Първоначално изпратено от msimov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фондове на Стандарт А. Мениджмънт бавят тегления на УПФ Бъдеще за милион от 3 месеца
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеДо колкото си спомням ти бе един от доволните когато КФН ми връчваха актове и санкции преди 4 преди 3 преди2 и преди 1 година. Не, че те са влезли в сила защото ги обжалвах и паднаха. Но когато се опитвах да ви покажа, че КФН е един напълно неработещ орган, който би следвало да се грижи за вашите интереси ( на така наречените инвеститори), вие злорадо се кефехте в задния двор. А сега рИвете !
Ми рИвете.......има защо. И БФБ и КФН и най вече тарикатите (мажоритари) ви изклатиха зловещо, но вие осъзнахте този факт чак когато ви опря в сливиците.
Във всяка нормална държава по света, до сега тези проблеми да бяха решени.
Кофти ми е, че се налага да Ти/Ви припомням грозната истина, но тя е такава каквато сте допуснали да бъде.
Коментар
-
И кое точно е казал добре? Тя каруцата като се обърне - пътища много. Защо не каза това преди 3 или 6 месеца или преди година когато сладурчетата от Стандарт пак ги бяха хванали за топките ?
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеБраво....Батя....
Добре си го казал.....Наздраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе, при Елана на 99% не са били Бъдеще.
Имам един файл с активите на всички ПФ към 31.12.2009 г., вярно старичък е но е показателен все още. Та от там се вижда в кои ДФ имат дялове Бъдеще. Най-големи са им в Стандарта. Имат и във Бенчмарк но в паричния и Фонд енергетика, също и в Райфа - паричен пазар... така че може да няма голямо сътресение по БФБ както мнозина се надяват.
Друго интересно е че и самите Бъдеще, както стандаритите имат големи експозиции точно в Биовет, ОЦК, Гагарин. Т.е. "били са от една порода", Стандарта като са помпали са правили услуга и на колегите от Бъдеще, но нещо явно са развалили дослука.
За това че консервативния има активи за 68К, а дължи 430К мисля че Бъдеще просто ще пие водица за 80-85% от дължимото. Тия 430К са изчислени по цена при заявката - декември 2011, но от тогава цената на обратно изкупуване се е сринала и сега ще им платят по друга. Така мисля... ще видим.
Прави сте че за да я бъде БФБ, трябва да се изчисти от такива елементи като Стандартите. От колко време ги коментираме, че молоумно подпират безнадеждни позиции. Който е имал нещо в главата би трябвало отдавна да се е изнесал от тях.
Но главния въпрос е: Къде беш КФН през последните 1-2 г. в които този ДФ правеше тия манипулации, в които един Консервативен фонд се оказва с 90% инвестиция в акции. "Международния" им е също с 90% инвестиция в БГ акции!!
Къде беше КФН. Къде спа шефа й - Мавродиев. Човека който плюе по БФБ сякаш не е и той отговорен за сегашното й състояние.
ОСТВАКА Мавродиев, ОСТАВКА!!!
Браво....Батя....
Добре си го казал.....Наздраве
Коментар
-
До колкото си спомням ти бе един от доволните когато КФН ми връчваха актове и санкции преди 4 преди 3 преди2 и преди 1 година. Не, че те са влезли в сила защото ги обжалвах и паднаха. Но когато се опитвах да ви покажа, че КФН е един напълно неработещ орган, който би следвало да се грижи за вашите интереси ( на така наречените инвеститори), вие злорадо се кефехте в задния двор. А сега рИвете !
Ми рИвете.......има защо. И БФБ и КФН и най вече тарикатите (мажоритари) ви изклатиха зловещо, но вие осъзнахте този факт чак когато ви опря в сливиците.
Във всяка нормална държава по света, до сега тези проблеми да бяха решени.
Кофти ми е, че се налага да Ти/Ви припомням грозната истина, но тя е такава каквато сте допуснали да бъде.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи не ме разбираш. След като те не са платили комисията трябваше да вкара тези фондове в ликвидация. Т.е. обявява се самата ликвидация и се спира всякакво обратно изпълнение. В последствие активите можеше да се разпродават и година. А не на юруш както сега иска КФН. По този начин щяха да са защитени правата и на останалите след това пуснато обратно инвеститори.
не знам къде дремят КФН но при съотношение нетни активи към общо активи от 1/10 тово дефакто е игра на маржин 1/10. Което теоретично води до това че при спад на активите им от над 10% това ще доведе до отрицателни нетни активи. което е просто абсурдно. наистина абсурдно. А сега КФН взима решение, което напрактика води до пълната възможност този абсурд да стане реалност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНо главния въпрос е: Къде беш КФН през последните 1-2 г. в които този ДФ правеше тия манипулации, в които един Консервативен фонд се оказва с 90% инвестиция в акции. "Международния" им е също с 90% инвестиция в БГ акции!!
Къде беше КФН. Къде спа шефа й - Мавродиев. Човека който плюе по БФБ сякаш не е и той отговорен за сегашното й състояние.
фондовете на Стандарт са отдавна в много нарушения, за изпълнение на инвестиционна стратегии по проспект, за наличностти на кеш /под 10%/ и тн
Отделно мога да се обзаложа, че % от активите в акции на Биовет и ОЦК надхвърлят законо допустимите /ако са искали изобщо разрешение на кфн ще е до 20%/...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение....
А това е втори случай за годината – с Елана... Аз така и не прочетох официална информация, че кеширалия в Елана е ПФ Бъдеще, но съм убеден, че са те!
Също така мисля, че това е нормално – предвид смяната на собствеността в този пенсионен фонд!
Обичайна практика е такова събитие да е съпроводено със смяна на инвестиционната стратегия!
....
Имам един файл с активите на всички ПФ към 31.12.2009 г., вярно старичък е но е показателен все още. Та от там се вижда в кои ДФ имат дялове Бъдеще. Най-големи са им в Стандарта. Имат и във Бенчмарк но в паричния и Фонд енергетика, също и в Райфа - паричен пазар... така че може да няма голямо сътресение по БФБ както мнозина се надяват.
Друго интересно е че и самите Бъдеще, както стандаритите имат големи експозиции точно в Биовет, ОЦК, Гагарин. Т.е. "били са от една порода", Стандарта като са помпали са правили услуга и на колегите от Бъдеще, но нещо явно са развалили дослука.
За това че консервативния има активи за 68К, а дължи 430К мисля че Бъдеще просто ще пие водица за 80-85% от дължимото. Тия 430К са изчислени по цена при заявката - декември 2011, но от тогава цената на обратно изкупуване се е сринала и сега ще им платят по друга. Така мисля... ще видим.
Прави сте че за да я бъде БФБ, трябва да се изчисти от такива елементи като Стандартите. От колко време ги коментираме, че молоумно подпират безнадеждни позиции. Който е имал нещо в главата би трябвало отдавна да се е изнесал от тях.
Но главния въпрос е: Къде беш КФН през последните 1-2 г. в които този ДФ правеше тия манипулации, в които един Консервативен фонд се оказва с 90% инвестиция в акции. "Международния" им е също с 90% инвестиция в БГ акции!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеравновесенов, всеки който продава акции на пазара действа в противоречие с интересите на инвеститорите! Така че ако беше ги принудила да продават преди 3 месеца пак щяхте да ревете със същите аргументи!
не знам къде дремят КФН но при съотношение нетни активи към общо активи от 1/10 тово дефакто е игра на маржин 1/10. Което теоретично води до това че при спад на активите им от над 10% това ще доведе до отрицателни нетни активи. което е просто абсурдно. наистина абсурдно. А сега КФН взима решение, което напрактика води до пълната възможност този абсурд да стане реалност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеМогат да ги задължат но подобна новина не се обявява.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеЕ как защо - за да свърши агонията по-бързо
Сега сериозно - задай си въпроса сериозно и по кАналния ред в КНФ за да чуем те какво ще Ти обяснят? Тяхна е задачата и отговорността да следят за поетите ангажименти по инвестиции и управление на средствата записани в проспекта при създаването на фонда.
Отговора който ще получа от КФН сигурно ще бъде уникален.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащото всъщност действа в противорачие със самия и смисъл за съществуване - да защитава правата на инвеститорите.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Е как защо - за да свърши агонията по-бързо
Сега сериозно - задай си въпроса сериозно и по кАналния ред в КНФ за да чуем те какво ще Ти обяснят? Тяхна е задачата и отговорността да следят за поетите ангажименти по инвестиции и управление на средствата записани в проспекта при създаването на фонда.
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеНякой ще ми обясни ли защо един балансиран фонд е наблъскан предимно и основно само с акции а не е в облигации примерно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениет.е. пази се тайна за такива случаи, за да не се провокира паника.
Боже в каква държава живеем. Могат да ги задължат но подобна новина не се обявява.
Ама сме ненормална държава.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАма стига вече употреба на неправилни термини! Това което наблюдаваме е не липса на леквидност а липса на платежоспособност! Не може да казваш тая акция струва 2 лева ама ся никой не ще да купува на тая цена затова не мога да я продам!!!
Постъпката на комисията е сериозна, защото и ситуацията е сериозна!
Коментар
Коментар