Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна се ...... България да върви към фалит !Започна се ...... да вървим към фалит
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеОбясни го на Путин , който стиска еврата та да може като ги обезценят катастрофално да загуби максимално.Ние нямаме пари да строим , но те биха могли да си я финансират и после да я продадат построена на западняци за новите им пари.Не знам какво ги кара да си мислят, че икономическата депресия няма да се развърже...една война , мощен скок на петрола и инфлацията ще се изстреля по мощно от космическа совалка, без връщане назад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеДългът които Дянков смята да емитира не е голям. Въпросите обаче са, на какъв лихвен процент ще го получи и точно кога смята да го направи. Ще има един период от около 2-3 месеца (да се надяваме само толкова) тази година, който ще е изключително неприятен и ако съвпадне точно тогава лихвите може и да не са приятни. Още един въпрос - колко ще струва емирирането на самия дълг. И остава висящ тоя за парите вътре в страната. Ок. ще оправим дълговете като натрупаме още малко дългове, ами после? Ако нещата тук продължават да затъват по същия начин, след тази операция ще се наложи още една, после още една ....... А тя кризата в България няма да свърши без структурни реформи, без либерализацията на бизнеса, без озаптяване на монополите и без яко орязване на администрацията, която може да се каже е причината за изплюскването на парите последните години, не само в тоя кабинет, ами и при предния. Тоест, ако няма промени вътре в страната, този дълг ще е само началото на поредица от такива. Освен ако не се проявят още проблеми, като проблеми с банките и още някой..
Износът забави спада си до 1,8% за февруари, но вносът ускори ръста до 12,8%
Резултатът е 7-кратно увеличение на търговския дефицит през месеца на годишна база до 513 млн. лв.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...do-128,132803/
Коментар
-
Монти
Обясни го на Путин , който стиска еврата та да може като ги обезценят катастрофално да загуби максимално.Ние нямаме пари да строим , но те биха могли да си я финансират и после да я продадат построена на западняци за новите им пари.Не знам какво ги кара да си мислят, че икономическата депресия няма да се развърже...една война , мощен скок на петрола и инфлацията ще се изстреля по мощно от космическа совалка, без връщане назад.D.Y.F-091066
Коментар
-
Дългът които Дянков смята да емитира не е голям. Въпросите обаче са, на какъв лихвен процент ще го получи и точно кога смята да го направи. Ще има един период от около 2-3 месеца (да се надяваме само толкова) тази година, който ще е изключително неприятен и ако съвпадне точно тогава лихвите може и да не са приятни. Още един въпрос - колко ще струва емирирането на самия дълг. И остава висящ тоя за парите вътре в страната. Ок. ще оправим дълговете като натрупаме още малко дългове, ами после? Ако нещата тук продължават да затъват по същия начин, след тази операция ще се наложи още една, после още една ....... А тя кризата в България няма да свърши без структурни реформи, без либерализацията на бизнеса, без нови компании, без озаптяване на монополите и без яко орязване на администрацията поне до средните и нива в Северна и Централна Европа. Тоест, ако няма промени вътре в страната, този дълг ще е само началото на поредица от такива. Освен ако не се проявят още проблеми, като проблеми с банките и още някой. От 2009 г. до сега се загуби страшно много време и реформите които трябваше да са направени още 2009, до средата на 2010 не са дори започнати.Last edited by Jay Gould; 09.04.2012, 15:00.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеПак вдигам тоз пост нагоре !!!!!
Къде се търгуват тези ДКЦ-та???
На някоя световна борса ли са
или на някво тайно място дето не го знаем??????
Иначе се котират по Ройтерс, Блумбърг и секво ...
Договаряш, клиринговата къща праи сетълментите,
и си в джаза ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене 60, а 120К трябва да се махнат от държавна издръжка. Тогава ще има раздвижване в икономиката и ще почнем да отлепяме.
Така е ... но в момента за разлика от полицията в армията върви едно 10 К съкращение. и затваряне на гарнизони и военни болници.....
Та на борсата нови 10 К безработни и милиони левове компенсация защото ще им плащат над 10 заплати средно компенсация а някой градове без болници и препитание ....
Решава ли се проблема...... трябва работа и производство....
А белене беше едно такова място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеМале, мале, какъв "експерт" се извъди, и как категорично ръсиш мнения. Ако си същия "експерт" и по финансовите въпроси, по-добре въобще не пиши в тая тема. Мда-а-а, много си прав, че на олигофрени не трябва да се дава правото да решават.
А да спорим дали нещо което е сигурно в 9 999 999 от случайте, но в 1 на 10 милиона създава брутална катастрофа си заслужава да се прави ми се струва безсмислено. За мен подобен риск не е оправдан. За теб очевидно е ок. За последните 30 г. имаме две брутални ядрени аварии. Нищо не пречи в следващите 30 да имаме още две такива. И единствения вариант да се застраховаме че в България няма да се случи подобно нещо е просто като нямаме ядрени централи. Както се разбира аз съм да спрем и козлодуй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМай и идея си нямаш, при каква доходност се търгуват в момента български ДЦК-та в евро.
Къде се търгуват тези ДКЦ-та???
На някоя световна борса ли са
или на някво тайно място дето не го знаем??????Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
когато Борисов съкрати 60 К полицай тогава ще говориш за оправяне .....Кой ще го пази скоро от народната любов. Не могат горките не само 2 милиарда да поемат а следващите 2 до лятото на 2013 , кой ще поема.Защото всичко изядоха. Следва Сребърният фонд и резерва на БНБ На хоризонта идва МВФ.......това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКакво правим с остатъчното топлоотделяне?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеРаботил съм по изграждането на обекти които да устоят на директно попадение на ядрена бойна глава. Мисля, че проекта в белене ще бъде построен по съцият начин и може да потъне като цяло под земята при такъв трус но няма да му бъде разрушена конструкцията. Това ще рече ,че веднага ще се задействат и всички системи за изключване на реакторите. Не смятайте че някой ще ни позволи да строим ядрена бомба в близост до Централна и Западна Европа. Съвременните ядрени централи са обезопасени до степен която няма нищо общо с първите построени централи. Мерките за сигурност са изключителни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеКато видях заглавието си помислих - психичноболния СПЕКО се е появил пак, но се оказа че е другия. Някой от апокалиптосите ще направи ли предположение кога точно ще фалираме - щото аз това го слушам вече 3 години. Не че сме цъфнали и вързали ама за фалит и дума не може да става. Най много да свием и малкото дефицит който имаме и сме готови, е доста от пишещите във форума държавни служители ще останат без работа но крайно време е
когато Борисов съкрати 60 К полицай тогава ще говориш за оправяне .....Кой ще го пази скоро от народната любов. Не могат горките не само 2 милиарда да поемат а следващите 2 до лятото на 2013 , кой ще поема.Защото всичко изядоха. Следва Сребърният фонд и резерва на БНБ На хоризонта идва МВФ.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНо не си против ти самият, в качеството си на "енергиен олигофрен" да даваш "компетентно мнение" по проекта "Белене"
Нищо лично, само се бъзикам. И аз считам, че по определени въпроси пряката демокрация е вредна.
Ако някой каже ще строя централата и после ще ви продавам тока еди как си - ами добре е дошъл, но строителство като това реализирано в последните 20 години е меко казано обир на бъдещите поколения, защото те ще плащат.
Нет5 ,
ти си пекан в енергийните работи, но тук проблема изнесен в плоскостта на корупцията и ценностната система на българския политически 'елит'....
иначе спор няма атома е доказан източник на ефтина енергия.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар