IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна се ...... България да върви към фалит !Започна се ...... да вървим към фалит

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    След няколко месеца в Щатите имат избори Обама и финансовият екип ще направят всичко възможно да успокоят пазарите ,даже и да спреднат някое септемврииско рали.
    Това не е сигурно. Трябва да се следят социологическите изследвания. Ако републиканците започнат да набират голяма преднина, тогава големият капитал ще заложи на тях и няма да поддържа Обама, т.е. може да не поддържа и борсата, а ще кешира ралито досега.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Обясни го на Путин , който стиска еврата та да може като ги обезценят катастрофално да загуби максимално.Ние нямаме пари да строим , но те биха могли да си я финансират и после да я продадат построена на западняци за новите им пари.Не знам какво ги кара да си мислят, че икономическата депресия няма да се развърже...една война , мощен скок на петрола и инфлацията ще се изстреля по мощно от космическа совалка, без връщане назад.
      Няма какво на никой да обяснявам. Дянков в момента се пише на дребен хитрец.. Какво мисли ако може . След няколко месеца в Щатите имат избори Обама и финансовият екип ще направят всичко възможно да успокоят пазарите ,даже и да спреднат някое септемврииско рали. Така че ще спечелим но забравя следното като купи един път и свърши резервите защото тези парички няма да отидат за него за харчене а дирекно по направление за бреидитата/100 м ли ще останат/следващите ДЦК няма да имат американците избори и мисля и реитинга ще бъде по нисък и ще има висока доходност на по следващите много по висока.....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Дългът които Дянков смята да емитира не е голям. Въпросите обаче са, на какъв лихвен процент ще го получи и точно кога смята да го направи. Ще има един период от около 2-3 месеца (да се надяваме само толкова) тази година, който ще е изключително неприятен и ако съвпадне точно тогава лихвите може и да не са приятни. Още един въпрос - колко ще струва емирирането на самия дълг. И остава висящ тоя за парите вътре в страната. Ок. ще оправим дълговете като натрупаме още малко дългове, ами после? Ако нещата тук продължават да затъват по същия начин, след тази операция ще се наложи още една, после още една ....... А тя кризата в България няма да свърши без структурни реформи, без либерализацията на бизнеса, без озаптяване на монополите и без яко орязване на администрацията, която може да се каже е причината за изплюскването на парите последните години, не само в тоя кабинет, ами и при предния. Тоест, ако няма промени вътре в страната, този дълг ще е само началото на поредица от такива. Освен ако не се проявят още проблеми, като проблеми с банките и още някой..
        Напълно ясно е накъде отиват нещата:

        Износът забави спада си до 1,8% за февруари, но вносът ускори ръста до 12,8%

        Резултатът е 7-кратно увеличение на търговския дефицит през месеца на годишна база до 513 млн. лв.

        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...do-128,132803/

        Коментар


        • Монти

          Обясни го на Путин , който стиска еврата та да може като ги обезценят катастрофално да загуби максимално.Ние нямаме пари да строим , но те биха могли да си я финансират и после да я продадат построена на западняци за новите им пари.Не знам какво ги кара да си мислят, че икономическата депресия няма да се развърже...една война , мощен скок на петрола и инфлацията ще се изстреля по мощно от космическа совалка, без връщане назад.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Дългът които Дянков смята да емитира не е голям. Въпросите обаче са, на какъв лихвен процент ще го получи и точно кога смята да го направи. Ще има един период от около 2-3 месеца (да се надяваме само толкова) тази година, който ще е изключително неприятен и ако съвпадне точно тогава лихвите може и да не са приятни. Още един въпрос - колко ще струва емирирането на самия дълг. И остава висящ тоя за парите вътре в страната. Ок. ще оправим дълговете като натрупаме още малко дългове, ами после? Ако нещата тук продължават да затъват по същия начин, след тази операция ще се наложи още една, после още една ....... А тя кризата в България няма да свърши без структурни реформи, без либерализацията на бизнеса, без нови компании, без озаптяване на монополите и без яко орязване на администрацията поне до средните и нива в Северна и Централна Европа. Тоест, ако няма промени вътре в страната, този дълг ще е само началото на поредица от такива. Освен ако не се проявят още проблеми, като проблеми с банките и още някой. От 2009 г. до сега се загуби страшно много време и реформите които трябваше да са направени още 2009, до средата на 2010 не са дори започнати.
            Last edited by Jay Gould; 09.04.2012, 14:00.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
              Пак вдигам тоз пост нагоре !!!!!
              Къде се търгуват тези ДКЦ-та???
              На някоя световна борса ли са
              или на някво тайно място дето не го знаем??????
              То няма "конкретно място" - платформа или нещо подобно, мое и по телефона
              Иначе се котират по Ройтерс, Блумбърг и секво ...
              Договаряш, клиринговата къща праи сетълментите,
              и си в джаза ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                не 60, а 120К трябва да се махнат от държавна издръжка. Тогава ще има раздвижване в икономиката и ще почнем да отлепяме.

                Така е ... но в момента за разлика от полицията в армията върви едно 10 К съкращение. и затваряне на гарнизони и военни болници.....
                Та на борсата нови 10 К безработни и милиони левове компенсация защото ще им плащат над 10 заплати средно компенсация а някой градове без болници и препитание ....
                Решава ли се проблема...... трябва работа и производство....
                А белене беше едно такова място.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Мале, мале, какъв "експерт" се извъди, и как категорично ръсиш мнения. Ако си същия "експерт" и по финансовите въпроси, по-добре въобще не пиши в тая тема. Мда-а-а, много си прав, че на олигофрени не трябва да се дава правото да решават.
                  Няма експерти за непредвидени неща - това казвам. Това че занимаващите се с ядрена енергетика сте наясно с мерки за сигурност и предполагам си разбирате от работата, не означава, че тези мерки за сигурност не действат винаги само в даден диапазон. Това едва ли можеш да го отречеш. Но този диапазон на сигурност не е безкраен. Това също едва ли можеш да го отречеш. И има някакъв минимален шанс нещата да излязат извън този диапазон - това също едва ли можеш да го отречеш.

                  А да спорим дали нещо което е сигурно в 9 999 999 от случайте, но в 1 на 10 милиона създава брутална катастрофа си заслужава да се прави ми се струва безсмислено. За мен подобен риск не е оправдан. За теб очевидно е ок. За последните 30 г. имаме две брутални ядрени аварии. Нищо не пречи в следващите 30 да имаме още две такива. И единствения вариант да се застраховаме че в България няма да се случи подобно нещо е просто като нямаме ядрени централи. Както се разбира аз съм да спрем и козлодуй.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                    Май и идея си нямаш, при каква доходност се търгуват в момента български ДЦК-та в евро.
                    Пак вдигам тоз пост нагоре !!!!!
                    Къде се търгуват тези ДКЦ-та???
                    На някоя световна борса ли са
                    или на някво тайно място дето не го знаем??????
                    Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                      когато Борисов съкрати 60 К полицай тогава ще говориш за оправяне .....Кой ще го пази скоро от народната любов. Не могат горките не само 2 милиарда да поемат а следващите 2 до лятото на 2013 , кой ще поема.Защото всичко изядоха. Следва Сребърният фонд и резерва на БНБ На хоризонта идва МВФ.......
                      не 60, а 120К трябва да се махнат от държавна издръжка. Тогава ще има раздвижване в икономиката и ще почнем да отлепяме.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Какво правим с остатъчното топлоотделяне?
                        Питай Пирамида, той ще ти обясни....
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          Работил съм по изграждането на обекти които да устоят на директно попадение на ядрена бойна глава. Мисля, че проекта в белене ще бъде построен по съцият начин и може да потъне като цяло под земята при такъв трус но няма да му бъде разрушена конструкцията. Това ще рече ,че веднага ще се задействат и всички системи за изключване на реакторите. Не смятайте че някой ще ни позволи да строим ядрена бомба в близост до Централна и Западна Европа. Съвременните ядрени централи са обезопасени до степен която няма нищо общо с първите построени централи. Мерките за сигурност са изключителни.
                          Какво правим с остатъчното топлоотделяне?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                            Като видях заглавието си помислих - психичноболния СПЕКО се е появил пак, но се оказа че е другия. Някой от апокалиптосите ще направи ли предположение кога точно ще фалираме - щото аз това го слушам вече 3 години. Не че сме цъфнали и вързали ама за фалит и дума не може да става. Най много да свием и малкото дефицит който имаме и сме готови, е доста от пишещите във форума държавни служители ще останат без работа но крайно време е

                            когато Борисов съкрати 60 К полицай тогава ще говориш за оправяне .....Кой ще го пази скоро от народната любов. Не могат горките не само 2 милиарда да поемат а следващите 2 до лятото на 2013 , кой ще поема.Защото всичко изядоха. Следва Сребърният фонд и резерва на БНБ На хоризонта идва МВФ.......

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Но не си против ти самият, в качеството си на "енергиен олигофрен" да даваш "компетентно мнение" по проекта "Белене"

                              Нищо лично, само се бъзикам. И аз считам, че по определени въпроси пряката демокрация е вредна.
                              Единственният проблем пред проекта Белене е, че не е частен и затова няма бъдеще. Който и да е на власт този проект ще бъде една бездънна яма покрай която ще се угощават знайни и незнайни партийни протежета наричащи себе си бизнесмени.

                              Ако някой каже ще строя централата и после ще ви продавам тока еди как си - ами добре е дошъл, но строителство като това реализирано в последните 20 години е меко казано обир на бъдещите поколения, защото те ще плащат.

                              Нет5 ,
                              ти си пекан в енергийните работи, но тук проблема изнесен в плоскостта на корупцията и ценностната система на българския политически 'елит'....
                              иначе спор няма атома е доказан източник на ефтина енергия.

                              поздрави
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • България върви към прегръдка с МВФ... Боко обича да харчи и се дърпа, щото МВФ дава пари срещу условия, а от пазарите може да вземе пари, които ще опука, както си иска...

                                След изборите новото провителство няма да има избор...

                                Коментар

                                Working...
                                X