а ти разбра ли, че става въпрос за непублична компания
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчисляване стойноста на акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеСпоред мен може да им се търси 2,47 на акциите!
Май наистина трябва да се търси диалог с д-р Каро. Акциите не са публични, така, че отклонението на хартиената стойност от фундамента може да бъде повече от драстичноLast edited by mechka uteshitelka; 15.04.2012, 11:57.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеНяма да ви из*дем хляба. Какви сте такива хора , като знаете нещо споделяйте , какво се вълчеете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеКакво значение в БГ има толкова печалбата - за сведение - окай, но не и за мейн поинт
Най-важното е чистият капитал - или собствен капитал - (както и ясното за активите), краткосррочни активи и пасиви да са окай, ниска задлъжнялост
всичко в момента в БГ трябва да е П/Б с дисконт от 0.50 до 0.90 ( в най-добрият случай)
най-важни са т.нер. 'чисти акции'
да ни е жив и здрав карото , още дълги години да ни радва с проникновенията и изобретенията сиТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеКакво значение в БГ има толкова печалбата - за сведение - окай, но не и за мейн поинт
Най-важното е чистият капитал - или собствен капитал - (както и ясното за активите), краткосррочни активи и пасиви да са окай, ниска задлъжнялост
всичко в момента в БГ трябва да е П/Б с дисконт от 0.50 до 0.90 ( в най-добрият случай)Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение...
Смяташ колко ще струват активите на фирмата, ако се разпродаде всичко на пазарни цени. Смяташ си дела от тази фирма. И това ти е долната граница на цената. От там нагоре каквото можеш да измъкнеш все си на далавера.Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеУмножаваш годишната си печалба по 5... Добавяш стойността на активите. Каквото получиш, като стойност за една акция това е цената, която някой би платил... Повече не, че не може ама надали...
всичко в момента в БГ трябва да е П/Б с дисконт от 0.50 до 0.90 ( в най-добрият случай)There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Геца, така поставен въпроса прави темата да изглежда наивно и предизвиква сарказъм и ирония (последните две - за сведение на Грую относно значение и контекст).
Ако е възможно, питай вашия счетоводител колко е собствения капитал, балансовото число, краткосрочната задлъжнялост и краткотрайните активи. Напиши ги или като отговор в темата или на лични до мен. Ще е полезно и да драснеш нещо за едрите активи, които имате, напр. земя в регулация 10дка в голям(среден, малък) град, хале (тухла, бетонови панели) 1000кв.м. на 30 години, бетонов възел с производителност 2 куб.м./ч., бетон-помпа стрела 21м., бетоновози - 2бр. Целта - да се ориентирам правена ли е скоро преоценка.
Това не изисква особени усилия, но все пак трябва да свършиш нещо за да сме поне малко по-конкретни и полезни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gecatax Разгледай мнениеЗдравейте,
някой може ли да ми каже как се изчислява стойността на акции в фирма, защото искам да продам малко акции но незнам каква цена да им искам?
Ако темата не е в правилния раздел се извинявам предварително!
Поздрави!
сферата на фирмата е строителство, от няколко години фирмата работи на загуба, пари никога не са ми давали, даже се наложи всички които имаме акции там да даваме, за да се изправи фирмата, но това така и не стана, искам да ги продам, защото няма смисъл да давам и да не получавам.Имам 17 дяла в фирмата, активи и т.н. още не знам, затова се интересувам само как се изчисляват горе-доло, не ми трябва нещо супер точно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеУмирам да чуя отговорите.
Коментар
Коментар