If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега, къде гледаш цените акциите? Понеже цената на СОЛВЕЙ на Дойче Бьорсе е 98 Евро. И никак не е сравнима с 970 лева ...
Точно така. 98€ за акция с годишен дивидент 2,70%. Дивидентът на СОДИ за 2018 беше 27 лв/акция. Пресмятам по обратния път – ако 27лв са 2,7% от стойността на акцията, то общата стойност ще бъде 27/2,7*100 = 1000лв
Цената на акция е сравнима с цената на акция на компанията майка СОлвей. Също така и със земеделска земя със същата годишна рента, както и с цена недвижим имот с годишен наем около 800-900лв. Да не говорим за доходността на обикновен спестовен влог в банка :~)
Колега, къде гледаш цените акциите? Понеже цената на СОЛВЕЙ на Дойче Бьорсе е 98 Евро. И никак не е сравнима с 970 лева ...
Добре де, чисто информатично питам, нито купувам, нито продавам - горе-долу колко струват акциите на Соди в момента, но ако може някой с реална сдлека да каже. Рейндж някакъв - 200-300 кинта, примерно , или 500-600 - да видим как се представя тази акция. Както казах, питам информативно, макар принципно да имам някакво количество, но в момента нито купувам, нито продавам, просто се интересувам. Благодаря предварително
Продавам 30бр. СОДИ х 970лв/бр ~= 29 000 лв
Цената на акция е сравнима с цената на акция на компанията майка СОлвей. Също така и със земеделска земя със същата годишна рента, както и с цена недвижим имот с годишен наем около 800-900лв. Да не говорим за доходността на обикновен спестовен влог в банка :~)
Грую, ако ми дадеш по 500лв. на бройка бих се разделил с едни 100бр. Ама трябва да си текущ акционер за да ми ги купиш.
Благодаря за мнението - засега нито купувам, нито продавам (имам бройки тук от преди 20+ години), просто ми е интересно каква е цената, информативно. Значи оценявате компанията на П/Е къмто 20 и капитализация над 3 милиарда. Доста добра сума за предприятие, продадено за 160 милиона долара, ако не ме лъже паметта. Мерси още веднъж - де да бяха повечето компании като Соди
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар