IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвеститорите пишат Слаб (2) на ръководството на БФБ-София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всичко ще си дойде на мястото ако пуснат един от основните индекси за фючерсна търговия. Първо ще се на отварят малки позиции, после ще се опитат да го преместят реалния индекс с малки сделки, от другата страна другите които са заели обратните позиции ще им пречат и малките покупки или продажби ще станат средни , ще има възможност за арбитраж и няколко пъти в деня настроенията ще се сменят от там ще се увеличат реалните обеми...сега търговията е реална - купуваш и чакаш я ликвидация , я търгово, я дивидент тези неща се случват най много веднъж годишно е и за това търговията е толкова слаба...
    Да волатилността ще се увеличи но и ликвидността ще нарасне с порядъци. Ще има повече риск, но търгуването на борсата е за пълнолетни...
    Ако има хиляди сделки днес на никой няма да му прави впечатление че някой му е купил една акция...Сега това дразни защото нищо друго не се случва освен проверки кой продава и кой купува.
    Last edited by BigBear; 24.01.2012, 13:17.
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      За тази търговия, с тези емитинти и тяхните мажоритари не тряба да очакваме чудеса от администрацията...Ако се развърже маржина и късите в сегашната ситуация, след 3 месеца ще има рев, сълзи и сополи по форума......
      Имам само едно предложение за оптимизиране изчислението на индексите.
      Много се дразня, когато с 5 лв на края на сесията се манипулира пазара и се чертаят графики.... За да се игнорира това безобразие, могат сделки под 100 лв да не се смятат за промяна цената на дружеството, а дневната цена да е средно аритметично от всички сделки по позицията.
      Мисля ,че предложението е рационално, а техническото и нормативно изглаждане оставям на администрацията....
      Как да не се дразни човек...!!!
      "Флагмана" с една акция - 10 % ръст...
      Тази сделка не трябва да се регистрира, според мен...

Коментар

• Ето едно интересно интервю с Иван Такев http://codemoda.com/statii/Stil-3/Pr...Ivan-Takev-416

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          Пак е в хипотезата ...или...

Да-а-а...
          Да не отварям дума за броя акционери, че току виж излязат отнякъде

Коментар

• Пак е в хипотезата ...или...

Сигурната печалба при този тип дружества е в управляващите компании, така че ФФ им е много голям и определено надвишава 10М

ПП - Това са данни за ФФ от последното ребалансиране на индекса но надали са се променили съществено

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 68.97%
            Last edited by BigBear; 23.01.2012, 01:55.
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Натрий пропускаш едно "или":

Трябва да разлаем кучетат на по-високо ниво. Дянков много се надъхваше за новото ръководство на борсата. Сигурно ще му стане кисело като прочете статията на Биг Беър.
              Сега си има други грижи, но бъди сигурен, че ще и дойде реда...soon
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Добре, цялото изречение е такова:

- да има пазарна капитализация, не по-малка от 40 000 000 (четиредесет милионa) лева и фрий-флоут не е по-малък от 25 (двадесет и пет)* на сто от размера на емисията, или пазарна стойност на фрий-флоута не по-малка от 10 000 000 (десет милиона) лева;

Комисията по индексите е заседавала на 2.12.2011, към тази дата
                капитализацията на ФНИ България е под 40 млн.

Код 5BU
                Дружество ФНИ България АДСИЦ
                Брой акции 60 450 000
                Последна цена 0.638
                Капитализация 38 567 100

Дата на последната цена 1.12.2011

Освен ако пак нещо не съм пропуснал

Коментар

• Сега ще ме накараш да смятам

Коментар

• Признавам си грешката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                      Какво трябва да значи това?

а) Борсата няма смелост да разкара компаниите, които не отговарят на собствените й критерии
                      б) И да ги разкара от индекса няма какво да сложи в замяна
                      Натрий пропускаш едно "или":

фрий-флоут не е по-малък от 25 (двадесет и пет)* на сто от размера на емисията, или пазарна стойност на фрий-флоута не по-малка от 10 000 000 (десет милиона) лева;
                      Трябва да разлаем кучетат на по-високо ниво. Дянков много се надъхваше за новото ръководство на борсата. Сигурно ще му стане кисело като прочете статията на Биг Беър.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                        Много ме впечатли случая с Кодак. Тридесет дни под 1 долар и отпадаш. Ще се радвам и при нас акции под 1 лев да са в "другия" сегмент.
                        И аз се изненадах на прочетеното...Но имаше и друго от рода..."..за липса на подкрепа на акцията..."

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Ако се развърже маржина и късите в сегашната ситуация, след 3 месеца ще има рев, сълзи и сополи по форума......
                          Имам само едно предложение за оптимизиране изчислението на индексите.
                          Много се дразня, когато с 5 лв на края на сесията се манипулира пазара и се чертаят графики.... За да се игнорира това безобразие, могат сделки под 100 лв да не се смятат за промяна цената на дружеството, а дневната цена да е средно аритметично от всички сделки по позицията.
                          Мисля ,че предложението е рационално, а техническото и нормативно изглаждане оставям на администрацията....
                          Подкрепям.

Още: Да вземат от борсата да направят проверка в посредниците, кои от клиентите им пускат оферти в 13:45, колко пъти са го правили и защо.

Днес видях следното в сайта на БФБ:

* Размерът на фрий-флоута за изчисляване на SOFIX се определя, както следва:
                          1. от 1 септември 2010 г. – 15 (петнадесет) на сто;
                          2. от 1 март 2011 г. – 20 (двадесет) на сто;
                          3. от 1 септември 2011 г. – 25 (двадесет и пет) на сто

Емисии в SOFIX и техните коефициенти, считано от 19.12.2011 год.:

Извадка:

6AB Албена АД 0.1836
                          6K1 Каолин АД 0.2311
                          5MH М+С хидравлик АД 0.2262
                          5MB Монбат АД-София 0.2443
                          6C9 ТБ Корпоративна търговска банка АД 0.1271
                          5F4 ТБ Първа Инвестиционна Банка АД 0.15
                          6C4 Химимпорт АД 0.2098

Какво трябва да значи това?

а) Борсата няма смелост да разкара компаниите, които не отговарят на собствените й критерии
                          б) И да ги разкара от индекса няма какво да сложи в замяна

Много ме впечатли случая с Кодак. Тридесет дни под 1 долар и отпадаш. Ще се радвам и при нас акции под 1 лев да са в "другия" сегмент.

Коментар

• Ами то минаха 20г. стават за офиса в рамка като ретро, а ПЕКА щше го зарадваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              ХА-ХА ЗА РАМКА КАТО АНТИКВАРНИ СТАВАТ
                              Така си е....
                              Даже отдолу на празното място ще сложа един надпис - НИЕ НЕ СМЕ КАТО ТЯХ....

И тръгвам по ИП - 20 лв картинката....Кой даде, даде...Тези, които нямат кинти, ще им я подарявам ( на ПеКата, например..... май трябва да се настроя като за подаръци.....)

Коментар

• ХА-ХА ЗА РАМКА КАТО АНТИКВАРНИ СТАВАТ

Коментар

Working...
                                X