IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой отчет се анализира?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
    не съм съгласен с теб, макар да има малко истина, но...

................ всеки сам си преценя
    Ako все пак неможете да се консолидирате по въпроса кой отчет да гледате - задайте въпроса наобратно - кой да не гледате

Коментар

• Ако говорим за компаний извън Бантустана, консолидирания гледай.
      Ако говорим за компании в Бантустана по-добре мятай боб, по може да уцелиш. С микроскопично малки изключения всички фирми в БГ работят по метода Нагласьов и Нагоденко, сиреч всичките им отчети са супер нагласени и фалшиви. А одиторите, ах одиторите. Тях с мед да ги мажеш.

Твърда препоръка.
      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
        Съвет,
        Холдингови компании анализирай САМО на неконсолидирана база (отчет на майката) - гледай таб номер 8 където са записани всички участия и процентите - ти купуваш и участваш на практика в капитала на майката
        а консолидираният отчет ползвай само за справка
        не съм съгласен с теб, макар да има малко истина, но...

................ всеки сам си преценя

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
          Броя компании не определя дали да гледаш конс. или неконс. отчет.

Иначе, консолидирания е този, който дава най-вярна представа за бизнеса и , съответно, стойността на една компания.

Обаче, имай предвид някои особености при консолидацията, които са строго индивидуални, както и качеството на някои видове активи на холдинговите компании - репутации, миноритарни дялови участия и т.н.
          +1

гледай да сравняваш относително сравними бизнеси, а не да сравняваш вкусовите качества на плодове със зеленчуци -> нищо, че и двете се продават на един щанд в магазина

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Здравейте,

Нов съм във финансовите анализи, но от няколко седмици сериозно съм почнал да разнищвам тази тема, та имам един въпрос:

При оценяване на компании, кой отчет трябва да се изпозлва консолидирания или неконсолидирания? Ясно ми е че консолидирания показва текущото финансово състояние на групата, но в такъв пример:
            Ако има две компании майки, една с 10 дъщерни дружества, а друга с 20 и с различни различни показатели на консолидирания и неконсилидирания отчет, по кой да се водя аз за да изчисля рентабилността, ликивдността и т.н?

Благодаря ви предварително.
            Съвет,
            Холдингови компании анализирай САМО на неконсолидирана база (отчет на майката) - гледай таб номер 8 където са записани всички участия и процентите - ти купуваш и участваш на практика в капитала на майката
            а консолидираният отчет ползвай само за справка
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Броя компании не определя дали да гледаш конс. или неконс. отчет.

Иначе, консолидирания е този, който дава най-вярна представа за бизнеса и , съответно, стойността на една компания.

Обаче, имай предвид някои особености при консолидацията, които са строго индивидуални, както и качеството на някои видове активи на холдинговите компании - репутации, миноритарни дялови участия и т.н.

Коментар

• Кой отчет се анализира?

Здравейте,

Нов съм във финансовите анализи, но от няколко седмици сериозно съм почнал да разнищвам тази тема, та имам един въпрос:

При оценяване на компании, кой отчет трябва да се изпозлва консолидирания или неконсолидирания? Ясно ми е че консолидирания показва текущото финансово състояние на групата, но в такъв пример:
                Ако има две компании майки, една с 10 дъщерни дружества, а друга с 20 и с различни различни показатели на консолидирания и неконсилидирания отчет, по кой да се водя аз за да изчисля рентабилността, ликивдността и т.н?

Благодаря ви предварително.
                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
              Working...
              X