой - кВот има - и да се бухваме, белким вземем някой процент...
                          Попитай хората, на които са им "гърмяли" репАта...

/аз не съветвам никого да предприема, или да изчаква нещо/, защото не мисля, че мога да дам адекватен съвет в тоя момент... Само си спомням някои трагедии...

...дори не мога да отговоря, ДАЛИ и КАКВО по-лошо може да се очаква... Всичко /а борсата - най-много!/ - е непредсказуемо... , но верен индикатор са именно таксиметровите шофьори, които с интереса си - ще ни покажат кога е времето..., когато някои вече ще продават и ще се хилят самодоволно...

Успехи, но всички яйца в кошницата - е прекалено хазартен вариант...
                          Няма какво да питам - аз знам - и на мен са ми гърмяли репата! От лакомия

Не говоря за репа, където по всяко време банката кредитор може да ти продаде актива, понеже е паднала цената под лимита

Говоря за потребителски кредит - хоризонт 5-7 г. Може и 10 г.

Коментар

• Не много е рано още- кредит за акции се тегли при твърдо растящ пазар

Коментар

Та кое не е риск в България

Но все пак тук рисковете вече или така да се каже лошите сценарии - дори най-лошите, които никога не съм и представял през 2008 г. - вече са реализирани - димек какво по лошо от това, може да се очаква?

В първия си пост казваш, че това - ЕДИНСТВЕНО, което те е провокирало, било "ниските цени" и "не за друго"... Та лично на мен ми е интересно - какви критерии използваш, за да изработиш толкова желязната с-ТИ мотивация "НЕ ЗА ДРУГО!"...?

... дИмек - аз не схващам - кои са лошите сценарии, които сам си допускал при възходящият тренд, но ако си допускал такива сценарии - ние от сега можем да ти се кланяме и да целуваме земята под нозете ти...

... все пак - при наличието /ВЕЧЕ/ на лошите сценарии, за които говориш - АКО не можем да очакваме по-лоши - ами че - да си сключваме масово репАта, да залагаме - кой - кВот има - и да се бухваме, белким вземем някой процент...
                              Попитай хората, на които са им "гърмяли" репАта...

/аз не съветвам никого да предприема, или да изчаква нещо/, защото не мисля, че мога да дам адекватен съвет в тоя момент... Само си спомням някои трагедии...

...дори не мога да отговоря, ДАЛИ и КАКВО по-лошо може да се очаква... Всичко /а борсата - най-много!/ - е непредсказуемо... , но верен индикатор са именно таксиметровите шофьори, които с интереса си - ще ни покажат кога е времето..., когато някои вече ще продават и ще се хилят самодоволно...

Успехи, но всички яйца в кошницата - е прекалено хазартен вариант...
                              Last edited by zarco; 04.06.2012, 21:38.
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                Според мен момента е много подходящ за покупка на акциите на БФБ. Даже изключително подходящ.

Но да купуваш с кредит е изключително рисковано и може да загубиш всичко!

Т.ч. момента е подходящ за покупка на акции, но аз не бих купувал на кредит!

Успех и умната!
                                Ееееееее, Схема, май не си толкова сигурен, щом очакваш и лош сценарий. Аз съм обмислял да си продам един от 7-те имота и да го обменя в БФБ щото се очаква приватизация и ако я купят австрийците особено очаквам сериозно раздвижване. Но като знам всичките президенти и управителни съвети на търгуемите дружества какви са, направо се отвращавам. Виж ако пуснат австрийски , ще се включа с удоволствие примерно в Щаер или Редбул!

Коментар

Working...
                                X