Предвиждам фалит на разпространители на светещи вързанки, разносители на спагети болонезе и други крупни анализатори на финансовите пазари и геополитиката.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна се ...... България да върви към фалит !Започна се ...... да вървим към фалит
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТези пари изградиха черноморието
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАма нали разбираш, че това "работи" за САЩ. В България колкото повече притискаш сивата икономика, толкова повече тя излиза от страната.
Неправилно е да се съпоставят САЩ и България в това отношение.
Сивата икономика в Бъргария паразитира на гърба на държавата (нас) чрез държавните служители. Прекъснеш ли тази връзка и сивите капитали поемат извън границата ни с невероятна скорост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсъщност е прав донякъде. Една от причините през 2008 г. САЩ да започнат кампания срещу швейцарските банки, бе за да привлекат повече черни пари на карибските острови, от където влизането им в американската икономика е много по-вероятно.
Неправилно е да се съпоставят САЩ и България в това отношение.
Сивата икономика в България паразитира на гърба на държавата (нас) чрез държавните служители. Прекъснеш ли тази връзка и сивите капитали поемат извън границата ни с невероятна скорост.Last edited by anon6706; 09.04.2012, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
Ти верно си хванат "отнякъде".
Това е все едно да живееш в проядена от термити дървена къща и да очакваш в момент на буря термитите да ти помогнат да оцелее имота ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
Това е все едно да живееш в проядена от термити дървена къща и да очакваш в момент на буря термитите да ти помогнат да оцелее имота ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
Има ли някой представа какъв е потенциала на сивата икономика в БГ? Това е толкова силен буфер
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеВ Словения не знам как е
Може и да са яли кюфтаци там
Но тук, нито кюфтаци сме яли, нито сме имали техиния стандард, отделно БГ има много буфери и много силна сива икономика
Има ли някой представа какъв е потенциала на сивата икономика в БГ? Това е толкова силен буфер
Коментар
-
В Словения не знам как е
Може и да са яли кюфтаци там
Но тук, нито кюфтаци сме яли, нито сме имали техиния стандард, отделно БГ има много буфери и много силна сива икономика
Има ли някой представа какъв е потенциала на сивата икономика в БГ? Това е толкова силен буферThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Не ми се отваря нова тема а само да вмъкна впечатления,които на някои може да са му в полза.
Една държава скоро може да се появи неочаквано по пресата ако вече не се е появила и това е Словения.
От 10-15g я посещавам всяка година по 1-2 до 3-4 пъти и от 2 години се забелязва рязка промяна в консуматорите.От 3 дни съм тук и вчера дори по Словенската телевизия говориха за икономическа и политическа катастрофа,като дори се сравняват с Гърция.Орязване на заплати ,пенсии и.т.н.Очакват се протести следващата седмица.
От към 2003 до преди 2 години в Словения се забелязваше,че хората купуват масово нови коли,нови дрехи,строят се нови къщи а старите се ремонтират на високо ниво и.т.н.Явно стимулирането е ставало с много кредити,които все по-трудно се връщат ако въобще се връщат.Също така се построиха доста голями магазини,заведения и спортни комплекси,които бяха вечно пълни.Понеже посещавам от години едно и също място а това е най-голямят воден комплекс с около 20 басейна ,подводни масажи и.т.н.,та от 1-2 години забелязвам ,как започнаха да затварят по някои и друг pension или хотел,но посещението на комплекса не беше толкова видимо намаляло.В момента е както преди 15години,когато почти нямаше словенци и винаги имаше поне 30% свободни лежанки.През 2007 до към 2010 беше пика,когато да си намериш свободно място ставаше все по-трудно.Сега в петък имаше към 50% свободни места а през лукенда около 25-30%.
Заведенията са празни,както и повечето пенсиони(които още не са затворили).Оказва се,че са затворили доста голями заводи а те произвеждаха доста добра стока а и конкурентна,доколкото съм наблюдавал в Австрия.
Лека седмица!
П.П.Вмъкнах го само като информация ако някои го интересува.Last edited by javor; 09.04.2012, 18:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеЕх, млада си Лалке.... Не знаеш ли, че АСТА=Млекаря=Пешо МлЕкото=ПК=Пека=Пешо Караиванов=...=....
Коментар
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнениеДобави ACTA също в списъка !He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНетуеър5, не можеш да не признаеш, че напоследък на доста хора им минават подобни мисли през главата. И те не са насадени само от медиите или сайтовете, но и от семейните им финанси.
Най-лесният начин е да си заровим главите в пясъка.
По-добрият вариант е хора с капацитет и пишейки в тема с подобно злокобно заглавие да го опровергаят чрез тезите и аргументите си.
Не всички виждаме света през розови очила като Гордън Геко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеТрябва да има такива теми. Аз лично чувствам някаква празнота и неудовлетвореност ако поне веднъж в седмицата някой не бутне борда или не фалира държавата. Такива като Спеко, Млекаря и Злата Ламя (отдавна не се е мяркал, откакто ми дължи пари) ми оправят деня ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеТрябва да има такива теми. Аз лично чувствам някаква празнота и неудовлетвореност ако поне веднъж в седмицата някой не бутне борда или не фалира държавата. Такива като Спеко, Млекаря и Злата Ламя (отдавна не се е мяркал, откакто ми дължи пари) ми оправят деня ....
Най-лесният начин е да си заровим главите в пясъка.
По-добрият вариант е хора с капацитет и пишейки в тема с подобно злокобно заглавие да го опровергаят чрез тезите и аргументите си.
Не всички виждаме света през розови очила като Гордън Геко.
Коментар
Коментар