Всички знаем за какво иде реч; но 80% от участниците ТУК са институционални ,ади нема нужда - само форумен блок може да предвижи нещата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой натиска пазара?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТя няма нужда да забранява. Просто ще глобява И по наличното законодателство може да го прави. Закона срещу пазарните манипулации е така написан че е много лесно да се почне разследване за пазарна манипулация. Дали това разследване ще мине в съда е друго нещо, но е лесно да се намерят мотиви да бъде започнато.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеВсяка позиция, където в рамките на един месец е имало поне 3 случая на изкупуване в последните 5 мин от сесията по 1 акция, е за КФН и глоба поне минималната глоба, казвате 20К лв.
Но както, казахме, на БФБ както 2007, така и 2011 всеки може да прави каквото си иска, някой ще каже че това е чарът на БФБ
Аз бих казал, че трябва много да се внимава, понеже както ви споделих, в тази тема, според мен, БФБ се манипулира с цел умишлено, от спекуланти, които както казахме, 2007 са имали интерес да надуят и да излязат от ДФ, обирайки им кеша (те са длъжни да им направят обратните искупувания), а сега пак според по същият начин се целят ниски пазарни цени, за ниски котировки на ДФ с цел влизане на по крупни суми, които после пак ще излязат по същият начин - обичайки кеша на ДФ, които те поддържат по закон
И друго, за масовите участници на БФБ - понеже в БГ инвеститори по съзнания, култура, опит и познания, почти няма, има само овчи душици, които ще са винаги на БФБ, но първо трябва да видят скокове от 400-500% и бъдете сигуърни , тогава пак като 2007 ще се строшат краката да купуват, да кажем Хим на 8-9 лв. ще им харесва и ще си залагат апартаментите, ама на 1.30 няма да си купят, понеже цената е била паднала )
Коментар
-
Всяка позиция, където в рамките на един месец е имало поне 3 случая на изкупуване в последните 5 мин от сесията по 1 акция, е за КФН и глоба поне минималната глоба, казвате 20К лв.
Но както, казахме, на БФБ както 2007, така и 2011 всеки може да прави каквото си иска, някой ще каже че това е чарът на БФБ
Аз бих казал, че трябва много да се внимава, понеже както ви споделих, в тази тема, според мен, БФБ се манипулира с цел умишлено, от спекуланти, които както казахме, 2007 са имали интерес да надуят и да излязат от ДФ, обирайки им кеша (те са длъжни да им направят обратните искупувания), а сега пак според по същият начин се целят ниски пазарни цени, за ниски котировки на ДФ с цел влизане на по крупни суми, които после пак ще излязат по същият начин - обичайки кеша на ДФ, които те поддържат по закон
И друго, за масовите участници на БФБ - понеже в БГ инвеститори по съзнания, култура, опит и познания, почти няма, има само овчи душици, които ще са винаги на БФБ, но първо трябва да видят скокове от 400-500% и бъдете сигуърни , тогава пак като 2007 ще се строшат краката да купуват, да кажем Хим на 8-9 лв. ще им харесва и ще си залагат апартаментите, ама на 1.30 няма да си купят, понеже цената е била паднала )There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
манипулации
Все си мисля, че се наместват едни пакети акции, т.е. изкупуват се от когото трябва.
Институционален играч или брокер продава с уговорена сделка. Наблюдавам как се сваля цената с малко бройки и после голям пакет минава незабелязано без да може случайни хора да се намесят. Така беше продаден пакета на Плевен БТ на 1.05
http://www.investor.bg/companies/his...011-12-16.html
Безогледни изсипвания скоро имаше при Крепежни елементи до 0.088 при положение че курс продава беше 10-20 лв.
При КДН последното изсипване на 0.35, вчера при ЦБА.
Манипулативно поддържане на цена има редовно при Асенова крепост в края на сесията с 2 до 5 акции. А при HASK макар че сега има маркетмейкър, преди имаше подобна ситуация. Пуснаха се 40-50 акции за залъгалка с неколкократно сваляне на цената, след което в последните секунди на сесията минава големия пакет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеПо едично, ти се занасяш, никой те чува. Днес пак ме изгърбиха; при TBIRE с 30бр.х0,53ст ,но това ръст и то сериозен
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеПо едично, ти се занасяш, никой те чува. Днес пак ме изгърбиха; при TBIRE с 30бр.х0,53ст ,но това ръст и то сериозентова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениереално погледнато -> щом няма ограничение да се купува по 1 акция ........................ какво се нарушава и по кой член ще се санкционира
мислиш ли, че КФН може да забрани на някого да купува/продава по една акция???
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПускай жалби, не пускай теми
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз бях и написал веднъж - толкова му бях набрал. В последния момент се отказах да я пускам. Но честно казано съм решил при следващия случай когато някой ми сервира такова нещо, да ходи да се разправя с КФН.
мислиш ли, че КФН може да забрани на някого да купува/продава по една акция???fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеСамо преди няколко месеца оспамих темите за БФБ и КФН , никаква подкрепа!
По някаква " случайност" вече избягвам да съм пръв и сам в оферта.
И 10% индивидуални участници в тази тема ще я докарат до това лично решение
ако не го заявим ГРУПОВО !
ЕДИН БЪРЗ ПОГЛЕД НАЗАТ В ПОСЛЕДНИТЕ 30мин. на СЕСИИТЕ
И ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ !!!! сполай ВИ и
весел уйкенд
Коментар
-
Само преди няколко месеца оспамих темите за БФБ и КФН , никаква подкрепа!
По някаква " случайност" вече избягвам да съм пръв и сам в оферта.
И 10% индивидуални участници в тази тема ще я докарат до това лично решение
ако не го заявим ГРУПОВО !
ЕДИН БЪРЗ ПОГЛЕД НАЗАТ В ПОСЛЕДНИТЕ 30мин. на СЕСИИТЕ
И ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ !!!! сполай ВИ и
весел уйкенд
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеи мене много ме дразни когато някой чопне една или няколко акции или продаде една/няколко акции, но чак пък жалба до КФН
по-скоро си мисля, че този който купува/продава иска да види от кой посредник се продава/купува
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧестно казано и аз много често съм се чудил дали да не пусна жалба до КФН когато някой прошляк ми продаде или ми купи 1 акция. Пък после той да ходи да доказва че бил добросъвестене
по-скоро си мисля, че този който купува/продава иска да види от кой посредник се продава/купуваfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар