Първоначално изпратено от kokonut28
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна се ...... България да върви към фалит !Започна се ...... да вървим към фалит
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха, кокосовия орех взе да дава акъл. Ами че те тези в България значи са пълни баламурници за да купуват дълг на 4% и то по българско право, при положение че навън искат 8% и то по английското
Или се бъркам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе мен нещо друго ме смущава тук.... Тия работи с емитирането на дълг, обратното му изкупуване и въобще т.нар. "активно управление" на дълга, би трябвало да са относително поверителни. Щото вълците, акулите, а и по-дребната паплач, не спят. На времето си спомням, че Орешарски, а и Милен Велчев, действаха много дискретно. А сега Дянков бие барабана и казва какво точно ще прави, как ще го прави и кога ...... Та си мисля, да не вземат да го нагъзят като излезе на пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха, кокосовия орех взе да дава акъл. Ами че те тези в България значи са пълни баламурници за да купуват дълг на 4% и то по българско право, при положение че навън искат 8% и то по английскотоpodpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ има, кво да се прави, няма да можем да се финансираме на 4%. Не ни трябва по-висок от 3%. Трябва ни гладко движение вътре в икономиката. В момента ни трябват повече кинти, защото цялата държавна бюрокрация е сякаш събрана от гората - то нищо чудно и наистина да е така. И не могат да схвана че тяхната работа е бизнеса на бизнеса да върви гладко, а не тъпите бюрократи да се правят на управляващи същия този бизнес.podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе мен нещо друго ме смущава тук.... Тия работи с емитирането на дълг, обратното му изкупуване и въобще т.нар. "активно управление" на дълга, би трябвало да са относително поверителни. Щото вълците, акулите, а и по-дребната паплач, не спят. На времето си спомням, че Орешарски, а и Милен Велчев, действаха много дискретно. А сега Дянков бие барабана и казва какво точно ще прави, как ще го прави и кога ...... Та си мисля, да не вземат да го нагъзят като излезе на пазар.
Гледай сега как държавите от Еврозоната имат програма за цялата година колко ще емитират и изобщо имат всички подробности по външното си кредитиране. Дори и за парите от ЕЦБ сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokonut28 Разгледай мнениеОтвън лихвата която ни искат е 8% и нагоре пич! Не случайно Дянков пуска малки аукциончета и в БГ на по 3,5%!! Остави финансиите на Дянков и хората които ги разбират и си гледай кебап скарата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова са глупостите на БНБ и министерството на финансите. Просто са големи мързели и не искат да се затормозяват. Няма никакъв проблем да си правим дефицити от по 3%, стига да се финансират отвън.podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ има, кво да се прави, няма да можем да се финансираме на 4%. Не ни трябва по-висок от 3%. Трябва ни гладко движение вътре в икономиката. В момента ни трябват повече кинти, защото цялата държавна бюрокрация е сякаш събрана от гората - то нищо чудно и наистина да е така. И не могат да схвана че тяхната работа е бизнеса на бизнеса да върви гладко, а не тъпите бюрократи да се правят на управляващи същия този бизнес.
Коментар
-
Абе мен нещо друго ме смущава тук.... Тия работи с емитирането на дълг, обратното му изкупуване и въобще т.нар. "активно управление" на дълга, би трябвало да са относително поверителни. Щото вълците, акулите, а и по-дребната паплач, не спят. На времето си спомням, че Орешарски, а и Милен Велчев, действаха много дискретно. А сега Дянков бие барабана и казва какво точно ще прави, как ще го прави и кога ...... Та си мисля, да не вземат да го нагъзят като излезе на пазар.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЕто това ти е грешката. На нас ни трябва по-голям дефицит от тези 3%, но никой все още не го казва публично. Да не говорим тези 3% (по Закон) на каква цена ще се финансират отвън. "Отвън" има доста вълци, да знаеш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова са глупостите на БНБ и министерството на финансите. Просто са големи мързели и не искат да се затормозяват. Няма никакъв проблем да си правим дефицити от по 3%, стига да се финансират отвън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНадявам се да не се стига до унгарски сценарий. Колкото и да не ме засегне лично, не искам БГ да фалира за пореден път. А и наистина ще е смешно да стане това, при положение, че само Естония им по-добро съотношение Дълг/БВП в ЕС.
Геко, какво значи "да се вкарват, колкото може повече пари"???
То да се вкарват, ама трябва да знаеш и какво ще правиш с тях, щото парите си ИМАТ ЦЕНА, ако не си чувал. Ако ги държиш под дюшека и им плащаш цената/лихвата, значи си типичния Андрешко.
БаМките викаш не кредитират. Ами просто щото няма какво читаво да кредитират, иначе имат кеш да те заринат. Виж им коефицентите на ликвидност - по 30%. Това предполага МНОГО НИСКА ЕФЕКТИВНОСТ! Те затова и някои купуваха (поне допреди месец) ДЦК - демек кредитираха поне държавата, пък макар и на по-ниски нива, отколкото бате Пешо от Своге.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе очаквах от теб такова "чудене" относно дефицитите.
Ами то е много просто - ние сме във валутен борд и няма как да покриваме тези дефицитити, както го правят държавите със самостоятелна монетарна политика.
Това са глупостите на БНБ и министерството на финансите. Просто са големи мързели и не искат да се затормозяват. Няма никакъв проблем да си правим дефицити от по 3%, стига да се финансират отвън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Изобщо леко ми е странно за къв сме се вторачили чак толкова в тези дефицити.
Ами то е много просто - ние сме във валутен борд и няма как да покриваме тези дефицити, както го правят държавите със самостоятелна монетарна политика.
И добре си го казал, но не искаш да го приемеш:
-------------------------------
Твой цитат:
Все пак се надявам, че никой не прогнозира 10 г. на постоянен спад, защото това би могло да доведе до неприятни последици.
--------------------------------
Колкото по-дълго продължава агонията по света, толкова по-бързо ще се погребем. И изобщо не става дума за 10 години. Смятай в месеци.
Коментар
Коментар