Първоначално изпратено от 2012
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой отчет се анализира?
Collapse
X
-
Ако говорим за компаний извън Бантустана, консолидирания гледай.
Ако говорим за компании в Бантустана по-добре мятай боб, по може да уцелиш. С микроскопично малки изключения всички фирми в БГ работят по метода Нагласьов и Нагоденко, сиреч всичките им отчети са супер нагласени и фалшиви. А одиторите, ах одиторите. Тях с мед да ги мажеш.
Твърда препоръка.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеСъвет,
Холдингови компании анализирай САМО на неконсолидирана база (отчет на майката) - гледай таб номер 8 където са записани всички участия и процентите - ти купуваш и участваш на практика в капитала на майката
а консолидираният отчет ползвай само за справка
................ всеки сам си преценя
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеБроя компании не определя дали да гледаш конс. или неконс. отчет.
Иначе, консолидирания е този, който дава най-вярна представа за бизнеса и , съответно, стойността на една компания.
Обаче, имай предвид някои особености при консолидацията, които са строго индивидуални, както и качеството на някои видове активи на холдинговите компании - репутации, миноритарни дялови участия и т.н.
гледай да сравняваш относително сравними бизнеси, а не да сравняваш вкусовите качества на плодове със зеленчуци -> нищо, че и двете се продават на един щанд в магазина
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеЗдравейте,
Нов съм във финансовите анализи, но от няколко седмици сериозно съм почнал да разнищвам тази тема, та имам един въпрос:
При оценяване на компании, кой отчет трябва да се изпозлва консолидирания или неконсолидирания? Ясно ми е че консолидирания показва текущото финансово състояние на групата, но в такъв пример:
Ако има две компании майки, една с 10 дъщерни дружества, а друга с 20 и с различни различни показатели на консолидирания и неконсилидирания отчет, по кой да се водя аз за да изчисля рентабилността, ликивдността и т.н?
Благодаря ви предварително.
Холдингови компании анализирай САМО на неконсолидирана база (отчет на майката) - гледай таб номер 8 където са записани всички участия и процентите - ти купуваш и участваш на практика в капитала на майката
а консолидираният отчет ползвай само за справкаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Броя компании не определя дали да гледаш конс. или неконс. отчет.
Иначе, консолидирания е този, който дава най-вярна представа за бизнеса и , съответно, стойността на една компания.
Обаче, имай предвид някои особености при консолидацията, които са строго индивидуални, както и качеството на някои видове активи на холдинговите компании - репутации, миноритарни дялови участия и т.н.
Коментар
-
Кой отчет се анализира?
Здравейте,
Нов съм във финансовите анализи, но от няколко седмици сериозно съм почнал да разнищвам тази тема, та имам един въпрос:
При оценяване на компании, кой отчет трябва да се изпозлва консолидирания или неконсолидирания? Ясно ми е че консолидирания показва текущото финансово състояние на групата, но в такъв пример:
Ако има две компании майки, една с 10 дъщерни дружества, а друга с 20 и с различни различни показатели на консолидирания и неконсилидирания отчет, по кой да се водя аз за да изчисля рентабилността, ликивдността и т.н?
Благодаря ви предварително.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар