IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-сгодните дивидентоснасящи компании.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Миломов - табаците знаем защо - щото ще ги шиткат (престъпление според мен) и Дянков иска да вземе квото може от тях преди това. Дивидентът е за сметка на натрупаното сухо от предните години.

Признавам, купих си известно количество, но ще ги шитна като гушна сухото... с което отчасти ще си платя данъкът за миналата година, т.е. пак ще ги дам на Бабешки цъкли - врътка и факт, която ме кара да се подхилквам сардоническата.

Анонов - приемам тая критика - но идеята ми беше да сберем всички дивиденти (в смисъл - като инфо) и после да определим коя компания води най-секси дивидентна политика.

Бадов - хубаво - и аз имах идея да пишем и дивидентите от непубличните... надявам пак да впиша сосна цифра от Загорка.

Прецаканото - ще има, ще има... и за моренце ще има - и за мен и за Нушенце. Четирицифрена сума все за туй-онуй ще стигне. Саламаджийницата ще я впиша, когато снесат. 18% дивидент ще предизвикат масово течене на лиги, когато му дойде времето - затуй смятам овреме да си купя и още, а за продаване и дума не може да става.

Добавяме в списъкът и Унипак - 0.04 кинта - нали така? Допълвайте и вий.
    Last edited by Императорът; 22.06.2011, 21:46.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      а като писах преди време,че фаворити са ми табаците,имаше разбирачи,които се подиграваха
      Сега да не се окаже,че половината форум е от съакционери.А спомняте ли си преди 3-4 години думата "дивидент" беше мръсна тук
      Когато има кризи, най-сигурните компании са тютюните и свързаните със здравеопазването (странно, нали?!). Ама това не говори добре като цяло за БФБ.

Иначе няма лошо в твой личен план.

Коментар

• ,,Солвей Соди'' - 1.75 лв.

Коментар

• а като писах преди време,че фаворити са ми табаците,имаше разбирачи,които се подиграваха
          Сега да не се окаже,че половината форум е от съакционери.А спомняте ли си преди 3-4 години думата "дивидент" беше мръсна тук
          Last edited by MILOM; 23.06.2011, 18:26.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Анонов - аз не давам нищо за пример - изброявам всички, които зная. И надявам и вий да допълвате списъкът.
            Е па виж си заглавието на темата - "Най-сгодните...."

Сложи й име "Компаниите на БФБ и техните дивиденти", ама не - няма да го сложиш, щото ничие внимание няма да привлечеш.

Коментар

Медика - 0.08 кинта,
              М+С - 0.2,
              ХЕС - 0.15
              Елхим - 0.04
              Благоевград БТ - 11.53
              София БТ - 5.75
              Първите 4 дървени дивидента защо си ги написал. Ще има за цигарки ли от тях ? Или ще вземеш от тях карта за градския трЪнспорт !? А нушенцето сандалките ли ще търка след трамвая ?
              Абе Импе, къде ти е мекома ? Да не си го отебал като мечка ? )) (Бих те поздравила ако си го ...)
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Анонов - аз не давам нищо за пример - изброявам всички, които зная. И надявам и вий да допълвате списъкът.

Форексов има логика в това, което казваш, затова и аз не гледам с много добро очо на компании, които харчат ВСИЧКАТА си печалба за дивидент... но и не съм фен на "дивидентната политика" - на Чичо Уорън - 10 цента в цялата история на компанията.

Фортиссов - групата Софарма не снася сосни дивиденти, но пък и напълно отговаря на виждането ми, което по-горе изложих, затуй и имам по нещо във всички компании (без една засега ) и смятам и още да си пазарувам с времето. Там най-ного ме кефи към моментът Софарма имоти - отскочете до Могъщите кули в Южна София и ще видите защо...

Мога също да препоръчам групата на Стара планина холдинг в това отношение - която си остава лидер в портфейлът ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Определено групата Софарма е над всички. По моя преценка дивидентът е добър и рисковете не са големи.
                  Друго нещо си е депозита...

Коментар

• Определено групата Софарма е над всички. По моя преценка дивидентът е добър и рисковете не са големи.

Коментар

напоследък хем компаниите гласуват дивиденти, при това често неочаквано сосни, хем пазарът повечето време върви надолу - ситуация сама по себе си тотално абсурдна.
                      И ква излиза тя? Печелиш от дивидента но губиш повече от падането на акцията...

Ами нормално е цените на такива акции да падат! Те раздават дивидент, но това ги обезкръвява защото този дивидент не идва от печалбата на дружеството, а от декапитализацията му! Няма нищо абсурдно. Съвсем закономерно си е!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Форексов - акцийката на Благоевград БТ струва 53.2 кинта, на Софком привилегированата - 6.75, обикнованата - осмак.

Ако ми кажеш бамка, дето да дава равна по процент лихва, веднага ще продам поне половината си портфейл и ще си направя депозит там. Освен това инвеститорът търси и акция с потенциал, дето ще поскъпва сосно или поне умерено, а не само дивидент.

Анонов - не съм написал, защото цената се мени. Който иска - да проверява.

В бъдеще туканка ще включим и саламаджийницата, но още е рано.

Една от причините да пусна темата е, че напоследък хем компаниите гласуват дивиденти, при това често неочаквано сосни, хем пазарът повечето време върви надолу - ситуация сама по себе си тотално абсурдна.
                        То ясно, че ще вземеш тютюните за пример. Тогава защо си дал Елхим за пример, чиято акция е 2.6 а дивидента 0,04.
                        Сега да не ми кажеш, че си ги придобил на по-ниска цена и ти излиза сметката и..... ще стигнеш до дивидент ийлда.

Коментар

• Кой взел навремето Хд дунав ,тва е най яката хартийка ама вече няма ,кой да продава

Коментар

• Форексов - акцийката на Благоевград БТ струва 53.2 кинта, на Софком привилегированата - 6.75, обикнованата - осмак.

Ако ми кажеш бамка, дето да дава равна по процент лихва, веднага ще продам поне половината си портфейл и ще си направя депозит там. Освен това инвеститорът търси и акция с потенциал, дето ще поскъпва сосно или поне умерено, а не само дивидент.

Анонов - не съм написал, защото цената се мени. Който иска - да проверява.

В бъдеще туканка ще включим и саламаджийницата, но още е рано.

Една от причините да пусна темата е, че напоследък хем компаниите гласуват дивиденти, при това често неочаквано сосни, хем пазарът повечето време върви надолу - ситуация сама по себе си тотално абсурдна.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Аз пък се чудя относно математиката ти.
                              0,75 стотинки или лева?

Пишеш като журналист от БНТ.
                              И журналистите дори не са перфектни

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                0,75 стотинки на 6.7 лв цена. Нещо силно ме съмнява да има банка която да дава такава лихва
                                Аз пък се чудя относно математиката ти.
                                0,75 стотинки или лева?

Пишеш като журналист от БНТ.

Коментар

Working...
                                X