IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой натиска пазара?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
    Какво мислите?
    Мисля че ти се губи основното... Едиствената причина да продаваш на загуба е ако ти трябват пари СЕГА. Не утре или други ден а СЕГА. Демек нещата са супер прости... През 2007 г. пазарът бомбира поради лакомията на малограмотни и неопитни инвеститори. Сега пада и ще пада още поради това че всичките тези лакомници, а и фирмите в които са инвестирали са фалирали и им трябват налични пари. В магазина продават хляб и кисело мляко не срещу акции а срещу пари в брой.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

    Коментар


    • Кой натиска пазара?

      За тези, които следят БФБ от по-дълго време, няма как да не са забелязали не-пазарни (абсолютно неадекватни) действия през 2007 г., както и такива но вече с обратен знак през 2011 (вчера някой спомена за продажби дори на 5 ст. на акция, записвани на 3.70 лв., и т.н.)

      Кой имаше интерес тогава 2007 да надува пазара, и сега 2011 да го натиска така?

      Само тези, които са влезли спекулативно с десетки милиони в договорните фондове - нямам инфо, но си мисля, че 2007 е имало такива, след което последва изкуственото надуване на цените - всички знаем, че беше изкуствено (съответно обратно изкупуване на отлични цени - и то за големи суми - които иначе не се знае как ще се продадат на пазар, ако участникът играе с акции сам)

      а сега отново интересът, е пазарните цени да клекнат максимално, за да може спекулативно, пак да се запишат дялове за десетки милиони (които иначе не би могъл човек да очаква да купи от пазара)

      Пример, ако днес аз съм спекулант с 50 млн. лв., и отида в ДФ XYZ, ще получа записване за 50 млн. лв. по котировки за деня - та не бих ли продавал акции без пари почти (както и става в момента), само и само да натисна пазара, за да получа по добри котировки в ДФдове, които съм си избрал

      Какво мислите?
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
    Working...
    X