IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-голямата тайна на финансовите пазари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
    Абсолютно доказано, най-големите глупости правени на финансовите пазари са само и единствено от професионалистите - Лехман Брадърс, балона с ипотечни облигации на държави като Гърция (какво са виновни гърците, като е имало кой да им дава пари), на БФБ най-големите глупости с инфраструктурните компании, да не би да са измисляни от индивидуални а, или ОТЗК и т.н.

Много рядко е според мен да срещнеш някой със собствени средства да купува прекалено скъпо или да продава за без пари - дори и да го прави , той има право щото парите са си негове и в крайна сметка всеки сам си решава
    Големи са по-мащаб - просто защото управляват големи пари. Като относителна стойност обаче са нищо. Всеки форекс спекулант е направил много големи глупости измерени като процентна загуба, дори и от най-некадърните професионалисти.

Ти си успял за една година, последната една година - която при това не беше чак толкова лоша година да си затриеш от портфейла по-голям процент и от най-зле представящите се ДФ през най-лошата 2009, да неговорим за ПФ, защото те макар и да нреализираха загуби всъщност тези загуби си бяха доста умерени.

Коментар

За другите неща не е така - по добре е да се търси съвет от специалист - водопроводчик, майстор - те поне няма как да те излъжат - работа им се вижда и е ясно измерима.
      Ааа, не съм съгласен - автомобилен монтьор така може да те излъже ако не си в час че.. и се случва, редовно. Бил съм свидетел - водопроводчик, който взе 160лв за 30 минути работа и то некачествена. Строителни бачкатори - 2000лв за зидане на стена с ИТОНГ 2 квадратни метра. Не можах да се намеся, ама то може ли да огряваш навсякъде.. Пък и всеки има право да хвърля парите си както желае.
      Та - пробват се и още как. И то успешно.
      Все пак на всеки му се налага да ползва водопроводчик и ред подобни, така както на мен ми се налага да ползвам лекар понякога. И тогава зависиш от този човек. Ако той не е читав - лошо. По същия начин и с финансите. Неприятното е, че наистина се навъдиха там много такива некомпетентни, но навсякъде ги има .
      "Глупостта е равномерно разпределена по Земята" - мисъл на неизвестен автор.
      Така е и с умността.
      Last edited by verimg; 16.05.2012, 18:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
        Има вярно в това.
        Ако тръгне всеки сам да си прави редица неща, аз ще съм доволен лично. Мога плочки да сменям, резистори да поя, да сменям "биалтеки", да кося и прекопавам.
        Тази тема ми става любима
        И аз съм навит така, защото всеки ъкъл дава, ама продукт е създал 0! Само менажери, шефове, отговорници и накрая няма кой 1 пирон да забие като хората Какво ми менажират ........? Интересно е и жените какво ще правят в тоя строй, че и те само ъкълища и идеи раздават на толкова тъпите изпълнители !

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          .Нали виждаш като сам си управляваш парите, какви са ти резултатите.
          А така, при мен специално след 100тина години ще е избита първоначалната инвестиция ако се смилят и дават по някоя стотинка дивидент. Иначе си губя константно, без проблеми!

Коментар

• И сега когато знаем истината това как ще ни помогне.

Да извадиме парите от доверителните фондове ли.

То кризата с Гърция стига и само и трябва на умрелата ни борса хората да тръгнат да си вадят парите от фондовете направо борсата ни ще приключи.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
              Има вярно в това.
              Ако тръгне всеки сам да си прави редица неща, аз ще съм доволен лично. Мога плочки да сменям, резистори да поя, да сменям "биалтеки", да кося и прекопавам.
              Да му мисли този, който не може. Тогава ще му искам пари да дойде да го науча обаче!!. Или - ако няма пари, но все пак желание да се научи - ще си отработи обучението. И така ще се върнем в началото на промишлената ера. Което всъщност не се приема единствено от неможещите да правят нищо освен спекулации.

Звучи невероятно(може би), но тогава толкова обсъжданият "златен стандарт" май ще си бъде точно на мястото. Независимо дали ще става дума за злато или друга форма на доверие между хората.
              Защото това, което те е накарало да пуснеш тази тема е именно усещането за липса на доверие при икономическите операции. Въпреки всички опити да се замаскира - да така е, липсва доверие, прекалено много станаха "спекулантите".. дори се наричат "инвеститори". Дори езикът ни се е променил - казваме - инвестирам в тази мацка, в кола? И като го кажеш 1000 пъти какво става - аха да си повярваш. Някой си и вярват. Така са по-убедителни.
              За другите неща не е така - по добре е да се търси съвет от специалист - водопроводчик, майстор - те поне няма как да те излъжат - работа им се вижда и е ясно измерима.

Говориме, само за финансовите услуги като управление на портфейли - там е измамата, понеже никога доказано исторически е, не действат в интерес на инвестиралите
              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Това е проблемът, и моя съвет е - управлявайте си сами парите! Винати ще е по добре, отколкото ако ги дадете на т.н. професионалисти
                Има вярно в това.
                Да му мисли този, който не може. Тогава ще му искам пари да дойде да го науча обаче!!. Или - ако няма пари, но все пак желание да се научи - ще си отработи обучението. И така ще се върнем в началото на промишлената ера. Което всъщност не се приема единствено от неможещите да правят нищо освен спекулации.

Звучи невероятно(може би), но тогава толкова обсъжданият "златен стандарт" май ще си бъде точно на мястото. Независимо дали ще става дума за злато или друга форма на доверие между хората.
                Защото това, което те е накарало да пуснеш тази тема е именно усещането за липса на доверие при икономическите операции. Въпреки всички опити да се замаскира - да така е, липсва доверие, прекалено много станаха "спекулантите".. дори се наричат "инвеститори". Дори езикът ни се е променил - казваме - инвестирам в тази мацка, в кола? И като го кажеш 1000 пъти какво става - аха да си повярваш. Някой си и вярват. Така са по-убедителни.

п.п. Просто лирично отклонение,
                Това да си добър в каквото и да е, включително и в спекулациите , заслужава само респект естествено.
                Last edited by verimg; 16.05.2012, 18:28.

Коментар

.Нали виждаш като сам си управляваш парите, какви са ти резултатите. Човек опроделено и сам може да си управлява добре, ако има едни поне 5 години опит, в които ще се е справял много по-зле. Разбира се нищо не гарантира че и след 50 години опит ще се справя по-добре

А професионалистите могат да са всякакви, но поне глупостите които правят са много по-малки от тези на хора без опит.
                  Абсолютно доказано, най-големите глупости правени на финансовите пазари са само и единствено от професионалистите - Лехман Брадърс, балона с ипотечни облигации на държави като Гърция (какво са виновни гърците, като е имало кой да им дава пари), на БФБ най-големите глупости с инфраструктурните компании, да не би да са измисляни от индивидуални а, или ОТЗК и т.н.

Много рядко е според мен да срещнеш някой със собствени средства да купува прекалено скъпо или да продава за без пари - дори и да го прави , той има право щото парите са си негове и в крайна сметка всеки сам си решава
                  There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    Та Леман си беше миниатюрна глупост!!!
                    Ами с 2% собствен капитал и 98% дълг повечето аматьори ще фалират за един месец, а Лемън са издържали години наред

Коментар

.Нали виждаш като сам си управляваш парите, какви са ти резултатите. Човек опроделено и сам може да си управлява добре, ако има едни поне 5 години опит, в които ще се е справял много по-зле. Разбира се нищо не гарантира че и след 50 години опит ще се справя по-добре

А професионалистите могат да са всякакви, но поне глупостите които правят са много по-малки от тези на хора без опит.
                      Та Леман си беше миниатюрна глупост!!!

Коментар

Това е проблемът, и моя съвет е - управлявайте си сами парите! Винати ще е по добре, отколкото ако ги дадете на т.н. професионалисти

Коментар

• Най-голямата тайна на финансовите пазари

Вчера покрай откриването на една тема за дългосрочно управление на спестявания под форма на животозастраховха, и като преценя на наблюденията си, мога да заключа следното:

Най-голямата тайна (може да го наречете още измама) на финансовите пазари, оттам и защо наблюдаваме такива флуктуации и волатилност, лутания между състояния на балон и депресивни сривове в цените на акциите, е следната - финансовите пазари се движават на база колективно управлявани схеми, като пенсионни, застрахователни, инвестиционни фондове, управлявани откровено некадърни и корумпирани и т.н. портфолио мениджери и професионалисти в бранша - само от тях идват балоните и после сривове, и причината за това, е че акциите, които те управляват не са техни съотвеното въобще нямат емпатия и съчувстивие върху парите на доверителите - могат да купуват и продават без проблем както не П/Е 50, така и на П/Е 5 - какво виждаме и на БФБ - това което им коства е само едно настискане на бутона

Ако, казвам, хората сами си управляваха парите и действат с тях като със своя собственост, никога нямаше да видим такива чудеса като Лехмън Брадърс, като Холдинг Пътища и ОТЗК на БФБ и т.н. Дори сегашните паники, са не от страх какво биха направили индивидуланите и независимите инвеститори, а от отново от страх какво биха направили т.н. професионалисти, които както казахме с едно натискане на бутона се разпореждат в 98% от случаите в ощърб на спестителите във фондовете - когато трябва да купуват, те са на кеш, когато трябва да продават, те купуват

Това е проблемът, и моя съвет е - управлявайте си сами парите! Винаги ще е по добре, отколкото ако ги дадете на т.н. професионалисти
                          Last edited by G.Gekko; 16.05.2012, 18:14.
                        Working...
                        X